En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Händelserik vecka

Nu kanske jag blandar ihop dagar och händelser i fel ordning, men det händer så mycket och inte skrivit så ofta.

En tråkigt nyhet som landade i min dator igår på Påskafton. Tilda (D-K Diamond Dawn) har fått somna in bara 8½ år gammal. I vintras upptäcktes cancer och Maria som jobbar på bästa djursjukhuset fick all hjälp hon kunde få. Men i Onsdags så var det ingen återvändo.
Vi är jätteledsna och sörjer med Maria, hon gav den hunden det allra bästa livet hon kunde få och vi kan bara säga TACK.
En annan gamling har gått på randen är Jolly (D-K Autumn Jolly) hade i somras en elakartad livmodersinflammation under löpet och nu var det dags för löp igen. Hon blev jättedålig och Marie bestämde att låta göra en operation, Jolly är ju ändå 12½ år. Hon blev inte jättebra och fick ligga kvar på dropp i nästan en vecka. Men nu, på långfredagen så hämtade familjen sin goa Jolly hem och hon är under tillfrisknad!! Tack för ni ställer upp på hundarna även dom sista åren!

Nu till lite annat.
I Torsdag bar det av till stora staden, Johans arbetskamrat Agen skulle också mé så vi gjorde stan på några timmar. I stora drag utan att gå in på detaljer mm så inköptes en ny dator, symaskin och en snygg blus till Påskafton. Massor av mat och dyl också.
Om det nu blir lite sämre väder så blir nog gardinerna sydda....
Fredag, gick vi i skogen med ponny, Alice, Johan och jag. Två hundar som sprang rätt på en hare, och det var verkligen rätt på. Dom drog ju självklart efter en bit, Kissy alldeles för långsam men Dreamer var tätt på, då kom haren rätt mot oss!! Sprang mellan mej och Johan och en mycket förvånad Alice bara gapade! Johan tog sats och sprang rätt mot Dreamer och skrek stanna! Hon nitade!! Kom hit var kommandot. Då ställde hon sej bakom ett träd, kikade fram och undrade hur arg Johan var....
Fortsatt bra promenad och mycket snack om harar!! Det var väl påskharen som tog en jogging tur.
När jag satt i en solstol på utsidan kom Linda o Jojje. Vi la några spår, jag gick Kissys först, där känner jag mej riktigt trygg i hennes spår. Dreamer har inte trycket och är lite osäker på vad hon skall göra men lirkade sej runt riktigt bra faktiskt. Man är ju liksom bortskämd med Gemmys blodslinjer som är sånt bra tryck i och spårhundar!
Linda la ett spår till Nea o Nadja, och ett serpentinspår i skogen med Milou. Nea gick toppen, Nadja jobbar bra vid apporterna. Och så till Milou o Linda. Hon satte klackarna i backen och han spårade bättre o bättre ju längre spåret gick. Kanon och tog apporterna. Lös därifrån i skogen med Nea i koppel. Han uppförde sej riktigt bra och framförallt hans matte. Men det finns mera info på deras bloggar skulle jag tro...

Ett roligt mail i nya datorn ( tack Jojje för hjälpen!) var från Cilja och Imse ( Mr Metal heart), dom hade varit på "lilla" Stockholm. Där blev det 2 bh, cert och R-cacib!! Hurra hurra!

Igår så longerade jag min goa Maggie, hon går i bra form i alla tre gångarterna. Trodde nog att det skulle bli jobbigt med galoppen men hon rinner in i den och har bra balans.
En långis med hundarna och lite fix så var det dags för middag i flera timmar hos grannarna. Jag blev så mätt så jag somnade nog en liten stund i en solstol....
Jag gick hem när dom andra tog 4 hjulingen. Hem till en påskbrasa som inte brann..... Idag är den laddad igen så det brinner nog bättre!

Idag höll jag lite lektion för Oscar på båda ponnierna, longerade Alice o Nadja. Allt gick med ett jätteflyt så jag frågade Johan o Oscar om dom ville hjälpa mej att sätta för Maggie för vagnen/sulkyn. Egentligen skall man gå med skaklar men jag har inte några och får inte gjort heller. Allt gick jättebra och hon var bara lite undrande i svängarna när skacklarna tog emot låren på henne. Här är bildbeviset!!

Lite stolta var vi ialla fall!!

En långis i skogen med Dreamer, ner till Sundsjön och hittade blå o vitsippor, vilka jag o Alice sen gick ner och plockade några... Vet om att man inte får plocka blå men det var ett hav av dom!

Nu skall vi elda igen, hoppas det blir av idag. I så fall så grillar vi lite korv i kväll också.

Tjolahopp! //Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-12 18:09

Vilken skön helg ni har haft än så länge!! Här har vi haft spårtränig i går och tävlingslydnad i dag så det är ungefär som en vanlig helg! Hoppas få foton från i dag, då blir det uppdatering på bloggen!!
Ha en fortsatt skön helg/ Linda, Christer och hela flocken

Skrivet av Norton med flock, 2009-04-12 18:26

Tråkigt att höra om Tilda... Jag hoppas sååå att jag får ha kvar Silly många, många år till!!!

Duktig Maggie som klarade sulky så fint!!!

Skrivet av Sandra, 2009-04-12 21:01

Åhhh... ett hav med blåsippor, du kan väl ta med mig dit nån dag, jag älskar blåsippor!!!
Ficklampan var behövlig i fredags, den ligger i bilen redan å väntar på att få komma hem igen...
Vi ses!!!
KRAMAR Linda, Jojje och Milou.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2009-04-12 21:27

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?