En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Denna känsla av allt från frihet till skuldkänslor som sexuellt styr varje människa, från passiv handling till tvångshandling, behöver självtillit i sin utformning. Är lagom sunt förnuft det bästa, så är det här det kunde behövas med en stor gemensam vördnad för den sexuella intimiteten.
Det är mot naturen, men kunde man styra sexualiteten, när den kommer på villovägar, så skulle det vara till stor hjälp …. Oohps—där sade jag emot mig själv .. det finns ju stora grupper som försöker styra sexualiteten genom omskärelse (läs könsstympning) bara för att tolkningen av någon skrift har satt dom på villovägar.
Och när jag ändå har sagt det, så anser jag att kemisk kastrering skulle hjälpa många sexualförbrytare till ett värdigare liv (deras handling kan i många fall anses som onaturligt).

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-04-13

Visa hela (1 kommentar)

12 april 2009, efter en månads dagligt bloggande, har 30 inlägg visats 7377 gånger. Tre kommentarer……. Har någon orkad ögna igenom dravlet (med en inblandning av väl valda meningar)? Har någonting väckt intresse? Förstår läsaren innehållet? Är texten provocerande eller skrivet av en besserwisser? – eller är det bara någon som öppnar för statistikens skull? Hjälper det mig och min omvärld?
För en dialog behövs två vägar, och i det fallet är det otillräckligt. Webbloggen får fortsätta vara en tankedagbok tills intresset svalnar. Om dessa meningar sedan hittar någon som önskar kommentera, får framtiden utvisa.

Det har liksom blivit som en livsstil – att slunga ut idéer, utan att vara delaktig i avslutet. Och bloggandet är ju något i den stilen. Fast läser man andras bloggar blir man en aning konfunderad. Men ”jag har bajsat nu”- språket är kanske en form att prata ur sig, som man har saknat i uppväxten. Liksom dravlet en annan håller på med; De stundtals...

Skrivet av bosselagom, 2009-04-12

Visa hela (3 kommentarer)

Finns det någon verkligt sann ateist? Och alla som inte kallar sig religiösa? Är dom ate-religa? Kalla det vad man vill, men det andliga livsområdet skall hjälpa människan att uppskatta sin egenhet, och att vi gör detta tillsammans. Men här gäller ”lagom”. Blir det för mycket blir det fanatiskt, och blir det för lite blir det tomt och innehållslöst som monologen säger. Man kan fylla det med vad man vill, det berör ju bara dig själv. Men blir det för fullt rinner det över och riskera skada andra människor; Det är väl så att får man inte fram det man vill ha sagt med enkla ord, så tar man till gåtor och andra grepp. Och det har man verkligen lyckats med i religionen. Därför är det viktigt att lyssna på all sorts dravel, för att kunna stoppa det i rätt tid innan sunt förnuft försvinner. Och det är ju det världsordningen handlar om, fred!

Skrivet av bosselagom, 2009-04-11

Visa hela (2 kommentarer)

Varför blev det inte alltid så som visionen beskrev . jo, kreativiteten lade sig i dagdrömmarna! Inget att göra åt? Jo, mycket – fortsätt att vinkla projekt, så , av hundra infallsvinklar kanske en lyckas (det är ju ändå bara ord). Brainstorming kan var och en, som har lite energi över, göra för sig själv. Och när förslaget verkar ha lite sunt förnuft i sig, släpp ut det. Men visst, ibland är man inte kompetent tillräckligt – som för 25 år sedan, då jag skissade på ”folkdatorn” och försökte få omgivningen med på att det är möjligt att producera en enkel laptop för 2-3 tusen kronor (en vanlig kostade då 25 000 kr). I dag finns den ( Indien för 2-300 kr, USA för 1000 kr och Sverige för 2-3000 kr (om den slår igenom)). OK, man får väl bida sin tid.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-10

Visa hela (0 kommentarer)

I Sverige är hundar mer värda än människor! Att kupera svansen på hunden lagstiftades det om, och lagen hjälpte med en gång. Men för barn (både flickor och pojkar), som tvingas göra omskärelse, finns det tydligen ingen lag som hjälper. I ett annat land, där hundar anses vara bland de lägst stående varelserna, behandlas ändå barnen värre än hundar. Människan är född att vara som naturen skapat den.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-09

Visa hela (2 kommentarer)

Den mänskliga kreativa arten har väl drömmar för att minska betydelsen av den bistra verkligheten, kan man tycka (även om det, naturligtvis, är hjärnsubstansens sätt att fungera); Den rike drömmer om den sanna verkligheten – den fattige drömmer om den förmänskligade enkla rikes verklighet. Alla strävar efter en självtillit som kan hjälpa. Drömmar som är berörda av och som berör människans alla livsområden. Drömmar, om etiska principer som kan minska girigheten, baserad på rätt balans mellan våra konkurrerande värderingar.

Dagdrömmar, narkosdrömmar och sömndrömmar.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-08

Visa hela (0 kommentarer)

När manligheten vill påverka kvinnan och försöker uttrycka sig kvinnligt kan det bli lite konstlat. Med förtäckta hot och underliga förslag blir orden lätt vilsna.
I Elvis strippar är ”Vill inte fresta dig” ett bra exempel
:http://bloggis.se → http://www.elvisthecomic.com/

eller som i "pubsnack";
Jä-man, you are good – I talk, You talk about anything , everybody are laughing, tittar på fotboll, kommenterar tjejträffen -grabbar, mumsa snacks – du har fin form på din snagg, publiken beundrar, drar en biljard, ett gott skämt –vad är klockan – gjorde dom mål. Kommenterar snapsen, sköljde ner med öl, lugn, vänskap – we are friends - en cigg? –ingen röker, en artig fras –be good!

observatör och praktikant

Skrivet av bosselagom, 2009-04-07

Visa hela (2 kommentarer)

Det puppar ständigt upp visoner – som morgonen då man passerade en liten bit motorväg förbi staden; Ta lite av ”mall of america” allt från ”all resours-hotellet” inkl. poolområde, 15 – 20.000 kvm i obygden (eller upplagsplatsen), GC-luftväg i havsnivå-höjd till Arenan – Ett ”under the leavel” – centra. Energi från vind och sol, egna elbussar för lokalupplevelser guidade av ambassadörer etc. En del i kombinationen överträffar t.ex. Lalandia (som börjar bli föråldrat vid det här laget). Sightseeing byggt på upplevelser och utveckling av naturmuseum i och omkring centrat. Jag står just nu under dinosaurien som plaskar omkring vid strandkanten .
Ja, det är bara att parkera på sjöbotten vid mellersta trafikplatsen och ta en tur i det kulturbevarande fiktion området. Och räcker inte det, turar man runt om i bygden som har det mesta av natur och kultur i vad man kan uppleva i resten av landet.

Tankevandring

Skrivet av bosselagom, 2009-04-06

Visa hela (0 kommentarer)