En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

Bordellen som brann

En ny historia från Carl-Bertil
Detta hände för ett par år sedan på en mindre ö på Filippinerna. Med hänsyn till några av de inblandade vill han inte nämna öns namn.

Där var han i varje fall bosatt. Efter en tid flyttade en ”engländare” dit tillsammans med sin filippinska fru. De startade mjukt med att öppna ett diskotek men som snart nog förvandlades till en bordell.

Någon tid senare var olyckan framme. Det utbröt eldsvåda, märkligt nog på tre olika ställen på huset. Det var nog så att fiskarhustrurna inte ville se sina män spendera sina surt förvärvade slantar på horeriets altare.

Hur som helst. Först kom prästen utskenande som om han hade eld i baken, och så var det ju faktiskt. Men att döma av hans något udda och oordnade klädsel var han uppenbarligen inte där i syfte att frälsa själar.

Strax kom nummer två utfarandes, det var borgmästaren, iklädd endast en undertröja.
Huruvida han hann ut med ståndet i behåll var det ingen som nämnde, så troligen hade det hunnit lägga sig under det paniken tog överhand. Kanske han också var på väg att förlora det andra ståndet, dvs förståndet.

Bordellhuset brann ner till grunden.

Dagen efter var många människor församlade vid färjeläget och i mängden skymtade Carl-Bertil. Bordellmamman och sutenören tillsammans med de galanta damerna lämnade ön med enkel biljett. Allt under innevånarnas spott och spe.

Carl-Bertil frågade den tjänstgörande polisen vad som orsak till branden.
-Brandorsak okänd, blev svaret.
-Men det brann ju på tre olika ställen?
-Ska du göra dagen mera krånglig för mig får du faktiskt tala med polischefen.
-Och vem är det?
Det är jag!!
Då var det slutsnackat.

Borgmästaren fick ett helsicke, han hade en fru som var yngre än honom, men starkare. Hon spöade upp honom ordentligt och han kunde inte visa sig i sitt ämbete på 14 dagar.

Efter avslutad högmässa tillsammans med borgmästare, fru och barn erbjöd Carl-Bertil borgmästaren en gin och tonic, som han visste borgmästarn var omåttligt förtjust i. Den kuvade mannen sneglade på sin hustrus bistra uppsyn:
-Nej tack, det får räcka med en öl för mig.
Slutet gott, allting gott.

Det gick lite bättre för prästen. Prästen blev suspensionerad. Men efter opinionen från byns innevånare fick han behålla sin tjänst och löste sina celibatproblem genom att anställa en ung och vacker hushållerska.

Skrivet av connykallvik, 2008-07-11 23:22

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?