En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

spår och paddock färdig

Idag fick vi sällskap av Iron och Susann i skogen. Efter en härlig promenad så gick Leo ut och la Kissys spår och Carina och Lena drog ut och gjorde 2 spår var. Jag och Susann gick hem och fixade fika. Susann hade köpt en supergo bulle på vägen!!
Lite spännande var det med Kissys spår eftersom Leo gått det och hållit i pinnarna.
Iväg genom ris till öronen, ett sug i linan som alla som har varit på rätt spår vet hur känslan är!! Upp, hittade pinne, genom hjulspår, över sump och vid en nedfallen stam ett slag åt vänster( Kom ihåg detta!!) men sedan som ett spjut åt höger och klockren i alla pinnupptag. Leo gick med näsan i GPS en som var nyinköpt och gul ( inte rosa) och noterade varje pinne och det stämde. Leksaken hittades och kampades med. Du är en klippa Leo, lugn och bra!!!
Nästa som gick spår under tiden var Iron. Lite strul vid påsläpp annars gick det bra. Susann som har gått mycket egna spår konstaterade snabbt att mannen Sture skall skickas ut och lägga spår det närmaste. Hon fick lite bannor av Carina och Lena att hon var lite passiv när han hittar apporterna och detta skulle hon genast ändra på.
Sen var det Sexys tur! Hon var själaglad efter valpvilan och var som ett spjut. Lite skadad i tassen efter isbadet men lika glad för det.
Hon släpptes på inte långt från mitt påsläpp och då visade det sej att Carina först gått i mitt spår, sedan korsat det två ggr och sedan vinklat till vänster ( minns ni vem som gjorde slaget åt vänster?? Jo min duktiga hund!!) Sexy fick frispåra lite och vid vänstervinkeln så tog hon det klockrent och på med lina igen. ( Man tycker ju att Leo och Carina borde lukta ungefär samma efter alla år dom bott ihop, men icke sa Kissy och Sexy). Dom två sista apporterna tog Sexy och kampade vilt och glatt. Jättebra tycker jag efter denna valpvila och korsade spår!!
Vi kunde konstatera med egna ögon att spåret korsats men tack vare GPS en så såg vi precis var och hur!!

Sexy och jag gick hem till valparna där vi mötte Nemis matte Catharina med dotter. En valptitt och så skulle även dom till skogen och titta. Nu kom även syster yster så vi tog lapphundarna på en promenad. Texas hade gått sitt spår, tala om risigt spår!! Leo fick blodvite i pannan för att Lena älskar att gå där det inte går att gå!! Men Texas spårade som en klippa och det gjorde blodvitet uthärdligt tyckte både Leo o Carina!
Vi anlände lagom för att se Bonita ta slutapporten och fint avlämnande som vanligt! Går inte den hunden med matte till SM så gör ingen det!!

Till kaffebordet så serverades det mycket hundsnack och olika tips och råd. Leo o Carina och Catharina har ju mycket liv och rörelse om en vecka!!

En sväng till valparna hann vi med till. Dom är så goa och sociala nu!! Att hovslagaren var här idag gjorde inget alls och en lastbil med grävmaskin var 2 meter från valpgården rörde dom inte ryggen! Dom får vara med om mycket dom små liven!!

Här några bilder från dagen på gården.

maken i färdig paddock!!


Oscar och Diamond testar underlaget!


Alice passar valparna

Jag har kommit fram till att dagens paddock inte alls är djup sand att slita och gå i, så nu har vi även en jättebra träningsplan för hundar!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-02-17 20:17

Vad bra ni har det som bor på det här sättet!! Vi som bor på slätten får verkligen LETA efter skog att spåra i!! OCH varför kan inte Lena bo närmre?? Lite gnäll så här på söndagkvällen, tur att det finns Internet, eller hur?? Får vi träffa Lena på fredag?

Skrivet av Norton med flock, 2008-02-17 21:00

Iron var med men var har de gjort av SKROT då????
Åhhhh jag är så avudsjuk på er alla, ni har så jättekul, jag vill åxå vara med... ;o)
Jätte skoj att Kissy är så grym i spåret, det är verkligen jätte roligt, hade varit kul att
se henne in action nån gång!!!
Vi har kört sök med Milou idag, han var jätteduktig, han spårade bara 1 gång av 6 så jag
är jättenöjd. Han skällde jättebra på figgarna åxå, duktig kille...
Ha det så bra!!!
Kramisar Milou med familj.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2008-02-17 21:26

Jeg angrer på at jeg ikke ble med Kirsten og Frøydis på valpebesøk! For et herlig kull dere har der! :)

Hilsener fra Siv og Egon

Skrivet av Siv, 2008-02-19 02:25

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?