En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

General Macarthur

General Macartur var överbefälhavare för de amerikanska styrkorna på Filippinerna under andra världskriget. Någon har påstått att han flydde till Australien när japanerna invaderade Filippinerna, vilket är helt fel. Han blev beordrad av president Roosevelt personligen att lämna landet. Presidenten ville inte förlora en sådan duglig man till japsarna. Innan han lämnade landet fällde han de berömda orden: -I shall return. Och det gjorde han, närmare bestämt i oktober månad 1944. Han angav då två skäl till sin återkomst. Att han älskade det filippinska folket och att han infriat sitt löfte. Men detta var något av ett publikfrieri eftersom det fanns ett tredje skäl som han inte nämnde. Han var delägare med 20 % av aktierna i filippinernas största öltillverkare, San Miguuelbryggeriet, och han ville bevaka sina intressen i företaget. Och sanningen om hans uttalande kan därmed ifrågasättas.

Skrivet av connykallvik, 2008-08-01 01:46

Jahaja! Då får man väl göra ett tillägg idag vid det sedvanliga besöket till Gröna skylten och det lika så sedvanliga inhandlandet av Spendrups och plussa på med en flaska San Miquel.

Saxat följande från nätet;

ÖL
Land: Spanien
Alkoholhalt: 5.4
Bryggeri: San Miguel
Importör: Brewery International Sweden AB

Kort beskrivning: Färg Gul färg.Doft Diskret, lätt maltig doft med ton av humle.Smak Lätt smak med liten beska och ton av malt.Användning Serveras vid 8-10°C till välkryddad mat, eller som sällskapsdryck.Texten kan innehålla delvis producentens/leverantörens egna beskrivning. Skulle denna text strida mot upphovsrätten. Kontakta oss genast för att kunna korrigera eventuella felaktigheter.

Kommentarer:

San Miguel ingen spanjor, 2008-05-15
Skriven av Owe

En vanligt förekommande missuppfattning är att San Miguel är ett spanskt öl, vilket det inte är. Bryggeriet startades i Manila i Filippinerna på 1880-talet och har numera ett spanskt dotterbryggeri men som skapar ett filippinskt öl i Europa.
I Filippinerna är det det största bryggeriet före Asian Brew och där finns San Miguell i olika varianter:
San Miguel Ice, San Miguel Pale, San Miguel Light samt bryggeriets lågprisöl Red Horse med ca 7% alkohol.
(saxat från Beermaster.se)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

San Miguel är ett spanskt bryggeri med bryggerier i Lérida och Malaga. 2000 köptes bryggeriet upp av det konkurrerande bryggeriet Mahou S.A. och man bildade Grupo Mahou San Miguel. Namnet på ölen kommer från ett bryggeri på Filippinerna, San Miguel Corporation, men är fristående från detta.


Historia :
1953 skriver aktieägarna i maltföretaget La Segarra S.A. rättigheterna till namnet San Miguel från VD:n för San Miguel Corporation i Filippinerna, Andres Soriano. Därmed grundar man ett nytt oberoende bryggeri i Spanien som 1957 tog namnet San Miguel Fabricias de Cerveza y Malta S.A. Samma år lämnar de första flaskorna San Miguel Especial fabriken i Lérida. 1962 börjar ölen exporteras till främmande marknader och 1966 öppnar man en andra fabrik i Malaga.

1990 påbörjar det franska företaget Danone en övertagningsprocess av bryggeriet men år 2000 tar istället det spanska bryggeriet Mahou S.A. över San Miguel genom att köpa upp Danones aktieandel på 70% av företaget, man hade redan 30% sedan tidigare. Tillsammans bildades ett helspanskt bryggeri vid namn Grupo Mahou-San Miguel.

Källa: Wikipedia

Skrivet av Arne, 2008-08-01 07:10

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?