Conny Källviks Blogg
Solto rkning av svamp
Soltorkningen av native mushroom blev framgångsrik. Den fick torka i hela tre dagar. Av ett kilo färsk svamp återstod 125 gram. Jag blötlade svampen i några timmar. Sedan gjorde jag så här: Fräste upp smör i en järngryta, hällde på en redning av vetemjöl och omedelbart i med sparade blötläggningsvattnet, hela tiden under omvispning. När det blev lagomt tjockt tillsatte jag svampen och grädden samt en oxbuljongtärning. Det fick stå och småputtra, men ju längre desto bättre, tillsättning av salt efter behag. Avsmakningen gjorde mig övertygad om att detta var en tricholomaart, d.v.s. någon typ av musseron. Påminde om vår- och höstmusseron men godare.
Jag stegade över till min amerikanske granne Jerry, som är en riktig gourmet, med ett smakprov. När han återvände med den tomma skålen var han alldeles lyrisk. Det var den godaste svamp han någonsin ätit. Så idén att lansera svampen i Sverige verkar inte vara helt fel.
Hunt bra det kan bli ibland!
Skrivet av connykallvik, 2008-10-25 23:48
Kommentera: