En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

Små nära ting

Det är de små små detaljerna som gör´et, heter det i visan. Ibland kan det vara svårt att upptäcka de där små tingen som kan förgylla tillvaron, de stora sakerna inträffar ju inte ofta.

Jag stiger upp mellan klockan fyra och fem på morgonen och inväntar gryningen vid terassbordet. Här skiljer c:a en timme mellan dag och natt, med små variationer året om. Solen går ner kl. sex på kvällen, medan gryningen kommer fem på morgonen. Morgonrodnaden har jag bara sett en enda gång här, men då kom Aurora med besked.

När det börjar dagas kan man se hur växtligheten grott vidare under natten, ett av många små glädjeämnen. Vid sextiden kommer fiskförsäljerskan med sina hinkar. Men hon säljer inte bara fisk, hon försöker också bjuda ut sin artonåriga dotters oskuld till någon hugad svensk spekulant för att trygga familjens framtid. Dottern är mycket vacker, säger hon, men glömmer varje morgon att ta med fotot. Men om det är någon i Sverige som är intresserad av kontakten så ska jag förmedla den, det tar jag inget för.
Nu måste jag ta igen mig, har drabbats av influensa, men det kommer fortsättning på dagsrapporten imorgon.

Skrivet av connykallvik, 2008-10-31 05:05

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?