En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

Kerstin skrev: Vore intressant at höra din åsikt om ordet fideikomiss.

Nu hör det till saken att damerna varit ute på turné och bland annat hamnat på fideikommisset Koberg.

Det finns en dålig anekdot från tiden den ofruktbara då Niklas och Desirée försökte som mest:
-Vet du var för Desirée inte kan få några barn?
-Nää.
-Ho har en Silfverskjöld mella bena.

Min allernådigste underbara kvinna av vår Herre skapad.
Vi bröder hafva förr all del en bra lefnad på fideikommiset Kobergh. Men vad vi sörjo och sakna äro den kvinnliga fägringen med dess rosor och ymmiga prakt. Ville jag djerft nog föreslå nådiga fröken att ingå ett nytt fideikomiss, hvari munkarne begagna dessa underbara nunnor och sedan återlemna desamma efter fullt utnyttjande till den gamla abedissan i det förra skick de ännu voro?
Abbot
Conny

Skrivet av connykallvik, 2007-08-20

Visa hela (5 kommentarer)

Kerstin skrev:

Vad tycker du om fideikommiss ? Kul att höra din åsikt ?

Min allernådigste underbara kvinna av vår Herre skapad. '
Vi bröder hafva förr all del en bra lefnad på fideikommiset Kobergh. Men vad vi sörjo och sakna äro den kvinnliga fägringen med dess rosor och ymniga prakt. Ville jag djerft nog föreslå nådiga fröken att ingå ett nytt fideikomiss, hvari munkarne begagna dessa underbara nunnor och sedan återlemna desamma efter fullt utnyttjande till den gamla abedissan i det förra skick de ännu voro?
Abbot
Conny

Skrivet av connykallvik, 2007-08-20

Visa hela (0 kommentarer)

Nu är det riktigt gott om kantareller. Dagens skörd c:a 6 kg men även trattkantarellerna börjar uppträda här och var. De kan ju med fördel torkas, om det blir trångt i frysen...

Skrivet av connykallvik, 2007-08-19

Visa hela (0 kommentarer)

Idag är det Vimmans dag som gäller i Ånimskog, ett mycket uppskattat arrangemang, som jag tror fiskevårdsföreningen står bakom. Det är så populärt att man inte ens vågar annonsera, då skulle man inte klara anstormningen av folk till Lunneviken. Man blir serverad både stekt och rökt vimma. Vimma är det lokala namnet för denna unika art siklöja som finns i Ånimmen.
På sin resa genom Sverige på 1740-talet blev Carl von Linné bjuden på denna fisk, jag vill minnas vid Lunds gästgiveri, fisken finns också omnämnd i hans bok.

Skrivet av connykallvik, 2007-08-18

Visa hela (2 kommentarer)

Nu är det verkligen dags att ge sig ut! Idag blev jag nöjd ganska tidigt. De sena kantarellerna har nu kommit. Letartips till nybörjare: Leta i kanten omkring myrar. leta i en drog, d.v.s. i en dalgång mellan två bergformationer, de står till 100 procent där nere i mossan och väntar !

Skrivet av connykallvik, 2007-08-17

Visa hela (0 kommentarer)

Jag tror Kerstin att du är begåvad med något som kallas kvinnlig intuition. När du undrade om mormor Stina hade flera "guldkorn" från köket slog det mig plötsligt en sak, men jag måste kolla med min syster Berit om hon har receptet, det kan ta lite tid...

Skrivet av connykallvik, 2007-08-17

Visa hela (1 kommentar)

Besök min svampsida där ett delikat svamprecept återfinns fr.o.m. idag, väl värt att försöka.

Skrivet av connykallvik, 2007-08-16

Visa hela (2 kommentarer)

Man glömmer så lätt saker och ting nu för tiden. Då behöver man hjälp. En skald vaknade yrvaken upp på sin ålders höst och skrev följande tänkvärda ord:

Alla dessa dagar
som kom och gick
inte visste jag
att det var livet.

Men vad hette mannen? Nåt med Johansson har jag för mig...

Skrivet av connykallvik, 2007-08-15

Visa hela (1 kommentar)