En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

I förrgår kom en delegation på fem personer hem till oss. De ville introducera en flytande naturmedicin, Goji, som har sitt ursprung från Himalaya. Med tanke på delegationens storlek befarade jag att medicinen skulle bli dyr och det blev den. 450 kronor för en flaska. Man tar fyra korkmått två gånger om dagen en timme före måltid. Flaskan räcker en vecka. Efter tre dagar kommer man och gör en uppföljning på verkningdgraden. Det ska bli nyfiket att se. Den verkar mot det mesta, men jag är speciellt intresserad av blodtrycket och sockerhalten i blodet. Få se hur det avlöper...

Skrivet av connykallvik, 2009-03-25

Visa hela (0 kommentarer)

Hur många böcker som hon skrivit har jag ingen koll på. Men jag vet att hon blivit översatt till 85 språk och läst i 100 länder. Vilken svensk författare kan slå det?
Hon fick många litterära utmärkelser. Då hon talade om djurens rättigheter och pomperipossaaffären talade hon med auktoritet och ingen kunde undgåatt ta intryck.
När Astrid Lingren dog sändes begraningen ut i TV i delar av världen. Kungen och drottningen hedrade henne genom att närvara.
Men nobelpriset fick hon aldrig. Hon var inte fin nog för herrarna i akademin. Fy fan säger jag. Hunt det kan få gå till

Skrivet av connykallvik, 2009-03-23

Visa hela (1 kommentar)

Intenting är främmande att behandlas på den här bloggen. Idag kommer det att handla om krympta människohuvuden med hår och allt, s.k. santzas. Jag tror de kan bli ungefär av en knytnäves storlek. Men hur går tekniken till är frågan. Kan någon ge ett tips? Kanske oraklet Arne?

Skrivet av connykallvik, 2009-03-22

Visa hela (0 kommentarer)

Marianergraven
Sveriges djupasate vatten är Hornavan i Arjeplog med sina 221 meter. Vänern når högsta djup 106 meter.
Marinergraven utanför Filippinerna når det svindlande djupet av 10911 meter. Det blir betydligt djupare än världens högsta berg Mount Everst med sin höjd av 8850 meter.

Skrivet av connykallvik, 2009-03-19

Visa hela (0 kommentarer)

Det påstås att inte alla katter får jaktinstinkt; de som inte blivit präglade av modern. Vår katt har varit moderlös sen första veckan. Men i morse fångade han en stor råtta. Den släpade han in i vardagsrummet för att visa och få beröm hur duktig han varit.

Skrivet av connykallvik, 2009-03-19

Visa hela (0 kommentarer)

Vår tik har fått fem valpar, de är ungefär en månad gamla. Cacay äter valparnas bajs. Det borde inte vara speciellt gott, men hon slafsar i sig det med största förtjusning. Är det någon som vet om detta är ett normalt beteende?

Skrivet av connykallvik, 2009-03-18

Visa hela (0 kommentarer)

Jag fick ett kraftigt underskott av kalcium Kunde varken stå eller gå. Men jag fick mediciner, åt också persilja och rättika som båda är rika på kalcim plus kalciumberikad mjölk. Så nu är man fullt återställd igen.

Skrivet av connykallvik, 2009-03-17

Visa hela (0 kommentarer)

Har varit sjuk, därav tystnaden.
Jo, Ferlin tillhör en av mina favoriter med sina ofta kärnfulla språk.
Vad sägs om den här:

Ferlin hade blivit försmådd för en annan. Han skickade då följande telegram till blivande brudgummen på bröllopsdagen:

Med rikedom och makt
du tog min kvinna
Men du skall finna
att hennes oskuld
får du aldrig fatt i
du får nöja dig
med ramen som den satt i!

Skrivet av connykallvik, 2009-03-16

Visa hela (0 kommentarer)