En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Dyngdag!!

I morse började dagen bra. En härlig promenad över åkrarna dimman i Lützern som steg mot vårt hus medans vi gick. Frukost i lugn o ro. Sen iväg till ridskolan på bytardag och Oscar till kyrkan. Hem och tömköra Shettisen, hon har börjat med duheter ( brunstar kanske..) och sticker och snurrar i tömmarna. Jättesnäll när Alice rider men när jag tar tömmarna blir hon rabiat. Fick ropat på Johan, jag orkade helt enkelt inte hålla henne. Kanske spöt tänke jag... För när Johan tömkörde gick hon som aldrig förr..
Longerade med Alice på och det gick jättebra, Alice är jätteduktig. Vi tog lite varm choklad och smörgås i solen som Johan o Emil fixat. Sen for dom och hämtade Oscar och åkte till Ishallen. Jag o Alice + hundar gick över fälten allt gick bra tills vi nästan kommit upp för åkrarna. Då gjorde Sonett några skutt, ungefär som om hon blivit rädd för ngt. Jag sa till Alice att sitta still och då sa hon att hon gjort det. Tänkte sen inte mera på det....
När vi kom nästan hem, förbi Guns dynghög, ingång till hagen, vid grannens hus, då kastar sej Sonett fram ( hon blev helt plötsligt rädd för ett elskåp!!), Kissy i koppel hamnade under henne så Kissy skrek när hon blev trampad av hästen, jag släppte hunden, höll benhårt i hästen, som bara gapade och drog, hamnade själv i diket upp till knäna i dynga, sen for hästen runt och Alice gjorde en volt i luften och landade på rygg mitt i diket med ett splatsh!!
Behöver jag tala om hur rasande jagva!! Mina jobbgummiskor fulla med kodynga! Alice är modig, hon grät men jag tog bara hand om ponnyn, hon bara drog och ville framåt.
Upp med Alice igen, ner till stallet och in med ett annat bett i munnen, ner o tömköra igen. Då lugnade hon sej. Alltså, hur arg var jag!!?? Tur att hon är så in i hoppsan snäll mot Alice att sköta, annars.....
Nu blir det annat bett, träns och nedre nosgrimma på, skall inhandlas i morgon!! Sen skall jag köra in henne och hon skall få arbeta!! Köra timmer!!
Själv kände jag efter och då hade jag nackspärr, knyckte nog till lite i min kamp att inte släppa hästen med Alice på ryggen, tänk om hon skenat hem och Alice fallit av i farten....

PUST, hur mycket skall man behöva stå ut med?? Min kusin sa på Facebook: Filmade ngn?? Tack inte!

I eftermiddag har jag tränat lite med Dreamer, höstat i trädgården och beskurit äppleträd. Är lite rädd för att ta förmycket, men efter att ha sett grannens päronträd så vågar jag, han får nämligen jobba kvar hos Bosse efter han beskar det!!

Nea o Meja har gjort bra Mh idag, både Nadja o Lena var nöjda och åkte från Götene väldigt nöjda. Den kullen är väldigt jämn, några lite högt på skotten och gillar spöken mera än människor. Att Meja sen är överglad i folk visste vi väl alla som träffat henne.

Nu i eftermiddag har Johan visat sina färdigheter som kock, han går ju på matlagningskurs. Det märks framsteg!! Kycklingfilé, Getostpotatis, Dragonsås, sparris och stekta grönsaker med efterätt vitchoklad mousse med karamellsticks och bär.
Behöver jag tala om att det var gott eller....

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-10-18 18:07

Nästa fest som vi ska ha med mat att bjuda på så vet jag vem jag ska anlita!!!! ;o)
Det var kul att se både Nea och Meja idag, jag har ju nästan sett alla andra i den kullen åxå så det föll nästan naturligt liksom...
Herre gud vilken vurpa du och Alice gjorde idag då, ursäkta uttrycket men JÄ-LA häst (eller elskåp kanske)!!!!
Massa kramar Linda, Jojje och Milou.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2009-10-18 18:21

Åh vid såna tillfallen kan man känna så starka känslor som inte bara e snälla!!!
Fy fasen för trams, även småhästar e för stora för det!!

Stora kramar

Kristina

Skrivet av stallfurusäter, 2009-10-18 21:42

Hahaha, jag förstår mycket väl hur tokförbannad du blev, men som endast läst i en blogg är det rätt så skrattretande! :-)

Skrivet av Sandra, 2009-10-18 23:27

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?