En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

Barberaren

Besök hos barberaren
Att jämföra ett besök här hos barberaren och där hemma blir lite klurigt. Här existerar ingen stress, ibland är det som saxen nästan stannar upp i luften. Och det inger en avslappnande känsla.
Jag besökte barberaren igår. –Du sa jag, om du gör ett gott arbete så får du 100 peso istället för normala 75. Han nickade i samförstånd. 100 peso motsvarar strax under femton svenska kronor.
Jag slog mig ner i stolen. Han började omsorgsfullt att raka skallen. Sedan blev det dags att fälla ner stolen i liggande ställning, en kudde bekvämt placerad under fötter och nacke. Nu började han klippa skägget med rakkniv, som arbetade oändligt varsamt.
Plötsligt började han massera öronenöronvindlingarna och var strax inne i öronen och petade vax; -Det är mycket skit därinne, viskade han. Jag trodde aldrig han skulle bli klar.
Nu var det dags för massage av nacke, armar och händer, med våtvärmande omslag. När behandlingen var klar efter dryga två timmar betalade jag mina 100 peso och han sken som en sol. Undrar om detta kan göra någon lite grön i ansiktet?
Det blir liksom lite lättare då att stå ut med den förbannade värmen här.

Skrivet av connykallvik, 2008-06-12 00:15

Så fick man lära sig att barberare är härlett från latinets barba som betyder skägg. Sedan kan man ju leka med ordet i alla möjliga sammanhang.
Det positiva med sol och värme är väl att det enligt vad jag läste på text-TV att det är gynnsamt för hjärtat.

Skrivet av Arne, 2008-06-12 08:21

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?