En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

Mitt emot bor en granne som tar bilen till arbetet varje morgon. Över axeln bär han ett maskingevär och jobbar förmodligen som vakt av något slag. Här kan man ofta se beväpnade vakter utanför banker och officiella byggnader. Man tummar inte på säkerheten.
Vad jag kommit fram till bör vapnet vara en kalashnikov, AK 47.
Detta vapen tillverkades till en början i Sovjetunionen, men fabriceras numera i många länder i världen.
Det är det mest vanliga handeldvapnet i krigföring.
Maskinkarbinen har två inställningar, dels för seriesalvor men också avlossa skotten ett och ett för precisionsskjutning.

Med runt 100 miljoner tillverkade exemplar är Kalashnikov AK-47 världens vanligaste skjutvapen.[källa behövs] Geväret har deltagit i fler krig än något annat modernt vapen och ses ofta som en symbol för kommunister och andra revolutionära grupper. Ofta nämns Kalashnikovs framgångsrika design som en bidragande orsak till att barnsoldater använts så flitigt i framför allt Afrika...

Skrivet av connykallvik, 2009-04-10

Visa hela (0 kommentarer)

Den genomslittlige filippinaren läser aldrig någon bok, och skulle aldrig få tanken att köpa någon. Man kan inte äta böcker. All hans förtjänst går åt till att äta sig mätt.
Visserligen finns här ett litet oansenligt bibliotek, men böckerna är inte ens tillåtna för hemlån.
På morgonen brukar jag ta ett solbad och läser samtidigt en bok ur min svenska samling, som jag fått låna av Carl.
En morgon kom en yngling fram och undrare: -Läser du bibeln?
Han kunde i sin föreställningsvärld inte tänka sig att jag satt och läste en god historisk roman.
Stackars andefattiga människor

Skrivet av connykallvik, 2009-04-09

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är sommaren här. Neil har haft sommarlov i en dryg vecka. Det innebär också soligt väder. Jag brukar ta ett solbad på morgonen innan solen blir för stark, om en halv till en timme. Just när jag skriver detta kom ett förlösande regn.
Grannen har en tuppuppfödning(för tuppfäktning) och en stackars tupp som inte kan gala utan säger: ku-ki-kuuu.
Efter att ha burit hem katten fem gånger gav jag upp. Men han har nu accepterat det nya boendet och kommer punktligt hem i skymningen när hungern gör sig påmind.

Skrivet av connykallvik, 2009-04-07

Visa hela (0 kommentarer)

Idag måndag har vi flyttat några stenkast till nytt hus om fyra rum och kök. Då blir det plats för ett gästrum också för den som vill komma på besök. Nåväl, allt gick bra, hund och valpar hängde med men katten förblev borta. Efter c:a fyra timmar bad jag Josefin att söka efter katten. Jodå, där satt den i stora tomma huset och väntade! Katten blev i alla fall hemburen. Men i ett obevakat ögonblick slank han ut igen. Det blev till att vänta men ingen katt återvände. Så efter ett antal timmar var det dags för ny rekognoscering. Naturligtvis satt han i stora tomma huset och såg övergiven ut. Nu är han i alla fall hemma igen inom lås och bom. Få se imorgon hur det kan gå. Tänk så stönig en katt kan bli.

Skrivet av connykallvik, 2009-03-30

Visa hela (2 kommentarer)

Den här visan brukade min far sjunga med bravur skicklighet och under yviga gester:
Svart mot en gyllene sky
en havsörn framåt svävar
Vem skrev visan?

Skrivet av connykallvik, 2009-03-28

Visa hela (1 kommentar)

När vi var barn tog man en prästkrage, ryckte kronbladen ett efter ett under det man sa: kommer, kommer ej. Då skulle man tänka på sin ungdoms älskade. Frågan är vem som har skrivit följande strofer:

Det var om våren
Det sjöng i snåren
Jag tog en prästkrage
i min hand
men den sa nej
hon kommer ej
hon tar en annan
men inte dej

Skrivet av connykallvik, 2009-03-27

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har man feber och matthet i kroppen.
Det säger man beror att gojimedicinen rensar kroppen från oönskade aktiviteter
Jag vet inte vad jag ska tro
Men är det så bör det ha vänt efter några deagar..

Skrivet av connykallvik, 2009-03-27

Visa hela (0 kommentarer)

Vårdkasar
Det har roat mig att forska en del kring vårdkasar.

Vårdkase
träspiror ställs i en konisk form runt en kraftig tallstam en spira eller mittstolpe, och väggarna tätas med mindre träspiror och ibland med bl.a. mossa för att bli snö- och regntät. Virket ska vara kådrikt t.ex torrfura för att brinna intensivt. Höjden är 10-12 meter och kasens bas är ca 5 meter. Vårdkasen är "tom" inuti och har utrymme för bränsle, t.ex tjärtunnor, kådrika stubbar mm. Kasen har en liten "dörröppning" som skyddas av en vikbar skinnfäll. Kasen fungerar därför också som ett övernattnings- och Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Huddinge kommuns vapen avbildar en vårdkase.
En vårdkase, (i östra Sverige och i Finland böte), är en signaleld. Den ingick i ett enkelt optiskt signalsystem och bestod av träspiror som ved som placerades på en väl synlig höjd med sikthåll till nästa vårdkase, så att de brinnande kasarna på så sätt bildade en kedja av...

Skrivet av connykallvik, 2009-03-26

Visa hela (1 kommentar)