En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Conny Källviks Blogg

De två är brderna Edvinsson. På den här tiden var jag inte så noga bekant med Björn, men däremot med Karle.
Min sambo och jag åkte upp till Tydje för att hälsa på Lisbeth och Karle. De hade ett hus beläget nere vid Vänerns strand, där även brodern hade ett hus.
Som vi satt där i godan ro fick vi se en berusad person dyka upp mellan holmarna. Det var Björn. Han presenterade sig på följande sätt så det ekade mellan holmarna:
Mitt namn är Kuk och jag står inte ut längre!

Skrivet av connykallvik, 2009-02-11

Visa hela (0 kommentarer)

Idag har fiestan gått av stapeln här i Estabillo. Fiestan infaller på olika tider och platser och här alltså den 11 februari. Fiestan är en dag då man har trevligt tillsammans med olika upptåg, äter och dricker gott. Så denna dag blev det helstekt gris igen. Senare på dagen fick jag en skål med getkött av Julie; mycket läckert.
Dagen avslutades med ett aftonregn i vanlig ordning

Skrivet av connykallvik, 2009-02-11

Visa hela (1 kommentar)

The cureman
Tidigare hade jag berättat för Immy om min relation till Denise och hur jag blivit helt beroende av henne utan någon egen vilja. Hon utbrast då att jag blivit utsatt för voodoo(svart magi), det var hon övertygad om. Men hon kände en cureman (medicinman)som skulle kunna bota mig.
Jag fick en lång lista av tillbehör som jag skulle medföra och jag kan nu inte minnas allt. Men där ingick bl.a. en pisspotta, 90prcentig rom, apskit och ruttna ägg.
Medicinmannen som car en svart man i 75-årsåldern berättade att han upptäckt sin förmåga att driva ut onda andar för fyrtio år sedan, så han hade lång erfarenhet.
Hela ceremonin startade inimhus, där han kritade upp olika symboler på cementgolver. Dessa besvärjde han och fräste under tiden rommen i pisspottan.
Senare förflyttade vi oss utomhus där jag fick genomgå en massa reningsbad. I slutet grävde han en grop med de ruttna äggen och apskiten, fyllde igen den och började hoppa på den igenfyllda marken. Jag blev...

Skrivet av connykallvik, 2009-02-10

Visa hela (0 kommentarer)

Kålblom
Hår år det tvärs om och man kallar blomålen för kålblom men det är väl så det ska vara på andra sidan jordklotet. Dessutom har ju landet 89 miljoner innevånare, varför de nog har mera rätt än vi svenskar att ge kålen rätt benämning. Hur som helst så stotmtrivs den här och frodas. Däremot vägrar pelargonian att gå i blomning.
Vi har även fått en orkideliknande växt som skjuter fram med tre blomstänglar.
Ja, det är trivsamt här med all grönska och växtlighet.

Skrivet av connykallvik, 2009-02-09

Visa hela (1 kommentar)

Vem skrev visan? Hur kom den till? Och melodin? Jag och ingen annan levande har det rätta svaret. Vi har var och en en tro på visans uppkomst. Och låt det bli så för evigt ty denna visa kommer att vara evigheten själv.

Maritza Horn har gjort en härlig tolkning av visan.
Min mamma åiskade den här sången med Maritza. Min mamma hade varit mycket sjuk och kunde nog därför leva dig in i visan.
Heja mamma!

I en sal på lasarettet
där de vita sängar står
låg en liten bröstsjuk flicka
blek och tärd med lockigt hår.

Allas hjärtan vann den lilla
där hon låg så mild och god.
Bar sin smärta utan klagan
med ett barnsligt tålamod.

Så en dag hon frågar läkarn,
som vid hennes sida stod:
Får jag komma hem till påsken
till min egen lilla mor?

Läkarn svarar då den lilla:
Nej mitt barn, det får du ej,
men till pingsten kan det hända
du får komma hem till mor.

Pingsten kom med gröna björkar
blomsterklädd står mark och äng,
men den lilla...

Skrivet av connykallvik, 2009-02-08

Visa hela (0 kommentarer)

Tidningar
Man sitter och minns tillbaka. När man var yngre fanns många läsvärda tidningar. Först hade vi Lektyr, som var en god tidning innan den blev pornografisk. Sen hade vi Kvällsstunden och Tidsfördrif, bådea med lite udda innehåll, som i varje fall tilltalade mig. Kanske är det någon som håller med.

Skrivet av connykallvik, 2009-02-07

Visa hela (0 kommentarer)

Idag kom någon och band upp en get utanför sarisarin. Det var den vackraste get jag någonsin sett. Kroppen var guldfärgad men huvudet kritvitt. Han var graciös och liknade faktiskt en gasell. Tyvärr så kommer han att gå till festligheterna på matbordet under fiestan den 11 februari.

Skrivet av connykallvik, 2009-02-06

Visa hela (0 kommentarer)

Hurra!
Vi vann Arne och jag. Spottar man illräckligt länge på stenen så blir den våt. Radiotjänst fick ge ner sig på den såkallade fordran.
Vilka seglivade byråkrater.

Skrivet av connykallvik, 2009-02-05

Visa hela (0 kommentarer)