En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Tvååker dag 2

Jaha, nu var det färdigt med Tvååker för i år med. Jag ser alltid fram emot detta var år och tycker det är lika skönt när det är över också. Eftersom jag alltid jobbar denna helgen så får jag tyvärr inte ställa själv men alla andra får upp till bevis i stället, vilket som skedde denna helgen också!
Nemo blev Bir valp idag också, Nea blev 1 btvalp med hp och Makea 2. Makea var lite tunn för dagen om jag uppfattade det hela rätt.
Sedan var det Milous tur ut, han fick idag också en 2:a men det kan ju bara bli bättre, eller hur Linda?! Han är ju stor det vet vi ju sedan innan. Nästa ut var Gucci, hon kom 2 i Juniorklass med Ck efter Maries Olivia. Sedan var det Klara ( Kissys syster) som fick 1 med Ck. Ollie kom ju inte pga haltning tyvärr, hade varit skoj att ha en veteran med i gänget.
Alltså 2 ck idag med, det kan man ju inte klaga på!! Vad ni är duktiga mina vänner som anstränger er och visar era hundar efter bästa förmåga!
Nemo var inne i ringen och blev utplockad bland dom 10 bästa!! Då skall man ha i tanken att det är ca 50 valpar samtidigt inne i stora ringen. Han var mycket proffsigt visad av matte Pernilla kan jag tala om! Det var även Pernilla som stod för uppdateringen per sms då min ring som jag jobbade i låg låååångt från aussieringen. Men kompisen Jessica och min syster jobbade ju i den istället.

Marie blev Big-3 med Lucy, grattis så jättemycket! Per sms från en trött Nadja stod det Bis-3, men vi hade ju bara hunnit komma hem så vi förstod att det inte var detta...

Själva hade vi blandad kompott i våran ring. Från Dog de Bordeaux, Carne corso och Dog Canaria, till Taxar av alla varianter. Jag har aldrig sett så mycket fina taxar på en gång! Och trevliga och jakt meriterade! Det vore något för aussien att ta efter, både behålla arbetsviljan och vara riktigt snygga! Men vi jobbar ialla fall på det här!
Det är så jätte lärorikt att jobba med olika raser och jag tycker nog att jag själv utvecklats enormt sedan jag började med detta. Man ser på hundarna på ett helt annat sätt, knyter kontakter med olika ras folk, som tex idag hade vi en ringsekreteraraspirant som visade sej har en av Sveriges bästa Bracco Italianos. Där kunde man prata om utbyte!!

Tyvärr ser man baksidan av det hela också. Dåliga förlorare i ringen, som försöker sätta dit konkurrenter genom att kalla in bestyrelser och diverse andra saker. Utställare som blir allt för personliga med domare, som försöker vara proffisionella och hålla avstånd.
Usch, men så är det ju i alla bedömninssporter och jag tänker aldrig bli en sådan dålig förlorare, aldrig fjäska för domare!! Jag skall vinna för mina hundar är snygga och bra!! Så det så!

Kram Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-07-12 21:48

Det har varit en jätte rolig dag och extra roligt att Nemo blev utplockad!! Om jag inte var helt trött och snurrig förut så är jag det defenitivt nu ;0)
Imorgon är det näst sista gången på kursen för Nea & Nemo så nu gäller det att visa vad vi har lärt oss. Dom är super duktiga båda två och kursledaren använder både Nea & Nemo som exempel på bra saker lite då och då! Och vi är lite yngre än de andra hundarna oxå, så stolt man blir då!!

Kramar

Skrivet av Nadia, 2008-07-12 22:39

Tack för stödet. Det känns pissigt just nu, men samtidigt har jag ju sex underbara och fullt friska valpar i lådan kvar att koncentrera mig på. Och visst visste jag att sånt här händer, men man tror ju aldrig att det ska hända en själv...

Massa kramar!!

Skrivet av Sandra, 2008-07-13 18:24

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?