En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Vad kostar valkampanjen i USA jämfört med Sveriges kungahus och valkampanjer? 70 miljarder mot 0,4 miljarder för Sveriges monarki/demokrati!
USA är världens mest blandade land. Där finns i-världens mest outbildade människor och där finns de bäst utbildade människorna i världen. Där finns de mest generösa och de mest egoistiska. Där finns i stort sett alla extremer av allt och allt mellan ytterligheterna.
Resurserna är hämtade från mänskligheten, vem som helst som nu använder sig av dem för att bli USA´s näste president. Det blir miljarder över till människors välfärd om man använder sig av den svenska modellen, eller hur? Sverige är i jämförelse med USA oerhört homogent, men det är ingen ursäkt för USA att slösa.

Skrivet av bosselagom, 2016-03-02

Visa hela (0 kommentarer)

Till skillnad mot det nordiska ”hundlivet”, där människan får utlopp för sin ledarskapsförmåga som flockledare, lever fortfarande en del människor i föråldrade kulturer där klanledare styr sina medlemmar som en djurflock. Det är framförallt män som styr i dessa klaner, som vi (i västvärlden) ser det som att strida mot mänskliga rättigheter och oftast är kriminella handlingar (typ könsstympningar). Det är mödrarna som i grunden formar dessa män. Mödrarna är normalt endast utbildade i hederskulturens regler och därför strider också männen för att dessa inte ska få vetskap om andra kulturers levnadssätt, och att börja leva efter den. Det är ingen kamp mot Goliat. Det tar visserligen generationer att korrigera men det är fullt möjligt!
? Mödrar; ”Kvinnan bakom mannen” gäller även i hederskulturer. Kvinnor innehar sällan maktpositioner, sägs det. Men medan mannen handlar direkt och impulsivt, styr kvinnan nästa handling med list. Och visst är det mannen som...

Skrivet av bosselagom, 2016-02-13

Visa hela (1 kommentar)

Vad är svenskt, vad är skandinaviskt, vad är europeiskt, vad är väst- och öst-ländskt och vad är globalt skillnaden mellan världsdelarna? Vad är gemensamt för mänskligheten?

För sjuttio år sedan (kort efter andra världskriget), då vi senast hade krigets fasor beskrivna inne i vårt så trygga vardagsliv, stod vi upp för vad FN skrev som en allmän förklaring för de mänskliga rättigheterna. Europarådet står ännu kvar på samma nivå medan verklighetsförankrade refugers har en helt annan bild. Reklambilden av välfärdssamhället har en tredje, förvrängd bild där man utan några skyldigheter kan få välstånd för sin familj. Och de fotfasta människorna med skygglappar för ett globalt människovärde ser utvecklingen endast genom rimlighetens och rättvisans perspektiv. Ryggradslöst hävdar politiker rättigheter och skyldigheter som ska gälla i Sverige. Och som reklambilden var tidigare, så är det rättigheterna man tar åt sig, i denna så opedagogiska debatt....

Skrivet av bosselagom, 2016-01-27

Visa hela (0 kommentarer)

?PROJEKT?
Anteckningar gjorda för en information eller instruktion, om hundens förhållande till människans flock den lever i. Tänker du skaffa hund, valp eller vuxen? Önskar du uppdatera dina kunskaper om hunden? Önskar du texten på flera språk?
I svensk kultur säger vi att hunden är människans bästa vän, och till och med en bättre vän än människan (till skillnad från de kulturer där man accepterar vilda hundra, enbart använder dem till att arbeta eller där man har dem som föda.
Tycker du att detta är något att satsa på, har synpunkter på utformningen av presentationen eller något att tillägga, så tar vi tacksamt emot kommentarer, vi är fortfarande i utvecklingsfasen……………

En flockledarens anteckningar:

Familjehunden, som beskrivs i dessa anteckningar, är en social, glad, snäll individ samt vänlig och spontan i kontakten med andra hundar och människor. Han är en intelligent, tillgiven och följsam vän. Han är starkt byggd, kompakt och mycket...

