En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Connemara riks 2010

Japp, nu har det varit, det vi haft som mål länge. Vi gick upp kvart i 5 på morgonen och hela familjen stuvades in i bilen, alla utom Emil som var hos Micael. Även min pappa fick följa med. Hundarna var ju resvana vid detta laget.
Vi kom till Alingsås 7.40 och Oscars första start gick 8.00 så det blev lite bråttom. Working hunter class heter det. En terräng ritt på en liten bana, det gick bra men halmbalarna tittade hon på en gång och sen skulle dom hoppa ett hinder med en stoppskylt på, den tittade hon lite på också. Sen ridning i grupp i alla gångarter, det gick jättebra! Han blev inte placerad men det var ju många "gamla ringrävar" med som tävlat mycket fälttävlan så vi var nöjda.
Sen var det ridklassernas tur. Där skulle även Maggie vara med och storAlice. Där var dom yngst ålder på hästarna. Många var över 10 år och tävlat dressyr, fast med annan ryttare. Men vi tyckte det var en bra start för våra hästar och komma ut och se sej om. En lättare bana i alla gångarter och sen visning för hand.
Alice först ut

Hon gick rätt bra i form, lite seg.
I visningen för hand så blev Maggie sååå seeeg, där missade dom nog 3 placeringen tror vi, vad domaren sa efteråt.
Sen var det Oscars tur

Han var väldigt nervös och tapppad lite engagemang i ridningen men alla gångarter gick utmärkt, framförallt galoppfattningarna som vi tränat på så mycket!
Visningen gick utmärkt.
Lite lunch och sen vårant utställningsklass, då hade Kusin Elisabeth med man och Kusin Pernilla med barn kommit som support. Det värmer, Pernilla hade ju hand om Connemarorna när vi var på Öland och Kusin Elisabeth står ju här och varit mycket delaktig i träningen.

Vi var 5 st i klassen, Jag gick med Maggie och Oscar med Sweetie när man går runt runt, sen visade jag båda individuellt. Inte helt lätt, båda blev totalt kära i ett ursött föl som fick gå med sin mamma i samma klass.
Efter mycket gående plockade dom bort hästen före mej och vi gick o gick. Sen order att stanna och där stod Maggie först, igen! Otroligt nöjd var domaren som var från Frankrike, Yvonne Held och domaren från Sverige Christina Sjölander-Johansson.
Klass seger och 42 p! Guld och en höjning från i fjol då hon fick diplom och 41 p.
Eftersom hon är brun är det än mera sensationellt, skimlar och vita prioriteras högt.
Ett snyggt mörktbrunt sto stod som tvåa och sen Sweetie och Oscar!! 3 placering och 38 p, med silver. Det är jättebra, framförallt som hon såg ut för ett halvår sen!
Jag var bubblande glad och mycket applåder av vår trogna supporterskara!
Precis så här glad blev jag!

Sen var det mycket väntan, Maggie skulle in i Bis och i Colour cup, en klass som förmodligen varit för att skimlar vinner allt, där är det bara brun, fux och svarta som tävlar om ett pris.
Efter många timmars väntan så gick äntligen dom sista klasserna! Då var klockan 18.30!! Gissa om familjen var sliten då!
3 fina hästar in i cupen, som Maggie vann, en stor pokal blev belöningen! Min fina fina Maggie!

In i Biset, vi var nog 7 hästar, alla skimlar utom vi. En efter en plockade ut, och bland dom sista även vi... Ett sto som fått 44 p blev Bis reserv och en hingst med guld Bis.
Han heter Coosheen Finbarr RC 99

Så otroligt snygg och vit!! En värdig vinnare.
En annan favvorit som vi såg även i ridklassen, som han vann var Starrhults Bossanova

Han kom 2 a i hingstklassen men var jättesnygg och fick guld.

Trötta begav vi oss hemåt exakt 12 timmar senare än vi kom. Alice somnade nog 10 minuter i bilen, annars var hon vaken hela dagen!

Vi tar det rätt lugnt idag, man är rätt sliten efter ett riks!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2010-07-25 10:47

Tjusiga hästar, Grattis!!

Skrivet av Tessan å Gucci, 2010-07-25 11:39

Roligt att det gick så bra!! och härligt att få se så fina bilder! :)

Skrivet av Amanda, 2010-07-25 13:49

Åhh grattis grattis grattis!!!!
Sååå kuuul!!

Kram kram

Skrivet av Bergstromskan, 2010-07-25 21:43

Ett jätte grattis jätte kul..
Så nu måste det väl snart bli fölisar??!!
Kram mia me tazza

Skrivet av anonym, 2010-07-30 15:15

Grattis!!

Skrivet av Pernilla, 2010-08-14 02:06

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?