En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
bosselagom

Lagom kreativ och obildad, Senior Citizen

Skriver om funderingar och reflextioner, påverkade av omvärlden, vid vaket och drömmande tillstånd.

Notes in my English at
www.bosselagom.blogspot.com

Alla kvalitetsbegrepp som skapades under förra lågkonjunkturen hänförde sig till produktionsindustrin. Klart, det handlar ju om att tjäna pengar. Men mot slutet började det komma, typ ISO 9022, som handlade om människors ”känslor”. Trots det blir resultaten fortfarande omänskliga, kanske mest för att de flest ser detta som struntsaker. Varför då inte använda ett mänskligare kvalitetsbegrepp, en kvalitetssatsning på det kulturella. Skapa ett Q för vardagsmakten, vård, utbildning och övrig kultur. Tänk vad integrationen av utlandsfödda skulle tjäna på detta. Våra invandrare är ambassadörer för ”svensk” demokrati. Det finns många misslyckade integrationsprojekt i Sverige, (som t.ex. i den lantliga idyllen Kristianstad där man föredrar att invandrade läkare och lärare utbildas till truckförare) som är i behov av analys och utveckling. Det här handlar om mänsklig produktion.

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-24

Visa hela (0 kommentarer)

Empowerment
Alla mänskliga varelser är värda den egenmakt som är unikt medfödd hos den. Vi bör i familjen och livets skola stödja varandra med att utveckla denna känsla! Hur då?

Med ödmjukhet utan misstanke. Med trygghetsgaranti för de första levnadsåren. Med en strävan om bättre balans i våra olika livsområden.

För övrigt anser jag att det borde vara en skyldighet att anmäla alla mobbare. Dom har oftast andra problem som oftast växer sig starkare. Och viktigaste; Följ upp! –vi har tid och vi vinner på det.

Kan Du ta ansvar för Dig svälv? Kan Du följa ilskmallen?

Skrivet av bosselagom, 2009-03-23

Visa hela (1 kommentar)

Kreativitet finns endast hos den mänskliga arten – ibland betecknat som en sjuklig förändring och ibland en positiv utveckling, allt som vi lägger ordet. Historiens livscykel har ständigt förändrats av just kreativa människor. Just nu är det inne med kultursatsning, likt romarna och grekerna – låt oss ta vara på dagens satsning och ge det en mjukare framtoning än vad dessa maskulina kulturer gjorde. Vid förra lågkonjunkturen, i början av 1990-talet, satsades det ju på personligt ledarskap och kvalitetsutveckling, vilket hjälpte till att forcera ekonomin till vad den blev. Nu kan det vara inne att satsa på kulturen istället för girighet, och jag tror det kan hjälpa oss att komma närmare varandra.
Och då kan det ju också vara på sin plats att repetera lite vad personligt ledarskap handlade om; följ informationen på länken EMPOWERMENT kommande månader – det handlar om att ta kontroll över sig själv (även då det går för bra).

Bolvan

...

Skrivet av bosselagom, 2009-03-22

Visa hela (0 kommentarer)

Låt demokratiska extrema grupper ta hand om terroristgrupper på ett för dem ett kontrollerat sätt. Det brukar ju vara så att i en orolig samling människor är det oftast den informelle ledaren som påverkar situationen. Uppväxten fostrar Jehad, så låt religonens grundtes, som i alla fall är för en fredlig gemensamhet, vara tongivande vid möten mellan nationer. Slutsats; en omvänd och mogen f.d. terrorist är den bästa informatören (jfr. f.d. alkisar, f.d. psykfall etc.)! ....... och så blir det så att "fan läser bibeln" och jobbar man demokratisk finns det kanske en risk till fredlig lösning - för jag tror att den otrygge människan förlitar sig mer på det andliga än verkligheten, och vi måste ju börja någonstans.
Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-21

Visa hela (0 kommentarer)

Låt "klipparna" betala utvecklingen; Skall svenska staten hjälpa fordonsindustrien så skall också kravet vara produktion av elmotorer eller motsvarande hybrid. Lär av Robin Hood – plocka ännu mer pengar från riskkapitalisterna – prisa skatteverket och utveckla elindustrien – vi behöver en upplyst värld! Låt regeringen våga satsa på el-fordonsindustrien – det blir en miljösatsning som ligger i tiden med ett begränsat bonussystem. Och skulle det lyckas bör "klipparna" demokratiskt få tillbaks en del.

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-20

Visa hela (3 kommentarer)

Har börjat komplettera min diet med senaste rönen inom glykemiskt index, för jag tycker så mycket om friterade fläskskär. Och skulle jag råka gå upp i vikt, så är det ju bara att äta mindre, enligt den nyaste rapporten från vetenskapsvärlden.
Ooch för övrigt tycker jag att vi skall hålla oss till EU’s grundsten FRED och ge mer makt åt regionerna.
Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-19

Visa hela (0 kommentarer)

Människor, som kallar sig frihetskämpar, växer sig starka med hjälp av religion och styrelseskick, till att bli extremt kriminella individer. Och omvärlden förväntar sig att demokratierna skall lugna ner dessa! Ja, då får vi väl fortsätta att missionera DEMOKRATI, helst utan Guds hjälp (låt den diktatorn vara i fred tills Du behöver honom i ditt andliga livsområde). Omgås gärna med diktaturernas ”gräsrots-ambassadörer”(utlandsfödda och flyktingar). Berätta om vår skandinaviska kultur och var stolt över den!
Ooch för övrigt anses att Region Skåneland skall införa euron och ett förbättrat kontrollsystem hur makten förvaltar skattemedlen.
Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-18

Visa hela (1 kommentar)

Förrättssnacks; Nyfriterade fläskskär till en utomhusgrillad varmkorv.
Kall dryck; Citronvand

Mat; Färsk ansjovisbakad potatis med surströmmingsklämma i hårt tunnbröd, hackad vitlök och krossade tomater i Cream fresh .
Dryck; Pripps lättöl

Dessert; Toast med brieost och jordgubbar.
Dryck; Kaffechocko

Mums –ät inte mer än nödvändigt och gourmetbeteckningen sätter man själv.

Bolvan

Skrivet av bosselagom, 2009-03-17

Visa hela (0 kommentarer)