En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Det finns omogna och oansvariga barn i alla människor, oavsett ålder. Minst skada gör de som har sämst intellekt. Störst skada gör maktmissbrukare. Och det är viktigt för var och en att hitta sin egen lille hitler eller bin ladan (dessa är inte värda någon stor bokstav). Oavsett vad man gör, är vi alla en del av samhället. Beakta enkelhet, empati, glädje, humor, vidsynthet, intuition, inre stillhet, visdom, kreativitet och kärlek i vad Du och Jag gör.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-28

Visa hela (0 kommentarer)

Utnyttjade personer eller missbrukare kan identifiera sig med introjektion. Depression kan ge uttryck åt retroflexion. Negativa värderingar på omvärlden skapar projektioner. Detta är exempel på energier endast individen själv kan låsa ute genom medvetenhet. Sitt stilla i naturen utan krav, och skulle inte det hjälpa får man kanske krångla till det med något chakratsystem som en del av urinnevånare på vår jord har kunskapsutvecklat.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-27

Visa hela (1 kommentar)

Bra förslag, att införa en statlig och obligatorisk ”a-kassa”. Men låt den få ett rättvisare namn, ersättningskassan till exempel. Här finns mycket att lära sig av F kassans misstag av ekonomimissbruk och girighet (både av bolag och kunder). Den stora frågan är ju bara vad man skall ha presterat och vad man tjänstgöra (jobb, arbete, sysselsättning, tjänst) med för att få bidrag.
Signalen till latmasken måste vara klar och tydlig.
Och det måste vara meningsfullt!

Skrivet av bosselagom, 2009-05-27

Visa hela (0 kommentarer)

Lite ord och meningsblandning.
Sannolikhetsteorier med praktiska tillämpningar är att utmana allt man inte bör och får. Det ligger också i den mänskliga naturen att prova på det okända (särskilt då allt tycks gå bra). Men att må dåligt brukar också vara en bra början på att må bra. Så hur man än vänder och vrider på sitt välbefinnande så handlar det om Ditt eget ansvar (ett ständigt malande som för de flesta är obemärkt).
Om det nu är något du stoppar i dig eller något du sysselsätter dig med så är det vid gränsstationen till beroende som friheten börjar få de verkliga begränsningarna.

Det får räcka med att prova på utan att fortsätta (vilket även är motsägande i andra sammanhang).

Logik

Skrivet av bosselagom, 2009-05-26

Visa hela (0 kommentarer)

Behåll och utveckla EU till vad meningen en gång var; FRED!

Bekämpa giriga makthavare! Grunden till alla mänskliga sammanslagningar är i grunden (även om mikroskopiskt liten ibland) god, men utvecklas tyvärr alltför ofta till något maktgirigt nätverk som utvecklar terroristiska verksamheter. Detta ligger ju i den mänskliga naturen, och varför skall vi, i en civiliserad värld, inte kunna förstå och utveckla denna till något positivt.

Sunt förnuft och logiskt tänkande är några ingredienser.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-25

Visa hela (0 kommentarer)

Jag trivs bäst i öppna landskap, där själen kan få ro. Jag trivs också bra i skogslandskap, där träden ger mig tak.
När det klara och det enkla får råda som det vill, när ja är ja och nej är nej och tvivlet tiger still.
Lycklig och varm snart du drömmer, flyr mig i drömmen som våg flyr vind.
Slumra min vän natten skrider, kärleken vaktar dig ömt och tyst

Skrivet av bosselagom, 2009-05-24

Visa hela (0 kommentarer)

Vad är alternativet till EU? Att sitta i ett rådslag medan ett EU-land begår inbördeskrig? EU är kvar för att stanna och utvecklas, till den union som klarar av att behålla fred i Europa. Unionen är långt ifrån färdig, och behöver all hjälp vi kan få från demokratin. Det är med konstruktiv kritik invånarna kan forma ett hållbart samhälle. Tyvärr måste det tas i med ”hårdhandskarna” och skaka om vissa vilseledda människor (både de som leder och de som blir ledda). Den där kolossen i Bryssel behöver skakas om ordentligt, men tänk om alla dessa ”pratare” hade släppts ut och stamfejderna hade börjat på nytt. Det är nog bra att ha dom på en plats.

Ändra ”slopa” till ”utveckla”

Skrivet av bosselagom, 2009-05-24

Visa hela (1 kommentar)

Vi har investerat i naturen och när rikedomen kom till landet behandlades barn bättre. Det är pengar och inte vishet som styr världen, och återigen ser vi vad pengar gör med människor. ”Nu får vi skicka faster Aina till Ukraina”.

Ett axplock ur "Dagens gnäll", som hamnade på golvet, då blaskan revs sönder.

frågan är bara, hur vi skall kunna se ljuset, när vi ständigt vandrar omkring med dessa skygglappar....................

Skrivet av bosselagom, 2009-05-23

Visa hela (0 kommentarer)