En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Träningslusten finns där!

Igår så var det en körig dag, barnaktiviteter osv. Detta passade jag på att samköra med hundträning!
Jag kontaktade Annika och vi körde ner Emil till innebandyträningen och tog med oss hundarna.
Vi gick slingan och mötte joggare och fotbollslag som tränade. Hundarna gick som ljus. Stannade och pratade om allt o inget och hundarna kopplade av vid fötterna.

Sen hittade vi en upplyst gräsmatta som vi tränade läxan från Lena på. Dreamer var lite väl taggad i positionsträningen och studsade hit o dit med rumpan. Vänstersvängar och förflyttnigar är på agendan och gick bättre i Måndags. Hon plockar apporten från handen nästan vid marken och håller fast jättebra. Tänk vad fort hon fattat detta med apporten!
Platsliggningen gick också bra. Hon är trygg o fin.
Den största bedriften stod Annika för med Kissy. Kissy har ju väldigt mycket arbetsvilja som känt, hon är så taggad att hon inte vet riktigt vilket ben hon skall stå för. Det går verkligen bra för dom. Men apporten var ju lite spännande, eftersom Annika hade lånat ytterligare en apport, av sin mamma. Men att ta en främmande apport var absolut det roligaste hon varit med om sedan dusten i Måndags, precis som Lena säger, man måste gå igenom det jobbiga sen vänder det!! Vad hon än gjorde igår, ville hon hämta apporten.
Jag passade på att låna Annika till lite budföring till både Kissy o Dreamer. Det var första gången som Dreamer gjorde detta och fattade fort. Kissy var ju van och väl het och vid första march kommandot så drog hon mor: apporten.
Sen tränade vi framförgående, det gick lite osäkert i början men sen drog hon mot: apporten!! Men det blir lite mera träning på det, med dragning.

Tack för tipsen om valpträffen. Vi jobbar på detta och kommer att höra av oss!

Valparna växer så det knakar! Igår sa dom hallå världen, öppnade springor i ögonen och morrar och levar som gremlings. Crazy är så mån om dom och slickar o slickar och pysslar om dom. Men det märks att hon tycker att dom klarar sej bra själva, hon är mera o mera social och vill vara med oss. Crazy är ju en väldigt social hund och tycker om att ligga mitt i där det händer!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-02-04 08:39

Vad duktiga ni är! Kul att läsa om hundarnas framgångar. Men Kissy och apporteringen är nog fräckast! Heja Annika inte dåligt att överlista Kissy!

Skrivet av Sexy, 2009-02-04 20:32

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?