En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

I förrgår blev det änna möcke. Två grillade grisar på samma dag. Först var ett dopkalas och senare inbjudan till Jerrys (amerikanen) födelsedag, som infaller samtidigt som USA:s nationaldag.
Han berättade att då han var en liten parvel i 4-årsåldern skojade hans pappa med honom. Pappan sa att folk idag firade Jerrys födelsedag. Detta tog Jerry på fullt allvar. Han gick ut på gatorna, vinkade till folk och tog emot vad han trodde var massans hyllning till honom.

Skrivet av connykallvik, 2009-07-06

Visa hela (0 kommentarer)

När vi bodde på Dammberget hände det att det ibland drog ihop sig till oväder. Min far brukade då kommentera detta: "Det blir oväder, det drar ihop sig i Skållerudsvråa.
Ovädret nalkades med andra ord från sydväst.
Samma fenomen inträffar även här. På eftermiddagen brukar det dra ihop sig i "Skållerudsvråa" och det tar någon timme eller två, sedan är det dags och skyfallet brakar loss.
Inte visste jag att Skållerud låg så nära Filippinerna!

Skrivet av connykallvik, 2009-07-05

Visa hela (0 kommentarer)

Alla de som arbetar abroad; utomlands, kan man säga är ryggraden i Filippinernas ekonomi.
Om dessa inte regelbundet sände pengar till sina anhöriga, skulle nationens ekonomi vara i botten.

Min hustru Josephine har en kusin vid namn Bobo. Han är i 45-årsåldern. Hans hustru jobbar nu i Dubai på ett hotell. Bobo är en sympatisk person, men mycket dumdristig. Han har nu beslutat att åka till Afghanistan. Där kommer han att slåss för regeringssidan mot talibanerna. För mig är det detsamma som att skriva under sin egen dödsdom.
Han har i alla fall lovat att höra av sig om sina vidare öden och äventyr.
Vi får se hunt det kan gå...

Skrivet av connykallvik, 2009-07-04

Visa hela (0 kommentarer)

Grannfamiljen skulle åka till havet och bada. Nu hör det till saken att den gamla gumman är bräcklig och skröplig, men ville också hjärtans gärna ta ett bad.
Detta löste man på ett fiffigt sätt. En stor tunna lastades ombord på bilen. När man kom till stranden fyllde man tunnan med havsvatten och placerade gumman däri.
Efter ett njutfyllt bad tippade man ut vattnet och den åldriga damen på det torra.
Hunt det kan gå te!

Skrivet av connykallvik, 2009-07-03

Visa hela (3 kommentarer)

The pigman
Vi kallar honom så för det är han som går omkring och samlar in grisskulorna.
På morgonen då han passerar säger han inte good morning utan good môrning. På eftermiddan då han kommer säger jag good môrning igen, men då protesterar han: Nu är det good afternoon! Så låter det dag efter dag.

Skrivet av connykallvik, 2009-07-02

Visa hela (2 kommentarer)

Grannen fick besök härom dagen.Utan att ha sett honom göra någonting kunde jag avgöra att han var vänsterhänt, vilket visade sig vara riktigt, men hur gick det att påvisa?

Skrivet av connykallvik, 2009-06-29

Visa hela (2 kommentarer)

Det är så att jag forskar om prästsläkten Ullholm bl.a. i Högsäter,Dalsland. Uppgifter bör finnas i Karlstads stifts Herdaminnen men har tyvärr inte tillgång till böckerna. Kan någon barmhärtig själ hjälpa till?

Skrivet av connykallvik, 2009-04-22

Visa hela (0 kommentarer)

Idag fick vi en påskhälsning från våra vänner Hans och Christina. Det var ett foto från dem där de besökt den märkliga platsen Stonehenge i England.

Stonehenge, ceremoniplats från sten- och bronsåldern, ca 13 km norr om Salisbury i Wiltshire, England. De äldsta dateringarna tyder på att Stonehenge anlades ca 3100 f.Kr., då en cirkelrund anläggning med jordvall och yttre ringgrav med diametern 115 m uppfördes. Därefter har Stonehenge återuppbyggts och byggts till i omgångar; bl.a. har ett 80-tal blåaktiga stenar rests i dess mitt och en väg har anslutits till öppningen. Platsens funktion är oklar. Vissa element antyder att Stonehenge anlades utifrån astronomiska förhållanden. Stonehenge är upptaget på UNESCO:s världsarvslista.

Skrivet av connykallvik, 2009-04-10

Visa hela (0 kommentarer)