En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

De tolv apostlarna

Inte för att jag är speciellt religiös. Visserligen har jag konverterat till katolicismen och kan hjälpligt utföra korstecknet. Och före vigseln var man tvungen att bikta sig. Där gjorde jag av med en gammal plågoande. Jag hade stulit en kola för en grabb på barnkolonin. Inte var det själva stölden som plågat mig. Nej, det var min feghet, att jag åkte snålskjuts på en annan pojke, som bekände att det var han som stulit allt godis.

Idag kom de vandrande igen, apostlarna, draperade på traditionellt sätt i fotsida klädnader.
Idag passerade de huset, förra gången ville de komma in och predika. Men då det gick upp för mig att de skulle tigga pengar, avspisade jag dem. Gick verkligen Jesu apostlar omkring och tiggde pengar? Josephine säger att pengarna går till kyrkan. Hur kan man veta det undrar jag skeptiskt. Och förresten så tror jag inte att Jesus förespråkade kyrkor. Däremot vill jag minnas att han sa: -Gå in i din kammare och be i det fördolda.
Rätta mig om jag har fel.

Skrivet av connykallvik, 2008-06-09 03:25

Tveksamt om Jesus skulle känna sig hemma i någon av de otaliga former av s.k. kristna kyrkor som finns. Men var och en blir väl salig på sin fason, vad det nu kan innebära.

Skrivet av Arne, 2008-06-09 09:41

För Jesus var säkerligen inte platsen det väsentliga, men däremot uppriktigheten med bönen!

Skrivet av Bengt Källvik, 2008-06-09 21:28

Det finns mycket man kan fundera över i vår herres hage, som tex med universum.
Läste någonstans för inte så länge sedan om vad rymdforskningen kommit fram till vad gäller
storleken på universum. Det är minst sagt svårt att fatta förklaringen och vidden av det hela, men man hade iaf kommit fram till följande beräkningar;

om man tänker sig ett helt solsystem som tex vårt eget så finns det minst så många sådana solsystem som det finns s a n d k o r n över hela jordens yta!!! Prata om hisnande proportioner och frågan är väl om det då överhuvudtaget kan finnas något slut alls???
Det är nog dags för människan att inse sina begränsningar, eller vad tror panelen ;)

Skrivet av Bengt Källvik, 2008-06-09 21:59

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?