En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Att utveckla egenmakt är ständiga tankar, tänkt för sig självt med empati för vår omvärld;
Detta vill säga att göra det som är riktigt och givande för en själv, oavsett vilka hinder man stöter på eller vad andra tycker, är själva huvudinnehållet (med baktanken om det som är bra för mig är också bra för andra och omvärlden).
Till att börja med är det jag själv som är ledare för mig själv, i detta arbete. I organisationen befinner jag mig på botten och har allt ”över mig”, familj, nätverk och samhälle som stödjer mig till ett väl fungerande liv. Vi måste kunna uttrycka och begripa våra egna tankar, och vi måste också kunna förstå andras tankar.

Vi är det vi är idag grundat på de tankar, information, erfarenhet och annat inflytande vi varit utsatta för i vårt liv. Kan vi ta kontroll över dessa influenser så kan vi också förverkliga ens egna personliga ledarskap, egenmakten.
Men först måste man inse hur och varför man råkat bli den man är just nu....

Skrivet av bosselagom, 2009-05-17

Visa hela (0 kommentarer)

I dag finns tre generationsgrupperingar (i alla fall där detta språk talas);

En (vilande) generation som levt för jobbet och sin frihet att sköta sig självt medan samhället tar hand om övriga familjemedlemmar.
(I många andra länder finns det generationer som jobbat för att leva)

En (aktiv) generation som blivit uppfostrad av samhället och avlönade av sina föräldrar.

En (ny) generation som jobbar ibland (får en slant av samhället ibland) och lever för sig själva, oftast i grupper av likasinnade (en grupp som känner sig för).

Vad det blir av detta, står skrivet i stjärnorna. Men på något sätt måste vi kunna förstå de två andra generationernas tankar. Kanske vi gör det om vi lyckas med att förstå den egna tanken.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-16

Visa hela (0 kommentarer)

Något parti påstår sig vara demokratiskt utan egentlig kunskap om vad demokrati står för. Kanske borde ändra namnet till motsvarande ”Taliban” eftersom den medmänskliga vilsenheten skiner igenom målsättningen.
Talibaner kan man ju förstå, eftersom de fortfarande lever och tänker som grottmänniskan gjorde (påverkad av civilisationens maktgirighet), men att människor i en civiliserad kultur kan ge uttryck för nazistiska påstående, det är en tillbakagång.

Men det är ju klart, saknar man vardagsmakten får man ju ta åt sig andras "sjuka" makt i stället.

Lev väl!

Skrivet av bosselagom, 2009-05-15

Visa hela (0 kommentarer)

Efter 50 mils funderande kom Bolvan idag fram till denna funderingsblogg;
Är det vi själva som har plockat bort det definitiva slutet? I vår vetenskap och tro finns inget slut, allt fortsätter ju på något underligt sätt. Och så skall det kanske vara för att kunna lyfta fram det mänskliga; - frågor som vi har, frågor som både skrämmer och lockar och som ger innehåll i livet.

Du behöver inte slutföra något, för Du gör det ju ändå inte.

Fortsätt kör!
Det är kört!
Kör på!

Skrivet av bosselagom, 2009-05-14

Visa hela (1 kommentar)

Innan kullen blev skogsklädd kunde man klättra upp på den höga stenen och skåda sju kyrkor, hade det sagts.
Hur skall man då kunna komma upp och ta foton? Klättra upp i ett träd, funderade Bolvan, men det blev aldrig av. Stormen ”Gudrun” kom och skövlade för nya utsiktsplatser. Fotointresset avtog. Men så byggde man en vindprovmast i närheten. Och nu så skulle det gå att komma ovanför trädtopparna igen. Sagt och gjort, Bolvan tog kameran med sig och började sin klättring 100 meter rakt upp i skyn………… pust, pust, vad skall detta vara bra för. Fegheten tog över och visionen fick stanna vid en helikopter.

Visioner föser framtiden före sig

Skrivet av bosselagom, 2009-05-13

Visa hela (0 kommentarer)

Håll av

Håll om

Håll ut

Skrivet av bosselagom, 2009-05-12

Visa hela (1 kommentar)

En vision för 20 år sedan såg ut så här; Ett företag där produktionsresultatet ständigt följs av alla medarbetare via webben och en storbildsskärm. Informationen visar vad var och en gör i vinst/lön för sin insats (där olika faktorer har medverkat till en personlig koefficientsiffra). Företaget drivs som ett team (teamkänsla istället för lagkänsla ersätter vinna-vinna med personligt ansvar). Insatsen (jobbet, tjänsten) görs också som en amortering.
Har sett tankegångarna i vissa företag, men uppfostran har ständigt lett till lagarbete (där den ”starkaste” vinner). Kanske media skall börja leta efter scoop ibland teamverksamheter för en positiv påverkan.

Skrivet av bosselagom, 2009-05-11

Visa hela (2 kommentarer)

Det är helt möjligt att när fan läser ”Das Kapital” eller ”The Audacity of hope” (och inte nog med det – han läser världens religiösa skrifter och kör det i assistenten) får fram samma resultat. Biologisk och social evolution, liksom metilering, uppträder sakta och omärkligt slumpmässigt. Den sistnämnda tyvärr manipuleringsbart men ändå omöjlig att förhindra. Revolution och religion är bra alternativ om det används med sunt förnuft (vilket fan inte äger). Ta åt sig den som kan.
Snusförnuftigt

Skrivet av bosselagom, 2009-05-10

Visa hela (0 kommentarer)