En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Varning för majkolvar och hundar!

En arbetskamrat till mej förlorade en kär vän igår. Hunden hade fått i sej ett främmande föremål och gick inte att rädda. Exakt vad det var hon ätit vet dom inte... Det leder mina tankar till Majskolvar och det farliga för hundar. Vi pratade om det så sent som på Påskdagen när vi grillade det vid påskelden.
Majskolven slinker lätt ner, extremt lätt om det är lite smör på den. Kolven är som en stubbe, sätter sej som en kork i magsäcken och det blir stopp.
Första gången jag hörde om detta var i början av 90 talet, en berner vän hade en hund och bodde i stan. I en buske hittade hunden en majskolv som slank ner med världens hastighet. Hundmagar kan inte smälta detta. Gör sönder på vägen. Den berner dog väldigt snabbt. Ytterligare en har jag hört talas om genom en "gammal" väns blogg.

Ta med er detta och ta varning.

Igår så tränade jag hundarna hemma. Dom var verkligen heta! Apport och kryp för Kissys del. Krypet är jobbigt för hundarna att lära in, men hon är ju som sagt rätt hård hudad så hon fixar det jättebra.
Dreamer var position och framförallt koncentration!! Apport och inkallning med denna blev det också. Platsliggning med en joggande granne och 3 minicrossar utan ljuddämpare 1 meter ifrån med kanonresultat!!
Lena skall ju gå med Dreamer på mh´n på Söndag. Jag skulle bli väldigt förvånad om Dreamer skulle reagera på ljud! Som det brötade i går med crossarna!!
En promenad med Alice och Ponnyn hanns också med.
Vi var lite optimistiska häromkvällen. Skönt väder och hästarna kan väl gå ute. Ruby fick ett fleestäcke som pyamas. Vaknade vid 2 tiden att det ösregnade!! Gissa om han frös! Maken är ju gullig och gick ut för att plocka in dom. Filippa hade ju regntäcke så hon var glad och Nadja och Maggie Päls!

En longering av Maggie igår. Lugnt o fint. Stabilt i alla 3 gångarterna! Fantastisk unghäst!

Jag börjar få varg frossa, det är ju på Söndag!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-16 10:26

Har aldrig hört talas om detta med majskolvar och hundar.,., Tack för informationen, hade säkert givit Kapris en kolvrest vid tillfälle.,., Tack!!!!!
Kram och ha de bäst!!!

Skrivet av Carina, 2009-04-16 12:05

Jag pratade för massa år sen med en veterinär på ett större djursjukhus om faran med att ge råa ben av t ex kyckling till hundarna och svaret jag fick var att råa ben plockar de ytterst sällan, om någonsin ut ur hundar, däremot fabricerade tuggben av alla de slag och just majskolvar såg de ofta och ofta gjorde de stor skada på hundarna. Det är nog lätt hänt att sticka till dem en kolv, eller att de hittar en i en buske, och få vet nog hur farligt det är... Bra av dig att varna!

Kram och ha en underbar helg!!! Jag ska försöka åka ner och se MH't i undersökande syfte för min egen kull till hösten.

Skrivet av Sandra, 2009-04-16 13:04

Jättebra tips - TACK!

Skrivet av Anneli & Winston, 2009-04-16 20:19

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?