En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

En känsla av det förflutna...

I Söndags kväll så satt jag och sorterade kritiker i tävlingspärmen. Det har ju blivit några med tiden.... Inte alltid jag läser dom noga efter jag kommit ur ringen, jag brukar ju veta ungefär vad det är för fel o brister...
Men då fastnade jag i en på engelska som löd ungefär så här fritt översatt:
Utmärkt typ, nbt (natural bobtail) tik, utmärkt huvud och uttryck, rör sej fast och fint fram o bak, underbara rörelser från sidan. Kunde önska en tanke mera underkäke.

Jag gick in till Johan som höll på att bädda rent och undrade vilken hund detta kunde vara, han svarade omedelbart: Gemmy, självklart!
Nu var det så att det var Dreamers kritik från i Lördag!
Några kanske tänker att det var väl dumt att köpa in en tik med samma fel o brister, så tänker inte jag! Tårarna rinner när jag skriver detta, att få en så underbar hund till, med samma fördelar är väl fantastiskt!
Hon finns med oss hela tiden i tanken, hon har snart varit borta i 3 år men det spelar ingen roll.

Tänk vad mycket bra hon förde med sej, alla dessa avel och uppfödargrupper går ju tillbaka på henne, trots sin svaga underkäke!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-06-30 08:34

Grattis till dem fina resultaten i Borås..
Jag håller med dig vilken tur om man kan få en sån hund till som Gemmy hon var fantastisk!!
Det var hon som gjorde att jag fastnade för aussie jag kommer fortfarande ihåg den dagen.

Kramar från småland

Skrivet av mathilda, 2009-06-30 09:46

Vad fint skrivet. En del glömmer man aldrig, så är det bara. Det gäller att se fördelarna och det finns väl inte många varelser på denna jord som är helt perfekta?
Tackar för grattis!

Kram.

Skrivet av Tessan & Gucci, 2009-06-30 10:45

Jag han aldrig träffa Gemmy, men om hon bara var hälften så go som Drömmen så var hon verkligen UNDERBAR, å verkligen värd att minnas...jag tror att du dessutom har fått en FULLTRÄFF i lilla godingen Dreamer!!! Lycka till med allt!!!
Massa kramar Linda.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2009-06-30 15:41

Här rinner också tårarna idag, vi förlorade vår älskade Skorpan i går. Endast 8 år gammal och det är alldeles för tidigt på en cocker. Han fick en jätte tumör i mjälten som spridit sej till levern. Veterinären gjorde allt för att rädda honom men fick ge upp till slut. Tumören vägde 2,9 kg !!! Det är så tomt utan honom och trots att vi har fler hundar så är ingen som Skorpan. Ingen kunde pussas som den hunden och han var så gosig så att nästan kröp innan för huden på en. Underbara Skorpan !!! Nej nu får jag ge mej detvar ju Gemmy som du ville dela med dej av idag och så kommer jag med mitt. Men hoppas att du förstår att jag inte kunde hålla tillbaka mina känslor idag.

Kram Lena

Skrivet av Lena, 2009-06-30 20:39

Dessa underbara djur man kan inte annat än att älska dem och vissa får för alltid en speciell plats i ens hjärta och tro mig saknaden blir tyvärr inte mindre med tiden.
Man lär sig bara att leva med den.

Kramar från Charlotte

Skrivet av Charlotte, 2009-06-30 21:48

Håller med Charlotte, saknaden blir inte mindre med tiden men den blir med tiden på nåt sätt lite bitterljuv. Samtidigt som man saknar kan man minnas med glädje och verkligen vara glad för att man fick den tid man fick med en så absolut underbar varelse vid sin sida!
Min Mia har varit borta i snart nio år, men fortfarande är det omöjligt att prata om henne utan att få en klump i bröstet. Samtidigt minns jag med sån stolthet att just hon var just min!!!

Och Gemmy... ja, henne minns alla som träffade henne med stor värme! Hon lämnade ingen oberörd och hon var på alla sätt och vis fullständigt underbar, med tunn underkäke och allt!!! Och tänk så många underbara barn och barnbarn och barnbarnsbarn vi fått och kommer att få efter henne och tack vare henne! Ett häftigare arv är svårt att ge!!!

Skrivet av Sandra, 2009-06-30 23:04

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?