En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Aussieträff i Lerum

Igår åkte jag och Lizlott till Lerum på aussieträff!
Vilket kanondag det blev och trevlig upplägg! Det var Liselott o Hans och Ingvor som höll i detta och vi kan bara bocka o buga o tacka för trevligt initiativ!
Jag prövade lite rallylydnad med Kissy, jättebra kontaktövningar måste jag säga och inte helt lätt, måste vara på alerten som ägare hela tiden! Jag kände att det var lättast utan koppel för det trasslar jag bara in mej i. Nu förstår jag varför Makea har en sådan underbar kontakt med sin matte!

Sen gick jag ett spår med Kissy och Jojje följde med oss och fotade lite. Det var första gången som Kissy spårar ngn annan stans än hemma skogen! Måste säga att jag blir impad över kapaciteten i henne, helt klockren, lite besvärligt där det var snår, hon nosade gärna lite på snårgrenar också... Där blev det en miss på en apport, hon markerade den men tog den inte . Dom andra var klockrena men det blev lite strul på slutet, det kom en gäng med hundar ett par meter ifrån, spåret var lagt paralellt med en gångstig. Precis vid slutapporten så höll inte koncentrationen utan hon tittade upp och snurrade lite. Då tog jag en tidigare apport och hystade i det forsatta spåret så när hon slutade så fick hon den i stället, jag ville gärna att hon slutade med en apport och inte okoncentrationen. Hon var nöjd och svansen gick hela spåret runt runt!
Vi gick in o fikade, en trevlig pratstund i stugan, sen gick Lizlott och vi ut till uppletandet. Funny började, en handske in, jag har aldrig sett henne jobba så bra, träningen har verkligen motiverat både matte o hund till 100%! Duktiga goa ni!!
Sen la jag ut trossen, det var kuperat och jobbig ruta, jättebra! Den blev klockren!
Sen prövade jag med två föremål men det blev ett tomskick. Då släppte vi Funny som tog trossen, det var skrik o gap från Kissy när hon upptäckte detta.
Jag o Kissy gick ut och vi hjälptes åt att hitta handsken.
Om igen, la ut trossen högt upp längst bak i rutan. Och då, som ett skott, jobba jobba och leta och pang hittade Kissy trossen! Hur lycklig som helst var hon när hon kom tillbaka!

En hund som var extra skoj att träffa var Prinsen! Tja, enligt matte o husse Ollie. Det är Crazy och Funnys helbror. Han har alltid varit underbart vacker och blir ju bara snyggare med åren! Jättehärligt att träffa hans husse o matte också, dom är aktiva på Lerums bhk fortfarande! Linda har jättefina kort på honom på sin sida!.
Hela den E-kullen är friska o sunda hundar! Dom fyller ändå 7 år i December.

Silly fyllde igår 8 år, grattis grattis, alltså inte bara hon utan alla i D-kullen!

Mitt i allt detta han jag prata med både P-A med Miffo och Skipper Szitz ägare i Stockholm, tala om mobil uppfödare! Kort på Szitz har kommit och sätts in senare, tala om vacker hund, underbar, cool och enorm arbetsvilja. Lik syster Gucci och Miffo på ett blandat sätt! Har varit med på älgjakten och spårar kanon. Lydnadssegrare i klassen på kursen. Det låter lovande! Även deras gamla Sally mår utmärkt och är pigg o glad 9 år gammal.

Nåväl, vi åkte hem fram på eftermiddagen nöjda o glada.
Hemma satt familjen vid en brasa på utsidan och fikade i det härliga vädret. Kan det bli bättre?!

På tal om valpar, Dizzy är dräktig! Jag såg tjockisen igår, go rund o glad!

Imorgon landar Dreamer med syskon och matte Gail... Hoppas dom inte fryser ihjäl! Under tiden Dreamar levt har det inte varit under 35 grader varmt i Californien....

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2008-11-03 08:33

Guuud vad spännande med Dreamer.. Äntligen... Kommer vänta med spänning vid datorn imorgon, näst bäst efter att vara på plats.. Säg till om jag ska komma med filtar till dom ;) Och glöm inte kameran ;)

Jag är löjlig jag vet, men det är lite kul med en amerikaimport, som man läst och följt här på bloggen ;) Är grymt nyfiken...

...och grymt nyfiken på kommande Dizzyvalpar oxå f'ståss :)

kram Tina i Nol

Skrivet av TTW, 2008-11-03 10:51

Tack för en trevlig söndag!! Ha nu en riktigt härlig vecka med lilla Dreamer....behöver jag säga hur nyfiken jag är ????
Massa kramar från Nemo & co

Skrivet av Siggenemo, 2008-11-03 10:51

Jag såg att vi kommenetrade samtidigt...vi hade precis varit ute med hundarna och satte väl oss samtidigt vid datan oxå...samma vanor kanske..?? Ja det var lite lustigt..:) kram på dig igen!!

Skrivet av Siggenemo, 2008-11-03 12:58

Ja vad ska jag säga som inte redan är sagt??? Jag håller helt med föregående talare!!!
Tack för vårt lilla samtal, det var nog lite vad jag behövde... Jag mailade henne igår!!!
Det ska bli så spännande att få se det lilla yrvädret som säkert kommer in som en stormvind och fångar allas hjärtan!!
Ha det så bra!!!
O ja... TACK så jättemycket för de goda bullarna!!!!!!!!!!
Kram Linda.

Skrivet av Linda, Jojje & Milou, 2008-11-03 12:59

Tack för en trevlig dag. Alltid lika kul att lära känna nya människor. Läste att uppfödarträffen är på Mullsjö bk. Datumet missade jag. Hoppas vi ses snart igen. Ha det gott i höstmörkret. Anki,Siri och Vilda

Skrivet av Anki(Arelidsaussie), 2008-11-03 22:11

Vad roligt det skulle ha varit att busa med er alla på aussieträffen.
Det är lite synd att matte jobbar helger, jag missade ju spårträffen också p.g.a. det.
Hoppas att det dyker upp flera tillfällen att träffas.

Skrivet av Nelson, 2008-11-03 22:23

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?