Skrivet av bosselagom, 2016-01-13

Visa hela (0 kommentarer)

Globalt tycks FN:s mänskliga rättigheter vara en evolutions-teori. Övervägande delen av kvinnor och barn, globalt, har sämre rättigheter än hundarna i västvärlden. En 60 år gammal konvention är tydligen bara början på en mänsklig evolution. Den Svenska modellen har kommit en liten bit på vägen; att kvinnor och män har samma skyldigheter som familjebeskyddare och familjeförsörjare. Det behövs enkel information och radikala åtgärder för att den här överenskommelsen, praxisen och villkorliga reglerna skall följas. Vi kan inte vänta 1000 år som det tar en makroevolution att märkas tydligt. Kan vi ha ett formulerat mål att det skall kunna ändras inom en halv livstid (en livstid är 7 generationer; tre före och tre efter men egen). FN behöver ta större råd av vetenskapen vid uppdatering av konventionen!

http://bloggis.se/bosselagom/123564


Hundens rättigheter

Rätt till förståelse och ledning; Jag tillhör en annan art än du. Du...

Skrivet av bosselagom, 2016-01-05

Visa hela (0 kommentarer)

”bosselagom”:http://blogspot.se

En serie artiklar om en hund, som översätts från svenska till engelska för egen uppdatering av språk och hundliv (obs! endast på bosselagom.blogspot.se på oskolad engelska). Kanske det också handlar om en bättre värld där man behandlar grova humanbrottslingar, där det är fastställt att återfall föreligger, mänskligt. Bosselagom föredrar kemisk kastrering som en behandlingsmetod för grovt kriminella, inkluderande terrorister, som utgör ett hot mot människan. Dödsstraff skall inte vara något alternativ så tillvida inte individen föredrar Eutanasi.

Skrivet av bosselagom, 2015-12-08

Visa hela (1 kommentar)

Vad handlar det om ? Anteckningar, så klart!

Hen är fokuserad på nuet med inbyggt minne på vad som har hänt tidigare i livet. Vad som hände dessförinnan, eller vad som ska hända, stör inte i nuet. Hen har låg eller hög sinnesaktivitet beroende på situationen och är följsam, hungrig och tillgiven.
(Till skillnad från vänner som kan vara lata, giriga och elaka. Alla har ju grunden att älska och bli älskad, men för vissa individer spårar det ur mer eller mindre. Förmågan att vara i nuet är få förunnat).
Hen har en förmåga att leva fullt ut i vardagen, lever i nuet utan att se tillbaka och grubbla över det som varit, det sitter insatt i minnet. Hen gör automatiskt eftertolkning av det som skett då det sker. I denna livsstil finns inte plats för några funderingar, det bara är som det är. Det som komma skall finns inte.

http://www.svtplay.se/video/5209396/julkalendern-tusen-ar-till-julafton/julkalendern-tusen-ar-till-julafton-avsnitt-8

Vi är kvar i de fyra...

Skrivet av bosselagom, 2015-12-07

Visa hela (0 kommentarer)

Koranen och Sverigedemokraternas politik har sina likheter; inskränkningar i människors frihet, jämställdheten, demokratin och mänskliga rättigheter!

Låt inte kvinnorna gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag? I Koranen står det inte ordagrant att kvinnor ska täcka sina lockar, men täckas ska de, kvinnorna! Inga genomskinliga plagg. Bara händer och ansikte får vara synliga: ”Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar - och till troende kvinnor - att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade.”
De flesta muslimska kvinnor ser inget kontroversiellt i att bära slöja? ”Även muslimer som nobelpristagaren Malala följer traditioner och regler som gäller där hon har vuxit upp, där vissa delar av en kvinna anses vara awrah och inte bör visas i offentligheten. För Islamiska Statens svarta mörkermän är det inte acceptabelt att en kvinna...

Skrivet av bosselagom, 2015-12-05

Visa hela (1 kommentar)