En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Det krävs ett stort självförtroende, utan egenmakt, att klä sig i trendnissarnas kläder. Tydligen har man tagit efter ungdomarnas, trånga skrevhängande byxor och gjort dessa lite rymligare. Det intressanta är att söka i kulturen och få fram funktionen med dessa kläder. Kläder brukar designas för att framhäva personligheten och för att väcka beundran, eller för att vara ett praktiskt plagg som skyddar mot väder och vind. Vad gör dessa haremsbyxor? Dom döljer säkert något vacker som skall få fantasin att flöda.

Bilden fick mig faktiskt att tänka på Mamma Mu. Och det är ju det inre som gäller, så det så.

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-28

Visa hela (0 kommentarer)

Nu skall vi vända upp och ner på några nutida statusinställningar. Ta till exempel chauffören, som för 50 år sedan ägde en lastbil, jobbade 12 timmar 6 dagar i veckan och försörjde en familj. Åkeriägaren tjänade mer pengar än vad som gick åt till familjen (eller så svalt dom kanske pga. chufförens girighet), köpte fler lastbilar och anställde chaufförer, tjänade ännu mer pengar (det blev ett behov) och satsade pengarna på lotteri (läs aktier), vann och bildade bolag, blev direktör och satsade ännu mer på lotterierna (som nu var ”luftpengar”, alltså inget faktiskt klirr i kassan). Chaffisen i företaget var nu den lägst betalda i hela koncernen, som fick jobba maximalt, och med traktamente, för att kunna försörja halva familjen. Någon ville ha ut sina satsade pengar ur aktiebolaget (som var luftpengar) och det blev ekonomisk kris. Och nu ville direktören ha hjälp av Chaffisens inbetalda skatter för att kunna åka omkring med tomma lastbilar.
Chauffören, som har ett...

Skrivet av bosselagom, 2009-03-27

Visa hela (3 kommentarer)

Trygghet känner människan då hon kan älska alla människor oavsett bakgrund och ras. Att förmå detta är vårt arv till den framtida mänskligheten. Etnisk renhet är inget att eftersträva, vi är alla lika, även om vardagen visar motsatsen.

Ditt ursprung verkar kanske inte så viktigt i dag, men en dag kommer, då du vill söka dina rötter - inte för den etniska bakgrunden – utan mer för att finna dig själv. Och då Du har hittat dig själv, och du har ett starkt inflytande över dig själv - Då du vill hitta den gamla generationen av gener som har gjort dig och din kropp till vad den är idag. Så stöd människor som har intresse av att dela och främja vårt kulturarv. Fira med dem i vår kulturella gemenskap.

Du kommer att lära mycket av historien om dina förfäders leverne, och du kommer att se att det finns olika sätt att leva. Gå vidare och leva livet i dag där vi alla är samma människor om vi lever i fred, - Och hjälp alla som vill främja den. I en civiliserad värld...

Skrivet av bosselagom, 2009-03-26

Visa hela (1 kommentar)

Anser att det är kriminellt att ta emot och ge ut högre lön, arvode, pension, bonus eller annan ersättning motsvarande stadsministerns månadslön finansierat av skattemedel. Det är oskäligt och omoraliskt att ta pengar ur oskyldiga skattebetalares satsade medel, medel som är tänkt att gå till vård och utbildning. Ingen enskild människa kan vara värd de enorma summor som bra journalistik gräver fram ur garderoberna i dag.

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-25

Visa hela (2 kommentarer)

Alla kvalitetsbegrepp som skapades under förra lågkonjunkturen hänförde sig till produktionsindustrin. Klart, det handlar ju om att tjäna pengar. Men mot slutet började det komma, typ ISO 9022, som handlade om människors ”känslor”. Trots det blir resultaten fortfarande omänskliga, kanske mest för att de flest ser detta som struntsaker. Varför då inte använda ett mänskligare kvalitetsbegrepp, en kvalitetssatsning på det kulturella. Skapa ett Q för vardagsmakten, vård, utbildning och övrig kultur. Tänk vad integrationen av utlandsfödda skulle tjäna på detta. Våra invandrare är ambassadörer för ”svensk” demokrati. Det finns många misslyckade integrationsprojekt i Sverige, (som t.ex. i den lantliga idyllen Kristianstad där man föredrar att invandrade läkare och lärare utbildas till truckförare) som är i behov av analys och utveckling. Det här handlar om mänsklig produktion.

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-24

Visa hela (0 kommentarer)

Empowerment
Alla mänskliga varelser är värda den egenmakt som är unikt medfödd hos den. Vi bör i familjen och livets skola stödja varandra med att utveckla denna känsla! Hur då?

Med ödmjukhet utan misstanke. Med trygghetsgaranti för de första levnadsåren. Med en strävan om bättre balans i våra olika livsområden.

För övrigt anser jag att det borde vara en skyldighet att anmäla alla mobbare. Dom har oftast andra problem som oftast växer sig starkare. Och viktigaste; Följ upp! –vi har tid och vi vinner på det.

Kan Du ta ansvar för Dig svälv? Kan Du följa ilskmallen?

Skrivet av bosselagom, 2009-03-23

Visa hela (1 kommentar)

Kreativitet finns endast hos den mänskliga arten – ibland betecknat som en sjuklig förändring och ibland en positiv utveckling, allt som vi lägger ordet. Historiens livscykel har ständigt förändrats av just kreativa människor. Just nu är det inne med kultursatsning, likt romarna och grekerna – låt oss ta vara på dagens satsning och ge det en mjukare framtoning än vad dessa maskulina kulturer gjorde. Vid förra lågkonjunkturen, i början av 1990-talet, satsades det ju på personligt ledarskap och kvalitetsutveckling, vilket hjälpte till att forcera ekonomin till vad den blev. Nu kan det vara inne att satsa på kulturen istället för girighet, och jag tror det kan hjälpa oss att komma närmare varandra.
Och då kan det ju också vara på sin plats att repetera lite vad personligt ledarskap handlade om; följ informationen på länken EMPOWERMENT kommande månader – det handlar om att ta kontroll över sig själv (även då det går för bra).

Bolvan

...

Skrivet av bosselagom, 2009-03-22

Visa hela (0 kommentarer)

Låt demokratiska extrema grupper ta hand om terroristgrupper på ett för dem ett kontrollerat sätt. Det brukar ju vara så att i en orolig samling människor är det oftast den informelle ledaren som påverkar situationen. Uppväxten fostrar Jehad, så låt religonens grundtes, som i alla fall är för en fredlig gemensamhet, vara tongivande vid möten mellan nationer. Slutsats; en omvänd och mogen f.d. terrorist är den bästa informatören (jfr. f.d. alkisar, f.d. psykfall etc.)! ....... och så blir det så att "fan läser bibeln" och jobbar man demokratisk finns det kanske en risk till fredlig lösning - för jag tror att den otrygge människan förlitar sig mer på det andliga än verkligheten, och vi måste ju börja någonstans.
Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-21

Visa hela (0 kommentarer)