En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Vi kan stolt presentera, duktiga valpköpare

Jo, visst är det hundarna som gått Mh beskrivning men det är ändå familjerna som präglat mycket av hundarna och när det blir bra resultat på mh´t så beror det mycket på ägarna.

Jag har fått rapporten i andra hand, Lena har berättat under en promenad i skogen tillsammans med mej o Johan när vi landat från vargarna.

9 hundar har idag blivit beskrivna, alla fixade det galant. Milou var i Lerum och gjorde ett kanon mh med en mycket glad husse. Milou fick 1 på skott.
Hans matte stod i 8 timmar i Varberg och filmade alla hundarna där!! Det kan man kalla duktigt! Linda, du är en klippa!!

Jag skriver några rader om vart ekipage...

Först ut var Nelson i morse i Varberg. Sylvi o Lasse hade egentligen bokat spårkursavslutning med tillhörande grillning. Men dom var först och tänkte att vi gör det andra sen....
Han är social och modig. Leker mycket och gärna. Dumpe och skrammel löstes med nyfikenheten. 1 på skott.
Husse o matte kom tydligen överens med sej själva att grilla och spåra kunde dom så dom avblåste det och gick med på 8 timmars mh istället!! Bra gjort!!

Phoenix (hunden som skall omplaceras) skötte sej galant.En social och lekfull hund. Inte så stressad, en 3 på aktiviteten Mycket nyfikenhet, en mycket duktig och nöjd husse efteråt.
1 på skottet

Nemo, har en duktig matte Pernilla som stöttar honom där det behövs och han var lekfull med nyfikenhet. Dumpen var lite läskig men han kom över det bra. Spökena var inte intressanta alls!
3 på skottet.

Norton ville inte jaga, nej det är väl självklart!! Bor man i skåne som vimlar av kaniner så är man lärd sen 8 veckor att inte jaga!! Inga kvarstående rädslor och skrammlet var absolut ingenting!! Där plockade han fram sin nyfikenhet.
2 på skott

Makea leker, jagar och kampar! Mycket ös i damen! Inga problem med dumpe och skrammel! Nyfikenheten är stor!
1 på skott

Nemi, social men vill inte att någon klämmer på henne. Ingen jakt. Inget hot o agg, leker mera ju längre testet pågick. Nyfiken!!
4 på skott

Tequlia är social! Hon leker och jagar, är intresserad av avståndleken. Nyfikenheten är stor. Stor leklust.
1 på skott

Gucci leker med alla, dragkamplusten är stor! Inga kvarstående rädslor. Nyfikenheten är stor!!
1 på skott

Sen var det Dreamer som gick med Lena.
Hon vill inte kampa alls, det vet vi innan. Tror gott om alla människor och hetsar inte upp sej i onödan alls. Jagar INTE, visst, det såg vi i skogen förra veckan....Nyfiken och inga kvarstående rädslor.
1 på skott.
Nu skall vi ju betänka att Dreamer har levt på en ranch, helt osocialt, dvs folk på gården men inte varit någon stans mera än hos veterinären och sedan resan hit, det kallar jag en bra mentalitet! Kampen kan vi träna upp och resten kommer med tiden, hon är ju bara ett år! Nerverna på rätt ställe, det gör mycket.

Jag är glad över alla hundar som beskrivits. Dom som vi vet var lite berörda på skotten fick 3 o 4 men det var nog mindre än vad ägarna trodde och det bevisar ju klart o tydligt att dom löst dom tidigare uppgifterna med råge och inte burit med sej något under vägen!!

Tack alla gulliga människor för hjälpen idag med allt!! Vi är som sagt stolta över er!

Jag har läst beskrivningspapprerna, alltså läst innantill och det är det som jag skrivit om.

Vad jag är mycket glad över är att nyfikenheten finns mycket i dom allihopa. Den löser man mycket med. Inga kvarstående rädslor, det är också mycket viktig. För mej är det också viktigt att kullarna är jämna och det ser vi verkligen när man ser spindeldiagrammen.

TACK
/ Tina o Johan

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-19 20:17

Grattis till en stolt uppfödare med bra hundar och bra valpköpare. Vår tur kommer snart. Snacka om att vara nervös

Skrivet av Arelidsgänget, 2009-04-19 20:46

Tack Tina för en sån lysande hund vi fått, vem kunde trot det efter första månaderna;).
Han var helt fantasktiskt duktig idag. Han gjorde inte alltid som jag trodde att han skulle göra men istället som jag önskade att han skulle. Alla proven gick otroligt bra, så idag är han värd allt smör i småland, sicken guldklimp han är. Tycker det är kul med kontakt, kunde koppla av?!?, ingen jakt?!?, alltid nyfiken, aldrig kvarstående rädsla och inte skotträdd. Vad ger du mig för det va? Var så stolt att jag kunde spricka speciellt då vi hade dagens största publik säkert 20 pers som alla var nyfikna på hur våran ras funkade. Vi syns kanske till helgen så kan du få se alla MH´n på film. Och ja jag skall göra kopior till alla hussar och mattar som var i Varberg på Lindas filmning. Mer info om Milous MH på min blogg http://bloggis.se/Jojje

Skrivet av Jojje, 2009-04-19 21:24

Tack själva!!! Det var riktigt roligt!!
Skönt att ni kom hem helskinnade från vargarna......
Nu ser vi fram emot nästa MH ;) !!
Stor bamsekram från Nol

Skrivet av Siggenemo, 2009-04-19 23:24

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?