En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

Regn eller solsken?

Om väder
Mycket kan sägas om väder. T.ex att ostanvind och kärringträta börjar med storm och slutar med väta. Eller som min lillasyster skrev till mig: -Hej Conny, här är det väder idag. Det täcker ju in allt!

Men det var inte det som ledde mig in på vädertankar. Jag såg våran hund äta gräs imorse. Mycket gräs. Det var en klar och solig morgon. Jag sa till Josephine: - Du ska se att det blir ett våldsamt regn innan kvällen.
Vi får se hur det slutar.

Att det blir regn då svalorna flyger lågt är ju allom bekant. Rikligt eller dåligt med rönnbär lär också spela roll. Andra avläser abborfenornas utseende. Enok Sarri tog fisk- och renmagar till hjälp.

Enok Sarri lär ha blivit rikskändis 1977 då han förutspåddee att hovets nedkomst skulle bli en prins. Om inte så lovade han att krypa på knäna mellan Nikkaluokta ock Kiruna.
Då Victoria föddes blev det inte svårt att infria löftet han givit. Kirunas kommungräns gick nämligen några meter från Sarris stuga i Nikkaluokta!

Skrivet av connykallvik, 2008-07-10 22:37

saxat från nätet:

Mina två hundar äter enormt mycket gräs, framförallt under promenaden. På senare tid även annars så fort dom går ut. Är detta något som man kan göra något åt? Någon form av kosttillskott eller vad kan det bero på? Detta är ett stort problem eftersom dem på kvällen spyr av att ha ätit för mycket gräs. De äter ett helt vanligt torfoder som dom annars mår bra av.

Svar: Det är normalt att hundar äter gräs. Om de plötsligt äter mer än vanligt och dessutom kräks upp det med eller utan foder skall du gå till veterinär. Det kan bero på att de har en halsinfektion. Du vet väl hur det känns i halsen när du har halsont. Du vill gärna ha en halstablett vilket inte hundarna kan utan de äter gräs istället.

Skrivet av Arne, 2008-07-11 08:47

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?