En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
dkg504

Livet är som en berg & dalbana, men det är ett grymt kul liv

Jag har präglats av mn stormiga uppväxt, men försöker göra tvärtemot. Min Ataxi har och spelar fortfarande en stor roll, då jag inser ibland inte mina begränsningar, utan får då ganska ont. Ataxi är min sjukdom jag föddes med, som gör att jag har problem med balans, kordination och koncentration. Men jag har ändå bestämt mej för att den ska försvinna och jobbar ofta på det. Jag lever dagarna med glimten i ögat och ett leende på läpparna. Kärlek, ödmjukhet, tro och humor gör livet mycket lättare.

Idag började dagen med att halvsovande gå upp och göra sej i ordning för att åka och göra teoriprovet.
Det positiva med trängselavgifterna är att vi svenskar kanske blir mer sociala, eftersom man märker verkligen skillnad på hur mycket folk det är på tågen mot förr.
Kom dit för att göra teorin och hade inte pluggat nåt sen sist. Det ända jag hade gjort, är att gå igenom mågra frågor jag svarat fel på och intalade mej själv att när jag läser en fråga, ska jag göra om meningarna som dom passar mej.
Ok, jag satt alltså där och började gå igenom dom. Tnkte att 3dje gången borde det gå, även med de problem med koncentrationen jag har. Det var samma prov som förra gången, så det var bara att klicka på de jag visste eller trodde var fel förra gången.

Jag gjorde det och klickade på avsluta och väntade med förväntan vad det skulle stå. Skulle det stå med rött "icke godkänt" som förut. Eller skulle det stå "Godkänt" med grönt??

DET BLEV GODKÄNT!!!

Jag...

Skrivet av dkg504, 2006-01-13

Visa hela (1 kommentar)

Jag känner mej så trött även fast jag inte gjort nåt idag.
Jag har suttit framför datorn och läst, samt gjort en hemsida.
Mitt försök att gå ut misslyckades.
Ringde en kompis och skulle fråga en sak, men glömde bort när han svarade.
närvös inför teriprovet imorrn. Ska det gå bra eller dåligt.
Känns som det borde gå, eftrsom det är tredje gången. Jag vet att det är jobbigt, liksom alla prov, kan jag ofta mycket. Men när jag väl sitter där, blir det inte lika lätt.

trött...

Skrivet av dkg504, 2006-01-12

Visa hela (3 kommentarer)

Häriditär Ataxi som jag har är en ovanlig sjukdom och det blir skönt när den försvinner. Jag kan ju inte påstå att det är roligt att inte kunna gå balansgång, stå på ett ben eller skriva så att alla ser vad som står. Nej, även fast min lillebror, mamma och morfar har det och alla säger att det inte går bort. Säger jag Det ska bort.

Jag började träna på gym i oktober och upptäckte ganska snabbt att när jag tränade upp alla muskler och står på balansbrädan, blir allt bättre. Jag behöver tec inte oroa mej att ramla baklänges när jag går i trappor eller kunna gå utan att ha sönder skor efter 1 månad.

Men nu har jag haft uppehåll sen slutet av november och ska börja träna igen, på måndag.
Det ska bli så skönt att kunna göra allt friska människor gör.
För att citera en god vän. "Jag har nu tränat i 2 år och är nästan lika stark som dej."
Nu när jag börjat träna, märker jag att allt blir lättare.

Skulle vara roligt att träffa någon förutom min...

Skrivet av dkg504, 2006-01-12

Visa hela (0 kommentarer)

Imorse va det en katt utanför som löper, som jag aldrig sett förut. Hon började tiidigt på morron och höll på nån timme tills hon gick iväg. Lät som om en bil stod här ute och tutan hängt sej.

Men kom iaf upp till slut och åt en apelsin som e så gott på vintern. Det finns dom som tycker det är jobbigt med apelsiner, för man måste skala dom. Ett bra tips är att rulla apelsinen mellan handflatan och ett underlag runt hela apelsinen, så det vita släpper från köttet.
Då kan man skala hur lätt som helst.

Ledig tom måndag. Skönt med ledighet ibland.

Läste 1 Tim 4: 12 - 16 igen i bibeln idag. Kommer aldrig tröttna på dessa rader.
Har nu också i några dagar, hur det kan komma sej att präster kan viga homoäktenskap, eftersom det står i både gamla o nya testamentet om just det.

Att vara kristen är hur skönt som helst. Kunna prata med någon, även om man e ensam, mår dåligt, e glad eller besviken. Jag blir irriterad på mej...

Skrivet av dkg504, 2006-01-12

Visa hela (0 kommentarer)

Idag började jag med att vakna 3.30. Vad ska jag vakna så tidigt för? Då förstörs hela dagen, det vet jag sen förut. Jag steg upp 2 timmar senare och gjorde mej iordning för jobbet i enskede, där jag just nu rustar upp en lokal. Läste lite ur bibeln och åt gröt + macka med skinkost. Jag började med att köra dit på E4/Essingen kl. 7 på morgonen. Snacka om jobbigt att köra i 3-filigt, när det är mörkt, ingen spolare för rutan, mycket trafik och ca 8 timmars körvana. Men jag klarade det iaf, ganska bra tycker jag, men jag gjorde några missar.

När vi kom dit gick timmarna som vanligt när jag och han arbetar tillsammans. Helt plötsligt var klockan 13 och vi åkte för att äta lunch. Inte dumt att bli bjuden hem till nån för att äta så god mat till lunch. Skulle sedan koppla på en släpkärra på bilen som är lång och smal, vilket resulterade i att skärmen böjdes lite grand av min våldsamma hantering.

Men kom iaf hem för en stund sen och gjorde riktig ungkarlsmat....

Skrivet av dkg504, 2006-01-11

Visa hela (0 kommentarer)