En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

catrins bloggis

Nu kommer det sista Cecilia...

Han skriver nog boken för att han vill berätta om sig själv och sitt liv. Så som alla författare skriver när de skriver en självbiografisk bok så vill de förmedla just sitt liv, vad de har varit med om och lite där till. Syftet är att han just vill berätta om sitt liv men jag kan inte ge just ETT exempel utan hela boken är ett helt exempel.
Kan nog inte säga så mycket mer, att han just vill berätta för oss andra att vissa inte har det lätt i livet, eller att man lever ett toppen liv fast man lever lite snålt (ekonomiskt) eller andra saker som kan vara värt att skriva om.

Skrivet av catrin, 2007-05-31

Visa hela (1 kommentar)

Ännu en bit frammåt i boken
Nu har jag kommit ännu längre i boken och han berättar mer om sitt liv om vad som händer och hemligheter som han har, även hur det är i skolan med olika religoner som går där och hur de behandlas, av både elever och lärare.
Han börjar på scouterna men han misslyckar med ett prov som han skäms mycket för, men han berättar ingenting för de där hemma. Han och hans mamma är väldigt tajta, medan han inte alls tycke rom sin far lika mycket. Fast han är så tajt med sin mamma så berättar han ändå inte om vad som händer i skolan.
Det känns som om killen är fullt av liv men ändå så får ingen veta något om honom, han tycker om ryssarna fast att alla andra tycker om amrekanare och ännu mer hemligheter. Han sitter med två kompisar och pratar hemlisar med dem, men där vågar han heller inte berätta allt.
Han berättar om att han spelar cricket hemma på gården men det går inte så bra att spela själv, även det är en hemlighet för alla hans...

Skrivet av catrin, 2007-05-30

Visa hela (1 kommentar)

Hej hej Cecilia, äntligen så bloggar jag !
Jag har valt boken Pojkår av J.M Coetzee.
(hade ioförsig valt boken för väldigt länge sen men har inte börjat blogga förns nu)

Boken handlar om en kille som bor i ett nybyggt område med sin familj i sydafrika. Han berättar ganska detaljerat om hur det ser ut. Pappan verkar lite sträng, som när hans mamma vill köpa en cykel, men pappan säger "kvinnor ska inte cykla". Han berättar även vad som händer i skolan men att han inte säger någonting hemma, han håller mycket för sig själv.
Boken handlar om honom själv J.M. Coetzee i sin barndom på 40-50 talet i en stad norr om kapstaden. Boken tycker jag är helt okej än så länge, men stör mig lite på att den är skriven i han form.

Bloggar igen imorgon!
Hej hopp...

Skrivet av catrin, 2007-05-28

Visa hela (1 kommentar)

Hej hopp!
länge sen man använde den här sidan, men äntligen får man skriva lite :P
som sagt står de inte att vi skulle sammafatta det vi har läst men de sa du faktiskt på lektionen så jag gör de.

Robinson Crusoe är den ända överlevande i ett skeppsbrott och hamnar på en öde ö. Där lever han i många år, och försöker överleva på bästa sätt. Han lär sig skörda,rena vatten och får stöta på många problem som han löser.

Rationalism-Förnuft.
Ett exempel på det är när han sparar all säd till nästa regnperiod för han visste ite hur han skulle sikta mjölet eller hur hans kulle få bort det från skal. Eftersom det regnar en längre period och inte kan skörda så har han då tid till att lösa problemet, och lära sig att sikta mjöl och även baka.
Och ett exempel till är även när han fixar så att åkern är så nära "huset" som möjligt.

Empirism-Erfarenhetslära.
När han skulle försöka att göra lerkrukor för att kunna bevara säd i dem....

Skrivet av catrin, 2007-03-05

Visa hela (1 kommentar)

Tycker att han förändras mycket i dom här sidorna som man läst. Från att ha varit en stark och frisk pojke börjar han nu mer allt försvinna, musklerna och hela han förtvinar bort, orken finns inte kvar. Han berättar även hur han uppmärksammade saker förut men nu gör han det inte alls allt är bara tråkigt.

s.130 där han skriver att hans kropp en gång har vari guld brun och musklig, men nu förvandlat till en rynkig och slapp hud, gul,uttrokat och täckt med massa olika bölder.
Bara det bevisar ju hur han har förändrats.
s.135 han skriver att fukten och att kylan inte längre kan kommer fram till honom, den strö honom inte alls och han är inte längre hungrig. Han äter för att det är en ren vana.

Han dagdrömmer sig ofta bort, olika sätt att fly från värkligheten.
"fantasi förblir fri till och med i fångenskap"
Han utför fortfarande sitt arbete men samtidigt drömmer han sig bort till hur allt var, och mest drömmer han sig hem. Han tänker tillbaka att han inte har...

Skrivet av catrin, 2006-12-13

Visa hela (1 kommentar)

Tycker fortfarande att han skriver långa meningar och ibland blir det lite långtråkigt.
Tycker att han har börjat skriva mycket mer om omgivningen och inte alls så jätte mycket om vad han tycker. Mer hur andra ser ut och vad dom säger.
Han skriver så att man kan se hur personerna ser ut och vad han lägger märke till.

"han var en man med kraftfullt uppträdande och likadan kroppsbyggnad och hade en tämligen ovanligt ansikte som karaktäriserades av en smal men kraftig näsa" s. 53

"Under fötterna hade vi nu småsten av det slag som brukar förkomma på sådana ställen, längre bort fanns en gräsremsa med gula blommor och i en perfekt vit asfaltväg som förlorade sig i fjärran" s.66

Allt det där med gaskamrarna och att dom ska få duscha är hemskt, men han skriver inte så mycket, så man "tänker" inte på det så mycket. Men det kankse inte va just det han la märke till när han var där. Konsentrationslägren får han inte att låta så hemska som man själv har fått höra,...

Skrivet av catrin, 2006-12-06

Visa hela (0 kommentarer)

1. Det utspelar sig i Budapest, 1944. Andra värlsdkriget.

2. Det handlar om en judisk kille som är 14-15 år och bor med sin pappa och styvmamma, hans riktiga mamma hälsar han bara på ibland eftersom hans pappa har fått vårdnaden över honom.
Hans pappa har blivit inkallad till arbetstjänst och han får i uppgift av hans pappa att han ska ta hand om alla äffärer och även om hans styvmor. Hans gymnasuim har haft stängt ända sen våren och nu är det redan sommar och det var två månader sen hans pappa ryckte in i arbetstjänst.
Han arbetar nu i en fabrik och en dag när han är på väg till jobbet som vanligt stannas bussen av en polis och alla judar får kliva av. De får sitta och vänta på vidare order och senare får dom komma till ett militärtområde.

3. Tycker att språket är helt okej, är väl likt så som vi pratar och skriver idag. Lite jobbigt text, allt är så ihop smockat och man blir lite trött i ögonen att läsa, men än så länge funkar det.


Hej Hopp...

Skrivet av catrin, 2006-11-28

Visa hela (0 kommentarer)

Vet ni?

NU är det HELG!
skönt som FAN! <3<3

Skrivet av catrin, 2006-11-18

Visa hela (0 kommentarer)