En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Valpköpare från Finland

Idag har vi haft fint besök från Finland! Ett underbart par som har en aussie innan och lilla Napoleon kommer få ett jättebra liv.
Det känns så bra med alla bra valpköpare som vi har, förr kunde det vara svårt att hitta rätt köpare eftersom rasen inte var så känd men jag märker en markant skillnad numera! Alla vet precis vad det rör sej om och man behöver inte fråga ut i minsta detalj utan dom har ett sunt hundsinne!
Vi kanske har haft tur innan för vi har mycket liten procent omplacering och dom vi haft har inte varit problem hundar. Vi hoppas att det fortsätter så och alla är nöjda och glada med sina hundar!

Det blev en givande dag på Engelska ( är inte jättbra på Finska) med mycket olika hundar. Dom fick se och träffa Texas, Bonita, Miffo, Kissy och förståss Sexy + alla valparna. Lena, Leo och Carina + Ki och en raskompis till henne var i skogen och tränade.
Jag och P-A gick en sväng och träffade dom mitt efter en uppletanderuta. Det blev ett sug i magen på mej så efter detta gick jag och utnyttjade den redan vallade svåra lövrutan till Kissy. Hon har ju lite svårt för främmande föremål så jag tog med en tross som vi fick från Finland idag som hon lekt lite med bara. Den hade ju så många dofter.

Jag gick ut i korridorer och vallade hela området.
Första skicket gick i fulla 90, över stock och sten. Jätteglad var hon, svansen (som hon inte skall ha!) gick hela tiden som en pejl. Inget under första skicket, in och sedan skick igen. Bra tryck och letande men inget napp! Där stod jag iskogen utan LENA... Tänk Tina vad gör man.... Jag band upp henne och gick ut till botten av rutan ca 50 meter. Tjingxade lite på Kissy som var heltänd och uppmärksam från sin plats. Tillbaka och ett nytt släpp och vips, nu hade hon hittat den! Jippi!! In, avlämnnande och godis, sedan värsta kampen!! Hon älskade trossen med en gång!
En gång till i nästa hörn av rutan, samma resultat, gjorde bara ett skick innan jag gick ut till nästan botten och tjingxade. Samma resultat, ut och mera focuserad och vips där var trossen, in belöning och kamp!!
Då gick vi hem och var nöjda och glada. OM det var helt rätt vet jag inte, men hon löste det och det kändes bra.

Valparna sover som grisar efter alla som varit här, Catharina med son kom också men är så hemma att dom klarade sej själva.

En lite skoj episod hände igår, Nadja och Mathias skulle komma hit på kvällen, det var inte lite dimma så dom råkade missa infarten.. Resten finns att läsa i hennes blogg http://nadiacaddy.wordpress.com/
Tur att det finns hjälpsamma grannar!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-09 17:12

Ooooja, vad glada vi var åt P-A igår!!! Gullegrabben!

Måste vara en skön känsla att alla valpköparna känns bra... :)

Kram!

Skrivet av Sandra, 2008-02-09 20:18

Var inne på Nadjas blogg och kollade, de är ju helt underbara... Står på var sin sten och
bara kollar...ja jag säger bara det... Vilken tur att P-A finns!! Vad skulle vi göra utan honom
och vilken tur att han e som han e!!!
Kul att se alla bilderna hos Nadja åxå, valparna är ju så fantastiskt fina, söta, gulliga, ja jag
kan inte komma på tillräckligt med ord för hur de ser ut de små liven... helt underbara!!!!
Hoppas att vi ses snart!! Är så nyfiken....
Kramisar Linda.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2008-02-10 09:05

Va roligt att även dessa valpköpare känns rätt...
Jag kan ju säga att det var den hittills mest intressanta färden till er vi någonsin haft ;)
Och bättre grannar än så kan ni ju inte önska er!!!

Kram

Skrivet av Nadia & Caddy, 2008-02-10 18:52

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?