En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Den mänskliga kreativa arten har väl drömmar för att minska betydelsen av den bistra verkligheten, kan man tycka (även om det, naturligtvis, är hjärnsubstansens sätt att fungera); Den rike drömmer om den sanna verkligheten – den fattige drömmer om den förmänskligade enkla rikes verklighet. Alla strävar efter en självtillit som kan hjälpa. Drömmar som är berörda av och som berör människans alla livsområden. Drömmar, om etiska principer som kan minska girigheten, baserad på rätt balans mellan våra konkurrerande värderingar.

Dagdrömmar, narkosdrömmar och sömndrömmar.

Skrivet av bosselagom, 2009-04-08

Visa hela (0 kommentarer)

När manligheten vill påverka kvinnan och försöker uttrycka sig kvinnligt kan det bli lite konstlat. Med förtäckta hot och underliga förslag blir orden lätt vilsna.
I Elvis strippar är ”Vill inte fresta dig” ett bra exempel
:http://bloggis.se → http://www.elvisthecomic.com/

eller som i "pubsnack";
Jä-man, you are good – I talk, You talk about anything , everybody are laughing, tittar på fotboll, kommenterar tjejträffen -grabbar, mumsa snacks – du har fin form på din snagg, publiken beundrar, drar en biljard, ett gott skämt –vad är klockan – gjorde dom mål. Kommenterar snapsen, sköljde ner med öl, lugn, vänskap – we are friends - en cigg? –ingen röker, en artig fras –be good!

observatör och praktikant

Skrivet av bosselagom, 2009-04-07

Visa hela (2 kommentarer)

Det puppar ständigt upp visoner – som morgonen då man passerade en liten bit motorväg förbi staden; Ta lite av ”mall of america” allt från ”all resours-hotellet” inkl. poolområde, 15 – 20.000 kvm i obygden (eller upplagsplatsen), GC-luftväg i havsnivå-höjd till Arenan – Ett ”under the leavel” – centra. Energi från vind och sol, egna elbussar för lokalupplevelser guidade av ambassadörer etc. En del i kombinationen överträffar t.ex. Lalandia (som börjar bli föråldrat vid det här laget). Sightseeing byggt på upplevelser och utveckling av naturmuseum i och omkring centrat. Jag står just nu under dinosaurien som plaskar omkring vid strandkanten .
Ja, det är bara att parkera på sjöbotten vid mellersta trafikplatsen och ta en tur i det kulturbevarande fiktion området. Och räcker inte det, turar man runt om i bygden som har det mesta av natur och kultur i vad man kan uppleva i resten av landet.

Tankevandring

Skrivet av bosselagom, 2009-04-06

Visa hela (0 kommentarer)

Vi citerar en mening från kursen i personligt ledarskap; Tänk dig att du säger till din dotter; "jag vill att du diskar i dag." Hon hör vad du säger och förstår vad du menar. Men nästa dag är det fortfarande inte gjort. Då har du egentligen inte kommunicerat, ett exempel på obra kommunikation.
Sak samma inträffar då man läser information och tolkar det ”som fan läser bibeln” Och så blir det att sekter och fraktioner uppstår, blandas ihop och nya visioner kommer. Nya ledare uppstår för att övertyga sina medmänniskor i vad de tycker är rätt och riktigt. Orden och meningar får makt som omsättes i fysisk handling och blir mantra i medmänniskors sinne. Makthavaren får större ekonomi än medmänniskorna och blir naturligtvis girigare för att inte förlora. Och ord och meningar blir ”ett folk” …. ? Kan det vara så jäävligt …..? bara för att jag frågade min dotter om hon ville diska ….?

Skrivet av bosselagom, 2009-04-05

Visa hela (1 kommentar)

Vad har livet för mening? Varför kommer uppgivenhet utan mening? Sök svaret i psyket och var mentalt förberedd. Kanske det hjälper med att plocka fram ”ilagen” , jantelagens motsats. Outtalade svar – svar som inte finns kan det andliga hjälpa till med, även då lyckan finns. Life is up and down – det hjälper mot tristessen. Budskap; var nyfiken utan värderingar.

Bolvan

Och efter funderingen upptäcktes bl.a. Dn artikel om melankoni som är intressant i sammahanget;
http://epaper.www.dn.se/DNet/e-paper/20090404/kultur/21307639.htm

Skrivet av bosselagom, 2009-04-04

Visa hela (0 kommentarer)

Uppstressad av jobbispulsen och sociala intryck (prestera och värdera) ställer man sig på verandan i fem minuter (mindfulness) – lyssnar till dalens tystnad, njuter av vyer från berg, åkrar och sjö. Hunden pockar för en promenad och trots tröttheten blir den skogskuperade terrängen en vila. Och marktjänsten försvinner obemärkt i detta härliga livets rymd. Men för övrigt kan man tycka att det är bättre att vara autentisk som sig själv än som skandinav.

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-04-03

Visa hela (0 kommentarer)

För en månad sedan – Playan early in the morning. Rätt temperatur och sol gör rekognoseringsvandringen njutbar. Fågelavtryck i lavasanden, havets brus och krabbornas vinkningar, uppspolade på staplade lavastensblock. Människors ankomst längs strandpromenaden, alla med samma värde men olika sysslor; walking, jobbis, pesonlig uppladdning eller avkoppling, fiskare, sakletare, personletare och fler iaktagare. Det var då Bolvan började föra noteringar som nu blandar sig med dagsfärska funderingar. Life is nice against us all, sometimes

Skrivet av bosselagom, 2009-04-02

Visa hela (0 kommentarer)

Är det arbetet eller fritiden som är meningen med livet. Svensken lever för arbetet (med undantag för en och annan norrlänning) medan man i andra kulturer arbetar för att leva. För att leva måste man äta och för att äta måste man arbeta! Försöker man utveckla det påståendet blir frågan oftast abstarkt.
Letade efter ett negativt laddat ord, för motsatsen till ”adaptiv” i någon tanke jag hade för några veckor sedan. Ja det var inte så att jag letade aktivt efter det, men så idag kom det bara; dysfunktionell. Begrepp som man egentligen kan blanda in både i familjen, företag och inom övrig kultur. Det är väl oftast så att för att bli av med ett dysfunktionellt tillstånd, vill man gärna göra ett bokslut. Men det är svårare gjort än sagt. Och man kan, till exempel, ställa sig frågan då det gäller en enskild person; Går det att utveckla något positivt i en blandning av Dysfunktionell och Adaptiv (förändringsbenägen) kultur?
Om man vuxit upp med psykisk eller fysisk...

Skrivet av bosselagom, 2009-04-01

Visa hela (0 kommentarer)