En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Efter första ”vuxen-känslan” att gråta över samhällets klantighet, då Olof Palme hade blivit mördad, har jag ofta tillåtit den ofamiljära sorgen beröra mig. Hade jag bott i USA hade 11 september fått mig att spruta tårar, eller vid någon annan motsvarande händelse, i vår klantiga värld. Även om man inte stöder den ena eller andra, är det helt mot de demokratiska normer man stödjer, och man känner med dom drabbad. Det verkar som om själen behöver denna befrielse (sorgen) för att man inte skall ge sig ut i världen och svara med samma mynt mot dessa mänskliga brott. Dock gjorde jag FN-tjänst (52M) under ett år, och det kändes verkligen meningsfullt.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-17

Visa hela (3 kommentarer)

Lokaltaxi, motsvarande, åkte Bolvan för första gången i Turkiet. Jobbare, elever, shoppare och besökare trängs i en minibuss. Man talar om vart man skall, och lägger en slant i en skål. Och naturligtvis började ”min jävla kreativa hjärna” visionera om att köra en motsvarighet hemma i obygden. Taxin finns lite varstans i vår värld (kanske som svarttaxi här hos oss, men det är inte rumsrent, fairplay) och chaffisen tycks ha ett meningsfullt jobb som han är stolt över, liksom andra jobb så som brevbärare eller mjölkbud. Finns det förresten något servicejobb (alltså fysiskt, de administrativa servicejobben är ju välbetalda i informationssamhället) här hos oss som man är stolt över?
Ju enklare man lever desto mer tid över får man att begrunda sin dag... kanske... (men det är ju konsten att kunna leva enkelt och ändå ha all välfärd kvar), sådant som vi aldrig hinner med, och när vi blir orkeslösa, ja då är också tankarna meningslösa (Nu blev det krångligt...

Skrivet av bosselagom, 2009-04-16

Visa hela (1 kommentar)

Citat ur Personligt Ledarskap ”Hela livet är en ständig erfarenhet av att leda och att följa. Eftersom vi alla söker tillfredsställa speciella behov och önskningar försöker vi rättfärdiga våra handlingar genom att uppmuntra andra att följa vårt exempel. Så fungerar personligt ledarskap. När vi ser det personliga ledarskapet fungera hos en ledare blir vi villiga att följa denne om hans ledarskap svarar upp till och möter våra egna behov och önskemål.”

Hå hå ja ja , man kan bli girig på moral oxså, men visst är det riktigt.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-15

Visa hela (2 kommentarer)

Hemma, upphöjd till 2, eller fäderneshemmet finns i ens vuxensinne likt en plats barndomssinnet har hamrats in i hjärnsubstansen. Och visst har visionen, och lite av verklighet, varit på väg att skapa minnesplatsen. Naturen röjdes upp och någon sak fick markera platsen. Sen drog visionen bort, men drömmen finns fortfarande kvar. Om tankarna är swahili, skandinaviska eller på engelska, gör detsamma, de är dom samma, på ett naturligt sätt, vart man än på jorden är född.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-14

Visa hela (2 kommentarer)

Denna känsla av allt från frihet till skuldkänslor som sexuellt styr varje människa, från passiv handling till tvångshandling, behöver självtillit i sin utformning. Är lagom sunt förnuft det bästa, så är det här det kunde behövas med en stor gemensam vördnad för den sexuella intimiteten.
Det är mot naturen, men kunde man styra sexualiteten, när den kommer på villovägar, så skulle det vara till stor hjälp …. Oohps—där sade jag emot mig själv .. det finns ju stora grupper som försöker styra sexualiteten genom omskärelse (läs könsstympning) bara för att tolkningen av någon skrift har satt dom på villovägar.
Och när jag ändå har sagt det, så anser jag att kemisk kastrering skulle hjälpa många sexualförbrytare till ett värdigare liv (deras handling kan i många fall anses som onaturligt).

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-04-13

Visa hela (1 kommentar)

12 april 2009, efter en månads dagligt bloggande, har 30 inlägg visats 7377 gånger. Tre kommentarer……. Har någon orkad ögna igenom dravlet (med en inblandning av väl valda meningar)? Har någonting väckt intresse? Förstår läsaren innehållet? Är texten provocerande eller skrivet av en besserwisser? – eller är det bara någon som öppnar för statistikens skull? Hjälper det mig och min omvärld?
För en dialog behövs två vägar, och i det fallet är det otillräckligt. Webbloggen får fortsätta vara en tankedagbok tills intresset svalnar. Om dessa meningar sedan hittar någon som önskar kommentera, får framtiden utvisa.

Det har liksom blivit som en livsstil – att slunga ut idéer, utan att vara delaktig i avslutet. Och bloggandet är ju något i den stilen. Fast läser man andras bloggar blir man en aning konfunderad. Men ”jag har bajsat nu”- språket är kanske en form att prata ur sig, som man har saknat i uppväxten. Liksom dravlet en annan håller på med; De stundtals...

Skrivet av bosselagom, 2009-04-12

Visa hela (3 kommentarer)

Finns det någon verkligt sann ateist? Och alla som inte kallar sig religiösa? Är dom ate-religa? Kalla det vad man vill, men det andliga livsområdet skall hjälpa människan att uppskatta sin egenhet, och att vi gör detta tillsammans. Men här gäller ”lagom”. Blir det för mycket blir det fanatiskt, och blir det för lite blir det tomt och innehållslöst som monologen säger. Man kan fylla det med vad man vill, det berör ju bara dig själv. Men blir det för fullt rinner det över och riskera skada andra människor; Det är väl så att får man inte fram det man vill ha sagt med enkla ord, så tar man till gåtor och andra grepp. Och det har man verkligen lyckats med i religionen. Därför är det viktigt att lyssna på all sorts dravel, för att kunna stoppa det i rätt tid innan sunt förnuft försvinner. Och det är ju det världsordningen handlar om, fred!

Skrivet av bosselagom, 2009-04-11

Visa hela (2 kommentarer)

Varför blev det inte alltid så som visionen beskrev . jo, kreativiteten lade sig i dagdrömmarna! Inget att göra åt? Jo, mycket – fortsätt att vinkla projekt, så , av hundra infallsvinklar kanske en lyckas (det är ju ändå bara ord). Brainstorming kan var och en, som har lite energi över, göra för sig själv. Och när förslaget verkar ha lite sunt förnuft i sig, släpp ut det. Men visst, ibland är man inte kompetent tillräckligt – som för 25 år sedan, då jag skissade på ”folkdatorn” och försökte få omgivningen med på att det är möjligt att producera en enkel laptop för 2-3 tusen kronor (en vanlig kostade då 25 000 kr). I dag finns den ( Indien för 2-300 kr, USA för 1000 kr och Sverige för 2-3000 kr (om den slår igenom)). OK, man får väl bida sin tid.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-10

Visa hela (0 kommentarer)