En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Solträning!

Idag har solen tittat fram här på västkusten! Det gör ju en glad i själen!!

Alice 2½ år och jag gjorde stallet i morse och skulle värma upp Pontus fjordingen med en tur i skogen, precis då landade alla i skogen, Solvej, Ki och Lena med hundar. Vi red en tur och fortsatte sedan dressyträningen i paddocken, det är så underbart med en paddock!
Alice skiner som en sol när hon rider framför mej och bäst av allt är galoppen. Men under själva träningen i paddocken fick hon allt se på.

Efter lite kaffe så begav vi oss till skogen med Kissy och Miffo. Att cykla 200 meter med ivriga aussies som vet vad som gäller är inte lätt med en ryggsäck på! Dom andra hade kört en uppletande ruta och vi kom lagom tills andra rutan var avvallad.
Jag la ett spår med en apport och ett slut till Miffo, i väldigt risig och blöt terräng, ville se lite vad hon fattat.

Medan det låg så hjälptes vi åt med "korridor" träning. Kissy har ju bara gjort detta någon gång innan så jag hade inte några förhoppningar. Först Vilja (Solvejs schäfer) som gjorde ett fint slag och kom in med plånboken som hon hittade. Sedan var det Kissys tur. Ett skick, ett tomslag och tillbaka. Hon skulle fått med sej en sko, men vi lät henne titta på när Fozzie fick detta istället. Fozzie är Ki´s spanska vattenhund som kom in med skon utan problem. Den andra skon lades ut och Kissy skickades. Hej o hallå, då kom hon in med den och blev jätteglad och publiken jublade! Hurra vilken hund med bra go i du har!!
Nu var det Zolos tur( ki´s flat) och Bonita, dom gjorde ett jättebra jobb som vanligt!! Jag är helt impad av Bonita faktist!
Sedan gjorde vi i samma ordning och det gick samma sak med tomskick med Kissy som blev mera taggad av att se Fozzie hämta en gång till. Nu visste hon precis vad hon skulle göra. Hon är bra go våran Kissy, urfälld och hemsk som hon ser ut just nu!

Att spåra med Miffo är fantastiskt! Över stock o sten i sump med möte av folk på vägen som hade två lösa hundar var inga problem. När hon närmade sej apporten så markerade hon, tog upp den och tittade lite fåraktigt på mej OCH?? Sedan iväg och skuttade som en hare med sin svanslösa rumpa och hittade med lite slag bollen. Gissa om hon blev glad!! Hoppa och for och kampade som en tok!!

Lite kaffe och mat på detta landade Lena i valplådan igen, hon hade gjort skogen med Leo och Carina och Texas. Mycket mys och Sexy är så nöjd!

En "vanlig" promenad med lyckliga hundar i skogen hann jag och maken med också innan allt det vanliga tog vid!

På valpfronten händer inte så mycket, dom äter och sover och myser mest, Kissy och Miffo hänger vid dörren och undrar vad som låter och händer.

Nu skall jag placera mej i valplådan och klämma och känna lite...

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2007-12-30 17:44

Kläm inte för hårt bara!!!!!!! ;o) Kul att få höra om er underbara dag i solen! För oss blev
det mest städa och feja för vi fick besök från Italien... men en liten promenad blev det allt.
Ett litet spår la vi i går så får väl kanske ta ett litet i morgon igen innan alla flanar med
smällare och raketer har vaknat...

Kramizar från oss i Gråbo.

Skrivet av Linda, Jojje & Milou, 2007-12-30 17:56

Hej!
Det är rena lyxen tycker vi att träna hos er, jätte fina skogar. Det är bara roligt när du är med.
Kissy är ju jätte duktig! Vilken härlig kamplust hon har!
Va roligt att det går bra med valparna men från och med 6:e veckan ska jag hålla mig därifrån :).

Skrivet av Ki, 2007-12-30 23:27

Gott Nytt År önskar vi er alla!
Kram
Åsa och Silva

Ps. Det ser verkligen mörkt ut att vi kommer till GBG, vrål förkyld med hög feber och annat. Trist är det i alla fall. Ds

Skrivet av Åsa, 2007-12-31 14:10

Tråkigt Åsa, Grattis till nya arbetsuppgifter, hoppas det kan inspirera dej till att se fram emot våren!
Vi hoppas väl att du bättrar på dej tills på Torsdag, hade varit jätteskoj om du kunde komma. Vi är snoriga värre så vi kan ju snörvla ihop!´

Gott nytt själv.

Kram Tina

Skrivet av Tina, 2007-12-31 16:33

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?