En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Vissa händelser här i livet går helt enkelt inte bara att få tröst för. Konsten att försona sig med en del olyckliga händelser i livet finns hos personer med självinsikt. Det sägs att man lär sig av misstagen – ja men misstagen som är oförutsägbara och oberättigade har alltid sista utvägen i ett eget försonande. Och finns det en god balans i det andliga livsområdet kan det hjälpa.

bara funderingar

Skrivet av bosselagom, 2009-04-29

Visa hela (0 kommentarer)

Jag vill inte ha tidningen i papper längre. Nu vinns t.ex. http://edn.dn.se/idag/nyheter/page1.htm
Och det är ett rätt steg i riktningen av den visionen. Men nu vill jag också ha den så enkelt utformad så att motståndaren också skaffar den, en lätt skärm i tidningsstorlek, med några tydligt markerade knappar att ladda hem, öppna, lyssna på textuppläsning och förstora sidor. En enkel variant som kan medfölja prenumerationen av media.
Om denna nya mediatyp får fotfäste, kanske också pappersanvändandet kan börja minska och elektroniska bokläsare får en renesans.
Vilket stöd för u-landsutvecklingen kunde inte detta bli.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-28

Visa hela (0 kommentarer)

Den mogne familjen av idag vill inte göra om flower-power misstaget med halvfabrikat, storfamilj och ogifta föräldrar till lösspringande småbarn. Tryggheten i familjen framför ego- integritet. Vi tror och på moderna jämställda relationer med kreativ olikhet och med mer omtanke om medmänniskor i utanförskap.

Kärnrelation

Skrivet av bosselagom, 2009-04-27

Visa hela (3 kommentarer)

Action, otrygghet, ekonomi, omvända jantelagen blandad med jantelagen, den förändrade manliga och kvinnliga kreativa olikheten, media, mobbing och psyket är faktorer som påverkar ynglingar i dag. En del blir starka, andra svaga och några blir våldsmän i prydlig utstrålning. Förr var det sexualiteten som förenade våldsmännen men det verkar ha en underordnad betydelse idag. Men det visste vi ju redan, eller hur.
Soft activation

Skrivet av bosselagom, 2009-04-26

Visa hela (1 kommentar)

Flödet av information är förvillande och upplysande för oss, men man kan ju inte ständigt vara på sin vakt. För det är ju i grunden andra områden vi har uppfostrats till att vara vaksamma mot. Flickor har fostrats av en av kulturen formad lag (bl.a. jantelagen) och killar i en mer omvänd oskriven lag (killar är mer värda än tjejer). Samtidigt trycker jämställighetsivern på att tjejer skall vara mer framfusiga och fatta snabba beslut, medan killar skall vara mjukisar och tänka mer på helheten. Det är naturligtvis (eftersom det är mot naturen) mycket svårt att få detta att gå ihop matad av action-media (som är den nya tidens sagor och sägner). Flera olika andligheter konkurrerar med varandra och informationssamhället fortsätter att konkurrera ut det ”gamla” som då måste komprimeras för att få plats. Vem vet bäst? – och för övrigt tror jag inte det räcker med att byta identitet – det behövs individuell utveckling – allt kan inte regleras (som i religonen).
Det positiva...

Skrivet av bosselagom, 2009-04-25

Visa hela (1 kommentar)

U-landet finns kvar i 1900-talets benämning. Men i-land – vad står det för på 2000-talet. Har industrilandet blivit informationslandet? Vad är ett land som inte nått in i informationssamhället och industrin är nedlagd (eller flyttad till de forna U-länderna)? … ett ”vänta på bättre tider” land – hur benämns det? För att vi skall kunna bibehålla välfärden får det väl kallas servicesamhället tills vidare.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-24

Visa hela (1 kommentar)

Vad hände för en månad sedan? Volvoledningen sänkte sina löner och SE bankens ledning fortsatte att bättra på sina inkomster. Coop i Skåne började köpa mjölk från Småland och skånemjölken började forslas till Danmark. Ja, visst blev det lite gnäll. Men i dag verkar de nyheterna vara glömda. Och det är ju mänskligt, eller hur….pengarna tycks vinna i långa loppet ändå … och det är ju så vi betalar för oss … eller hur… Bolvan fortsätter att fundera.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-23

Visa hela (1 kommentar)

Att våga hoppas, In Defense of lost Cause och Das Kapital är jobbiga böcker att läsa för en obildad och kreativ person. Som den bekväme läsaren Bolvan är, får han bara grepp om cirka 50 % av innehållet. Det blir inte riktigt som när fan läser bibeln, för valda intressanta uppgifter omsätts till vårt eget förhållande med stor ödmjukhet och självinsikt.
Det blir ju så även när man skummar igenom nyheterna. Man tar åt sig rubriken och inledningen, och kanske något ord som faller en i smaken. Ta t.ex. ” Bilindustrin: Skroten är inte lösningen. ….Europas bilindustri .... och så går funderingarna över på vad man har reflekterat tidigare om, det där med hybrid/el – motorpaket …se Automobilindustrien http://nya.bloggis.se/bosselagom/89942

Skrivet av bosselagom, 2009-04-22

Visa hela (0 kommentarer)