En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Ett tungt beslut....

Det värsta med att ha djur är att vi måste ta vissa beslut och ett sådant beslut har vi tagit nu angående våran älskade Ruby.
A och O när man har en häst är att den har ett drägligt liv och är lycklig, kan man inte sen tävla eller få ut något sådant är inte det viktiga utan man skall kunna göra hästen lycklig. Ruby är inte lycklig. Han har gått på smärtstillande i två veckor dubbel dos, jag red honom i Fredags och grät när jag kom hem, han försöker springa ifrån det onda. Går inte att rida i rätt form utan gör allt för att undkomma.
Igår talade jag med veterinären som behandlat honom redan innan vi köpte honom och hon sa bara att det var inte någon tvekan, vi har gett honom 1½ år extra och ett väldigt gott liv. Nu kan vi inte göra mera. Spatten som han har kommer inte att bli bättre och han är 15 år och åldern pratar emot honom.
Oscar är medveten om detta, nu är papperna inskickade och vi gråter ihop. Just nu känns det som beslutet är taget av mej och då kommer alltid känslorna att man bestämmer över liv o död...
Nu tar allt några veckor och nu får han smärtstillande tills allt är över. Det är en härlig höst och han får springa på stubbåkrarna med Oscar på ryggen och slippa gå i form, så kan han leva tills det är slut!
Fast man har veterinärens fulla stöd, så är det hemskt att se sanningen i vitögat. Det är den andra hästen som får somna in i år för oss... Lindsey var gammal så det var helt ok, detta är mycket värre.
Men som sagt, det är vårat ansvar som djurägare!Ruby på tomtehoppet

Han har gjort så gott han kan, svårt att se hans smärta!

Bästa vännerna!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-09-29 11:26

Nää...gud va trist...det finns inget värre, SNYFT!!!!
Skickar här en BAMSE STOR gruppkram till er alla!!! Extra stor till Oscar!!!!
Från Linda, Jojje och Milou.

Skrivet av andersson, 2009-09-29 11:45

Ja, fy för dessa beslut, som vi måste ta. Man vet det varje gång man skaffar ett nytt djur, men sen går åren (förhoppningsvis många)... Man är lika oförberedd varje gång och man vänjer sig aldrig.

Skrivet av Anneli, Clemmie & Winston, 2009-09-29 13:03

Mmm vad kan man säga?
Jag har varit där oxå, det blir så dramatiskt när det handlar om stora djur.
Beslutet är ju sunt, det finns ju ingen bot.
Trösta er med att dödsångesten den känner bara ni, han får ångest av att inte vara ok, och det ska ni ju hjälpa honom ifrån.
Tänker på er
Kram till dig Oscar!!

Kristina

Skrivet av Penny, 2009-09-29 15:19

Så det blev så i alla fall... Trist, men ni gör ju rätt även om man naturligtvis får skuldkänslor!! Krama Oscar!!!!!

Skrivet av Linda med Norton, 2009-09-29 17:53

Usch, vad tråkigt för er! Detta har jag ju varit med om några gånger, men det blir knappast lättare med tiden. Hoppas Maggie kan lindra lite av sorgen.

Hälsa Oscar och många kramar!

Skrivet av Andrea, 2009-09-29 18:23

Usch fy vad tråkigt det värsta som finns men precis som du säger djuren ska ha ett drägligt liv annars är det inte rättvist. Ta hand om er!!

Skrivet av Cilja&Imse, 2009-09-29 20:11

Va tråkigt, Men ni gör ju rätt fast det inte känns rättvist.
Alltid trist att man måste ta dessa beslut.

Massa kramar

Skrivet av poker, 2009-09-29 21:31

Lider med er, vet hur det känns, krama Oscar i massor från oss

Skrivet av Pia, 2009-09-30 10:05

Usch så jobbigt ni har det just nu !!! Vet hur det känns att bestämma över liv och död. Vi är där just nu när det gäller två av våra älskade hundar Bella (Berner snart 12 år) och Chessie, cocker också hon snart 12 år. Orkar inte ta beslutet ännu pga allt tråkigt som hänt i sommar men vet att dagarna är räknade för dessa underbara hundar. Dom har inga värdiga liv som det nu är ,slitna av åldern. Man hoppas att dom en morgon ska ha somnat in på natten men så blir det tyvärr inte så ofta för våra fyrfota vänner.
Nog om detta. Pärlan mår som en prinsessa och har fått två cocker valpar i höst att ta hand om och vara surugat mamma åt och det gör hon med glädje. Funderar nu mycket på vilken hane jag ska använda på henne när hon snart kommer i löp. Korningen får vi ta till våren eller sommaren. Det har varit alldeles för mycket i sommar för att vi skulle orka bry oss om det,tyvärr.

Ha det gott, kram Lena !!!

Skrivet av Lena, 2009-10-04 09:26

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?