En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Livet inom hunderiet är verkligen inte rättvist!

När vi åkte hem igår från Kolmården så stod jag i tät kontakt med min syster som skulle få sin första valpkull på sin Finska lapphundstik. Denna kullen är efterlängtad efter så många år, säkert 30 år av längtan att få ha egna valpar!
Hon har ju hört och sett våra valpningar genom åren, Bernervalpningarna vill jag verkligen inte ha tillbaka, varannan förlossning var kjesarsnitt eller andra orsaker in till veterinär. Man blev i o för sej duktig på kalk och värkstimulerande. Hade alltid sådant hemma så man slapp o ge sej iväg.
När vi började med aussies så försvann all denna kunskap, på alla kullar har vi inte haft något snitt än, lätta förlossningar. Visst kan oturen vara framme i framtiden men hittils är statisktiken kanon!

Det kom inte igång igår för Pias Lizette som det skulle...
På kvällen åkte dom ner till Slöinge. En valp kom baklänges och var död. Det blev snitt och det fanns 3 döda valpar. Så ett snitt, en ledsen tik med massor av mjölk och ledsna mattar är resultatet!! + alla kostnade, jourtid på Söndag osv...

Vid ultraljud sågs minst 5 valpar.... Det är i många fall som det funnits valpar vid ultraljud och sen inga eller döda vid födseln.

Här sitter vi nu, var jätteglada i går över alla bra resultat och nu denna katastrof!

Det är inte rättvist...

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-20 12:00

Nej, vem har sagt att livet skulle vara rättvist, inte jag i alla fall.,., De e bara så grymt emmellanåt!!! Som dom har väntat, å så detta.,.,,

Skrivet av Carinaa, 2009-04-20 12:11

Nej gud vad tråkigt...livet är verkligen orättvist... snyft...tårarna rinner för mina kinder när jag läser detta, jag har så svårt för sånt här tråkigt...
Skickar här igenom en stor och varm kram till syster Pia!!
Tänker på dig, Pia!!

Kramar Linda, Jojje och Milou.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2009-04-20 12:20

Stackars Pia! Har hon kontaktat ammacentralen? Kanske kan Lisette glädja (och glädjas) över någon annans moderslösa valpar istället?

Detta är anledningen till att jag inte vill ultraljuda i onödan. Jag läste på när Silly var parad och statistiken visar på en inte stor, men ändå tydlig ökad risk för döda valpar eller reabsorberade valpar. Det är det inte värt bara för att man är nyfiken...

Skrivet av Sandra, 2009-04-20 13:48

Usch det var verkligen inte roligt att höra !!!
Hälsa henne !!
Kramar
Marie

Skrivet av Marie, 2009-04-20 19:02

Usch så tråkigt. Men här sitter jag med en tik som fått 9 valpar varav 7 levande 6 tikar och 1 hane och mamman har jätte dåligt med mjölk. Det är bara att hoppas att den kommer igång för detta börjar bli jobbigt. Min tik hade jätte stora valpar med vikter mellan 300-380 gr och då är det cocker spaniel vi pratar om. Tror att jag förlorar en av valparna i natt för den verkar inte okej,tyvärr för den är väldigt fin. Men jag hoppas att det vänder snart.
Vi hade en jätte jobbig valpning med en död som satt fast och sen fick vi ge oss iväg med tiken som blev dålig 2 dygn efter valpningen, inte roligt kan jag säga.

Nej nu måste jag mata igen och håll tummarna att allt blir okej till slut.

Kram Lena

Skrivet av Lena, 2009-04-22 00:33

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?