En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

Frågan har stötts och blötts i tusentals år. Vad kom egentligen först, ägget eller hönan. Som jag ser det är svaret mycket enkelt. Hönan kom först. Vem skulle annars ruva ägget?

Skrivet av connykallvik, 2008-12-15

Visa hela (2 kommentarer)

Ett par finlandshistorier
Jag träffade en gång en finländare som hette Pekka. Han perättade följande för mig:
Hemma i Finland har vi många lostiga lekar, bl.a. den s.k korkaleken. Man tar en naken kvinna och lägger henne på pordet. Sedan stoppar man en korka i kvinnans sköte. Sedan slår man kvinnan med ett klappbräde på magen. Den som får korkan att hoppa högst har vonnit leken.

En dam uppträdde på cirkus och lyfte saker med tänderna, hon visade sig vara väldigt stark i käften. Men två herrar som bevittnade det hela kunde inte acceptera att en kvinna kunde göra sådana konster varför den ene kommenterade:
-Det var en tusan till karl att ha starka tänder på kärringen sin.

Skrivet av connykallvik, 2008-12-14

Visa hela (0 kommentarer)

Skjortan
Carl kom på besök igår. Jag såg ju det direkt men Carl märkte ingenting. Det är ju varmt och svettigt här, så Carl tog av sig skjortan och hängde upp den på väggen. När han skulle dra hemåt tog han på skjortan igen, råkade slänga ett getöga på väggen och där hängde skjortan fortfarande kvar. Han stirrade på den påtagna skjortan och sedan på väggen.
-Men vad in i helvete är detta? utbrast han
-Carl, åk hem nu, du har druckit för mycket, åk nu hem och sov ruset av dig.
Bakgrunden var följande. Liza hade köpt en skjorta till Carl. Någon dag senare köpte Josephine en skjorta till mig och slumpen ville att det blev likadana plagg. Inte desto mindre så hade jag hängt upp min skjorta på en krok på väggen, där Carl också hängde upp sin.
Han fick sig ett gott skratt när jag idag berättade4 sammanhanget för honom.
Hunt det kan bli.

Skrivet av connykallvik, 2008-12-13

Visa hela (0 kommentarer)

Kyrktaket
Carl bodde i en liten by på en av öarna, närmare bestämt i samma by där prästen besökte bordellen. Det drog ihop sig till oväder, riktigt oväder. Det hade förvarnats både tyfon och jordbävning, varför en del folk sökte skydd i den lilla kyrkan. Helvetet brakade loss. Kyrkan som var belägen intill havet slogs i bitar och drev ut till havs. Men taket var helt, där hade bl.a. prästen och Carl klättrat upp. Prästen som inte var simkunnig satt darrande av skräck högst uppe på nocken och bad till vår Herre. Carl bad honom hålla käft.
-Vad kan jag göra, vad kan jag göra, kved prästen.
-Ingenting alls just nu, bara du håller käften.
Lyckligtvis lugnade ovädret ner sig, tidvattnet vände och de drev iland i stort samma väg som de kommit och kunde välbehållna kliva iland från taket igen.

Skrivet av connykallvik, 2008-12-12

Visa hela (1 kommentar)

Carl har varit i farten igen och förärat mig följande dikt:

I ett förklarat ljus

Vi vet det inte än, men inom kort
Vi se klarare då vi gå bort
Till samma lada vi går
I skymningen
I benhusets mörka ro
Vi ses igen.

Skrivet av connykallvik, 2008-12-11

Visa hela (1 kommentar)

Bytt, bytt, kommer aldrig igen
Vid den här tiden var familjen bosatt i Solna. Carl var tre år gammal och hans bror c:a sju år äldre. Brodern fick ibland i uppdrag att gå ut med Carl och ”valla” honom, vilket brodern inte alls tyckte om, han skämdes och hade mycket hellre promenerat med en hund. När de kom till lekparken träffade Lasse en flicka i ungefär samma ålder som hade en hund med sig. Hon hade alltid önskat sig en lillebror så de gjorde i deras tycke ett perfekt byte.
När Lasse kom hem med hunden undrade mamman varför han kom hem med en hund och utan Carl.
-Jo, ni har ju så länge lovat mig en hund så jag bytte Carl mot hunden. En hund kan ju i alla fall sitta plats, menade Lasse.
Lalla rusade ut i köket till Ossian, som satt med en kaffekopp i handen och förklarade i snabba ordalag vad som hänt.
-Men vad i helvete?? Ossian tappade kaffekoppen i golvet, störtade till telefonen och ringde polisen.
Polisen undrade om herrn möjligen var nykter.
-Var inte oförskämd...

Skrivet av connykallvik, 2008-12-10

Visa hela (0 kommentarer)

Odågorna
I unga år var Carl en riktig odåga, men har med tiden bättrat sig och är numera en rättskaffens man.
Då han var i 12-13-årsåldern hade han en kompis Björne som hittade på en massa rackartyg tillsammans.
Bl.a. hade de kommit över en låda ruttna tomater som de kånkade upp med i domkyrkotornet i Visby. Där roade de sig med att skjuta prick på flanerande damer i sina vackra sommarklänningar. Det blev förstås stor uppståndelse, men de lyckades rusa nerför trapporna och osedda ta sig ut bakvägen.

Några år tidigare var en man vid namn Ivar Ekström verksam i Visby. Han gjorde turer till Estland och smugglade sprit. En dag blev han prejad av tullarna. Han försökte sänka ner spriten i en stor säck med dragglina men blev ändå ertappad och båten beslagtagen för att säljas på auktion.
I sådana här fall var visbyborna mycket lojala och man hade gjort en tyst överenskommelse. På den här tiden sattes inget lägsta utropspris utan man fick bjuda vad man ville....

Skrivet av connykallvik, 2008-12-08

Visa hela (0 kommentarer)

Mässvinet
Var till kyrkan i torsdags och tog del i kvällsgudstjänsten. Och vad händer. Jo, där framme står pastorn och själv bälgar i sig nattvardsvinet medan vi kyrkobesökare endast blev tilldelade oblater.
Jag blev mycket besviken över detta och sa till pastorn att detta inte är rätt, alla har rätt att få dricka Kristi blod ur kalken.
Alltså gick jag och köpte en flaska mässvin. Vi kom överens om att han skulle dela ut vinet vid nästa månadsmässa, vilken inträffar den första onsdagen i januari. Jag överräckte flaskan till honom.
-Nej, för Guds skull, den hämtar jag inför mässan istället.
Vad han nu kunde mena med det. Kanske var han rädd att tulla på innehållet och sedan få ett litet helvete.
Så nu är det bara att avvakta och se hunt det kan gå...

Skrivet av connykallvik, 2008-12-06

Visa hela (0 kommentarer)