En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

Brutal vardag

Katastrofen
Fortfarande saknas 800 männidkor efter olyckan med passagerarfartyget. Släktingar är mycket upprörda och protesterar mot sjöfartsmyndigheten, som gett tillstånd att gå ut inför en annalkande tyfon. Nu säger man officiellt att det hela berodde på ett maskinhaveri.

Men detta är inte hela sanningen. När Kina inte längre har användning för sina uttjänta färjor och passagerarbåtar importeras de vidare till Filippinerna. Det är ju inte svårt att dra slutsatserna av detta.

En annan nyhet som kom i skymundan var att en 61-årig svensk, hans 35-åriga filippinska hustru och deras två barn blev mördade i Cebu. Ett klart rånmord. Men mördarna kommer inte att ha en chans. När en utlänning blir mördad har det det goda med sig att det blir ett sjuhelvetes pådrag från polisens sida. I den raiden åker allt med från småtjyvar, narkotikalangare ochl rånare.

Här i Tagum, någon kilometer ifrån där vi bor blev en kvinna ihjälslagen och hennes bror skjuten för ett par veckor sedan. De kommer heller inte att ha en chans. Släktingar tillsammans med borgmästaren har satt ett pris på 150.000
peso för deras gripande. Två av rånarnarna är redan gripna och den tredje väntas bli infångad inom kort.

Skrivet av connykallvik, 2008-06-24 08:07

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?