En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Nu är det väntan kvar...

Ja, så är det ju alltid med röntgen! Först väntar man på röntgen och sen väntar man på svaret.
Johan höll mej uppdaterad via sms efter var hund som röntgas. Över lag såg det jättebra ut och Maths som är röntgenproffs och lär upp resten av landets röntgare hur hundarna skall ligga och sederas, han var jättenöjd.
Trevliga hundar och alla var fina i höfter och armbågar. Ev var någon lite slapp i lederna men inga defekter i själva höften.
Kissy var ett sånt fall, ena höften var lite slapp, det märkte han direkt när han tog upp henne på bordet. Höfterna var inte lika, precis som jag trott. Troligen är det väl så att hon har snedbelastat och inte använt den ena höften sedan olyckan. Om det blir ett fel nu så rådde han oss att muskla upp henne genom mycket cykling (känner vi igen det eller...) och röntga om.
Detta känns ju jättebra som uppfödare där man vill att allt skall bli så bra som möjligt. Om det är några slappa leder, jo det kan jag ta, är det höftledsfel som är en defekt så får hunden ont av det i livet, då är det svårare att komma över.
Armbågarna såg fina ut på alla, som dom har hoppat o flygit över allt!!

Jag mötte ju Johan i princip i dörren när jag kom från jobbet, då skulle han ju in till röntgen. Jag gick in och städade lite eftersom jag skulle ha tjejmiddag och barnen hjälpte som alltid till. Efter det ville jag gå till skogen. Hur tomt var det då utan hundar?? Helt vilsen gick jag och hämtade Maggie i hagen och tog med henne ut i skogen på en promenad. Vad härligt, nu spricker bokskogarna och solen silar ner genom löven när man går mot sjön... Jag skickade ett kort till Andrea som ägde och födde upp Maggie innan jag köpte henne och tackade än en gång över denna under bara häst, jag åkte ju i sulkyn efter henne i förrgår.
Jag fick tillbaka att jag kunde ju alltid ställa upp på 3 års testet med henne, och hon berättade i stora drag vad det innebär.. Hjälp! Jag kan inte hästar och sånt, kanske RonnebyCharlotte kan hjälpa mej..... Men det hade varit skoj!
Samma helg som Tvååker är, jag skall ju jobba som ringsekreterare har Connemara klubben väst en utställning i Laholm, då kommer Andrea ner och visar henne där.
På Lördag är det dags för årets första tävling med Filippa och Oscar. Det är i Tvååker det me, skall bli skoj att komma ut på lite hästtävlingar. Emil har innebandy avslutning med grillning på kvällen som jag också tänkt vara med på... Johan har tipskväll hemma så vi har fått ringa in pappa Micael för att få allt att gå ihop!! Alice ville gärna åka med honom till innebandyn tills jag kom... Det är mycke nu....

MEN jag är piggare! Det måste vara kalken!! Jag går på hälften så mycket värktabletter och är pigg och för det mesta gla!! Visst är det fantastiskt!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-04-23 08:26

Härligt att du mår bättre!!! Det är ju värt hur mycket som helst!!!

Håller tummarna blåa för att alla röntgenresultat ska bli finfina och då kanske allra mest Kissy!

Kram

Skrivet av Sandra, 2009-04-23 12:31

Vad är det för kalk??? Och vad är det för Connemarahistoria? Andrietta är galen i Connemarahästar o skulle kanske vilja kolla...medan jag hälsar på och/eller ställer ut i Tvååker.

Härligt att du mår bättre - det gör jag också...men det kan bli ännu bättre!

Skrivet av Anneli & Winston, 2009-04-23 14:28

På måndag är det Monsters tur för röntgen också. Jag har inte varit nervös innan, men blev det så fort jag bokat tiden. Men mer för sövningen än för resultatet.

Skrivet av Lena, 2009-04-24 09:38

Jag har lite svårt för att förstå att ni har så svårt att söva era hundar, det blir ju en rutin eftersom de blir gamla! Mina är sövda åtskilliga gånger under årens lopp och det har aldrig varit några problem! Det man/jag är orolig för är inte röntgen utan svaren så det är det vi hoppas på positiva resultat på och faktiskikt inte hur hundarna mår efter röntgen! Hoppas att ni som är lite känsliga inte tar illa upp, det är INTE det som är meningenen! Hoppas att vi kan träffas så mycket som möjligt under nästa helg då vi finns i Åsa!

Skrivet av Linda med Norton, 2009-04-25 00:59

Hei hei.

Her kommer en liten hilsen fra Norge og fra lille Ronja. :) Hun vokser og trives.. og mener selv hun er enehersker her på gården vår. Der tar hun skammelig feil. Sett bort fra MASSE lyd, så er hun en robust hund, med masse positivt i seg, finnes ikke stresset og takler nye ting ganske så bra. Iallefall etter å ha sagt fra til verden at "her er jeg". :)
Vi trener jevnt på spor, og hun viser positive tegn der.. både med tanke på konsentrasjon, utholdenhet og interesse. Kjempebra!! Håper å få henne klar til sporprøve neste vår, og målet er selvsagt godkjenning. :) Bruksspor blir det også etterhvert regner jeg med. Jenta har masse i seg, så dette må vi utnytte.
Alt i alt er vi veldig fornøyde med røverdattra vår.

Lykke til med svarene på røngten, krysser fingrene for fine svar.
Ha ei fin helg. :)

Klem fra oss.

Skrivet av Ronja & Mona, 2009-04-25 01:58

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?