Conny Källviks Blogg
Native mushr oom
Idag var jag till marknaden och fyndade. Skulle egentligen ha tag på en god matsvamp som jag köpt tidigare. Den avsåg jag att torka och förhoppningsvis kunna sälja hemma i Sverige. Smaken på den torkade svampen brukar förhöjas som en fördel och dessutom innebär ju torkningen låga fraktkostnader.
Jag fann nu inte svampen men däremot en annan sort som man kallar native mushroom. Det kan närmast översättas med inhemsk svamp? Den skulle enligt säljaren vara mycket läcker. Efter att ha köpt exakt ett kilo påbörjde jag rensningen. Efter rensning återstod 800 gram, som jag lade ut finfördelade för torkn ing i solskenet. Tyvärr kom ett häftigt regn så proceduren fick avbrytas. Fortsättning följer. Det ska bli intressant hur mycket svampen väger i torkat tillstånd och dessutom hur den smakar...
Skrivet av connykallvik, 2008-10-22 09:29
Kommentera: