En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Vet ni!!??

Jo, vet ni hur bra Crazys fria följ är?? Det upptäckte jag idag!! Jag har ju tränat mycket apportering på nära håll med henne, hon skäller och dödar apporten i upphetsningen och jag backat till noll och tar det coolt och tränar nära. Idag skulle jag hålla lektion för Oscar och var i paddocken och väntade, passade då på att träna lite.
Började med Kissy och hon är ju så glad och positiv och gör bra ifrån sej.
Crazy låg plats och var så uppmärksam till tusen, men låg kvar. När jag tog henne så la jag Kissy på platsen och tänkte att jag skall nog jobba av Crazy lite innan jag börjar med apporteringen.
Fattar ni, jag sa fot och hunden går som gjuten vid sidan, jag gör vänster sväng, höger sväng, vänster igen, fram , språng osv osv. Hennes kontakt är så huvudet nästan går bakåt!! Het som värsta arabhästen, men tränger inte farligt alls. Jag blev helt paff! Nog för jag vet att Kjell har fått 198 p av 200 i lk 2 men ändå!!
Gjorde dumrutan, den har jag inte gjort sedan jag tävlade med Axel i eliten, alltså den satt som en smäck!

Nu börjar ju tävlingsmänniskan i mej gro, när är nästa tävling, hur är reglerna, är man nerklassad om hunden inte tävlat på länge.... Alltså, jag vill göra denna hunden till slch! Det borde vara gjort på 4 tävlingar, en i trean och tre i elit:-)), kaxigt va! Men precis så kändes det!

Vad olika mina hundar är, Kissy är coolare, mera noggrann och saklig. Crazy är mera het och framåt. Om man skall se till hundarnas fördelar så borde nog Kissy passa bättre inom brukset och Crazy helt klart inom lydnaden, för hon har farten helt naturligt! Kissy älskar ju att jobba i skogen, spåra och uppletandet. Ingen stress men bra tempo. Där kan Crazy slarva och stressa iväg istället.

Vad hade ni gjort, tips o råd för en tävlings sugen!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-10-07 20:50

Tävla för f-------n :) Annars gör jag det :) Är skitsugen och har en "powderpuff" terrier (ett och annat hårstrå, men ganska kal - en av fördelarna med att ha blandis, man kan "döpa" dom till nya "raser" när det passar en själv) som vägrar ligga öht... Han sitter inte ens - idag valde han att stå när jag testade läggandet under gång inför KM:et på lördag........

Funderar på att ta "hon på berget"s förslag och låna Sigge :)

Så mitt råd: anmäl, anmäl, anmäl och jaja, träna lite oxå kanske ;)
Kram en av avund grön Tina i Nol ;)

Skrivet av TTW, 2008-10-07 21:15

KLart du ska ut och tävla! Passa på nu när du OCH hunden är så sugna!

Skrivet av Norton med flock, 2008-10-08 08:47

Att Crazys fria följ är härligt visste jag sen länge. Den där gången vi tog med henne i rasspecialen så provade jag lite mitt på en liten gräsplätt bredvid motorvägen med pommes som belöning. Hon gick helt ljuvligt trots att hon känt mig i typ ett dygn då!!! Och inte bara ff för den delen, även de andra momenten satt som en smäck!

Så det är klart du ska ut och tävla!!! Träna på med apporteringarna bara för såna är det ju rätt många av i de högre klasserna... ;) Det vore ju skitkul om vi tävlade ihop med våra blåa ju!!!

Skrivet av Sandra, 2008-10-08 10:03

Varför tvekar du det lilla minsta???? GO FOR IT!!!!!!!!!!!
Klart att morsan är grym, kolla bara in vad alla hennes bebisar gör i ringar, i skogen och på planerna, självklart ska du TÄVLA, särskillt när det ju känns så bra!!!!
Bara lite träning så är ni snart ute på tävlingarna...
LYCKA TILL!!!!!!!!!!!!
Kram Linda, Jojje och Milou.

Skrivet av Linda, Jojje & Milou, 2008-10-08 22:00

Kul att det går bra. Jag undrar vilken tid vi skall komma på söndag?
Susan

Skrivet av Susan, 2008-10-09 16:00

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?