En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jag är för gammal!

Ja, alldeles för gammal!! I alla fall för att rida unghäst som har inte har gått på en månad!! Igår tänkte jag att jag skulle ge mej ut på Maggie efter vilan, hon är inte helt ok i sitt sår men inte halt och stel längre. Redan i stallet for hon runt som en furie, hon står alltid annars stilla som en staty! Upp kom jag ialla fall, började skritta ner över ängarna och kom till ekhagen, där var det tvärstopp! Ett badkar!! Hur farligt kan det vara, sen gick hon på tårna, och fick syn på en vassrugg, då gick det mera uppåt och åt sidan än framåt! Jag blev så arg, så rosenrasande arg. Tänk om Oscar suttig på henne, det kunde blivit rätt så farligt.... Jag talade om för henne med ett tonfall som kan få vem som helst att ge sej, men icke sa nicke, jag fick ta fram hela mitt livs ridning, dvs 35 år och tänka hur och vad man gör i såna tillfällen. Nu är ju inte min kropp längre så musklad för sådana här ritter, utan mera lite promenadridning! Jag gjorde allt, utom att kliva av hästen och gå. Pratade lugnt, klappade, hotade, morrade och försökte använda mina benmuskler och en mjuk ledande hand.
Jag kan tala om när vi kom hem, var både jag och Maggie genomsvettiga men nöjda. Hon fick allt ge sej och nu hoppas jag att nästa gång vi rider där, är det betydligt lugnare!! Kanske börjar i paddocken med lite lydnad...
När jag hoppat av hästen så var det in o byta kläder, för en långtur med Emil, Johan, Alice, Ponny o hundar i skogen. Det var alla väder på en gång men vi fick en långtur på en timme och det kändes skönt efteråt. När Oscar kommit hem från läsningen i Kyrkan så for Emil o han ut och sålde dom sista jultidningarna och kom hem lagom till jag hade middagen färdig. Sen lagade jag middag för två dagar till, veckorna är så hektiska i kampen att hinna vara ute i skog o mark innan det djupa mörkret lägger sej. Eventuellt kommer lamporna upp i paddocken denna veckan, då blir allt lättare och man kan träna både hästar o hundar kvällstid!
Lite skoj händelser som valpköpare har varit ute med i helgen är Tezze o Makea som tävlade i agility och tog en pinne i hoppklass och kom 6 a av 98 starter! Vi bugar o bockar, ni är ju kanon!
Jojje ringde på Söndagskvällen mycket stolt, dom hade varit på Kalotes kennel och vallat med Milou, som hade en naturligt bra vallinstinkt, bra lugn och sååå lydig! Ingen jakt här inte! Gissa om husse och matte var stolta! Vi ser fram emot en fortsättning inom detta området och korten framför allt Linda!!
Hittade ett kort i gömmorna... Det är ju ett år sen som Dreamer med syskon landade på Landvetter, känns som lilla drömmen varit här mycket längre!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-16 09:07

Dagen igår var helt otroligt härlig ute i fårhagen, Milou var gudomligt duktig.
Vi kunde aldrig tro att han var så grym när han träffade på fåren för första gången...
Självklart ska jag försöka skynda mig med korten till bloggen...
Åh det kortet på drömmen å de andra minns jag, det är så fint... Tänk att jag har fått lära känna Dreamer, hon är bara helt underbar, ni har verkligen lyckats att få ännu en underbar hund i er kennel!!!!
Hoppas att vi ses snart!!!!
Massa kramar Linda.

Skrivet av andersson, 2009-11-16 12:55

Konstigt att hon bara varit här 1 år, känns som hon alltid varit häromkring lilla söta drömmen.

Ha det så gott!

Skrivet av Tessan & Gukki, 2009-11-16 19:49

Förstår precis hur du känner dig. För gammal för unghäst alltså. Tror inte jag skulle resa mig igen om jag haft en sån färd. Det klarade man av när man var 20 år och inga barn. Har blivit alldeles för mesig med åren. Då är det allt tryggt med ett gammalt halvblod som snart når den aktningsvärda åldern av 26 år. Vi ses på lördag. Tror du man får träna lite på klubben innan mötet? Mvh Anki/Arelidsaussie

Skrivet av Anki,Siri,Vilda, 2009-11-16 20:10

Bra att hon busar med dig så gumman får röra lite på sig; ) Skämt åsido, jag är yngre än dig och skulle aldrig sätta mig på stallmodig unghäst. Skulle trilla av och bryta lårbenshalsen på stört! Skönt att såret är läkt i alla fall!

Krama familjen!

Skrivet av Andrea, 2009-11-16 23:54

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?