En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

bvs bloggis

121-150

Referat sidor 121-150
Halim tänker väldigt mycket på Marit, på matrådsmötet pratar dem om den juicemaskin som Halim hade förstört. Halims pappa vill ge honom en Jaffa apelsin (Jaffa är ett Israeliskt märke) men han vill inte ha den men hans pappa pushade på honom. Då säger Halim som svar: "Nej tack. Jag har nämligen lite stolthet kvar i kroppen." Då stelnar Halims pappa till och fortsätter diska medan Halim trodde att han skulle slå honom. En vän till Halims pappa, Samir behöver låna lite pengar för en resa med hans döttrar. En dag när Halim står i kassan kommer det in en kvinna som klagar på deras reklamcyckel, som står en bit bort. Tillslut så visar det säg att hon är en gammal vän till Halims pappa, och att hon bodde granne med Halim i skärholmen för ett antal år sedan.

3.
Min son,
jag vet att du tänker väldigt mycket på Islam och vår kultur, det är bra man ska komma ihåg sina rötter och sitt ursprung. Jag vet också hur mycket du ogillar integrationsplanen och att vi blir "svenniga", men vi måste anpassa oss till det svenska samhället, till lagarna och folket precis som kameleonten. Som anpassar sig i naturen så att den smälter in, genom att ändra färg, om den inte gör det så blir den dödad. Inte riktigt samma sak med oss människor men om vi inte anpassar oss efter den svenskakulturen så kommer vi aldrig in i det svenska samhället och då går vi miste om allt bra. Man får inget jobb och man blir kriminell eller lever på bidrag.
Vi behvöver inte tro på någon annan religon eller nåt, inte heller sluta snacka vårat hemspråk, men vi måste anpassa oss.

/pappa

Skrivet av bv, 2006-03-09 13:11

Oliver,
Din blogg är välskriven och referatet uttömmande. Det är en viktig scen där Otman försöker servera Halim en Jaffa-apelsin; du har ju pekat ut varför.

Brevet till Halim är lite kort; finns det något mer Otman skulle vilja säga, tror du?

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-03-28 14:02

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.