En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Skott träning på hög nivå!

Idag har nog hela Volvos anställda prövat att skjuta in sina vapen inför älgjakten! Jag hade tänkt en tur till skogen och leta efter svamp och gjorde så. Tyckte att det blev ännu bättre då jag hörde vilket krig det lät som. Kissy har ju råkat lite illa ut första nyår och behöver tränas. Sist var nog på Mh´n, alltså har hela sommaren gått utan någon träning alls.

Inte en låg svans, ingen stress av någon hund och lite kantareller blev summan av 1½ timme i skogen under pågående krig. Det kallar ialla fall jag stabila och säkra hundar! Crazy är nog döv på det området, Kissy tittar upp men noterar och forsätter att gräva efter sork och leka med pinnar. Crazy och hon leker väldigt bra ihop numera!

Jag vill gärna förtydliga det som skrevs i förra inlägget. Om någon undrar och veta mera om våra parningar och vad vi vet om bakgrunden så är ni jättevälkomna att höra av er till oss! Både på mail men helst gärna på telefonen, då blir det inte några missuppfattningar!

Ett litet ord från en erfaren uppfödare som jag har anammat: Ju flera kullar man har, desto mera eftertänksam blir man och ödmjuk.

Jag kan bara hålla med, när jag hade min första kull -94 så var jag väldigt duktig och lyssnade bara på mej själv och dom jag litade på, inte på dom som hållt på med rasen i 20 år innan mej. Idag kan jag ångra det men lär mej utav uppfödare som har gjort parningar och hållt på mycket längre än mej. Man är aldrig för gammal för att lära!

Vilket underbart tryck det blev på kursen nästa helg, jätteskoj! Så många mail och inlägg! Vi kommer att få jätteskoj!
Lena Corneliusson är det som kommer, hon har lång erfarenhet av hundar, har 3 aussies själv och är född och uppvuxen på brukhundsklubben!
Hon kommer inte bara träna spår, utan allmänlydnad och ledaskap också.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-04 12:31

Ja, det ska bli jättekul nästa helg! Får kanske lägga ett spår eller två under veckan så hundarna är aningen uppvärmda iaf... Det är säkert ett halvår sen nån av dem spårade nämligen! ;)

Skrivet av Sandra, 2008-10-04 13:21

Nu är ju nästa helg lite nära inpå för min del, och dessutom tycks Sandra redan ha lånat ut bäddsoffan...:) (Oroa dig inte Åsa, jag tänkte inte åka ändå även om jag skulle vilja!)

Jag tyckte ju kaxigt förra helgen att Monster var en liten spårmaskin, här behövs minsann inga kurser. Idag har han fått ett fältspår för första gången... Och tja, han har väl lite att lära han också.

Skrivet av Lena, 2008-10-04 14:26

Åh det ska bli så kul nästa helg!!! Det var ju precis det som jag efterfrågade ;o) !!!
Kul att Kissy var så dukig i dag mitt i skogskriget, bara titta lite å sen bara fortsätta med det hon höll på med, duktig tjej!!!!
Ha det så bra!!!
Kram Linda, Jojje och Milou.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2008-10-04 22:10

Ser fram emot nästa helg! Ska bli jättekul att träffa alla härliga Doorkeepare!!!!
Kram från oss i Nol

Skrivet av Siggenemo, 2008-10-04 23:21

Satt framför tv:n ikväll och några skulle tydligen testskjuta sina vapen här i närheten vilket är sådär kul när man försöker ha lite mys i soffan. Nea muffar lite och är uppmärksam men tar det hela med ro. Caddy däremot fick ett överraskat skott på väldigt nära håll på klubben förra veckan så han smög fort som attan iväg in på toan och tyckte det var obehagligt. Ropade tillbaka honom och la honom ner vid mina fötter och efter ett tag kunde han slappna av. Inte roligt alls...

Skrivet av Nadia, 2008-10-05 05:39

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?