En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Ja, detta har varit rörigt!! Så många och man tittar så dom mår bra och då har vi missat att det inte var en blå hane med lång svans, dom är stubb båda två, en lite mindre och en lite mera! Vet inte vilken jag trodde hade lång svans men vi har döpt dom ialla fall till nummer. Nästa vecka blir det nog grupp bild, dom vill verkligen inte vara stilla och låter som små gremlings, mogwais!

Här är ligan:

Ettan, Blå tik lång svans

Blå tik stubb

Röd trf tik lång svans

Svart trf tik lång svans

Nr 5 Blå hane stubb

Nr 6 Blå hane stubb

Nr 7 röd hane lång svans

Nr 8 Svart hane lång svans

Nr 9, Svart trf hane halv...

Skrivet av doorkeepers, 2011-05-01

Visa hela (6 kommentarer)

Nu har R-kullen som den kallas i allmänt tal här hemma fått flytta ner på golvet och en pläd med tidningar. Dom rör sej och kravlar att dom trillade ut ur bia bädden.
Att försöka ta kort är inte jättelätt, men Alice höll dom så gott hon kunde. Dom kränger och klänger och är pigga saker kan vi tala om!!

Först en grupp bild på nya hemmet.


Nr 1

Nr 2

Nr 3

Nr 4

Nr 5

Vi är väldigt nöjda med dom, dom delar ju fortfarande mamma med 3 blå utav Kissys kull.

Ha en skön solig helg önskar familjen Door-keepers, kort på S-kullen kommer på deras 2 veckorsdag på Söndag!

Skrivet av doorkeepers, 2011-04-29

Visa hela (7 kommentarer)

...det kan man säga redan nu! Men det är svårt, dom är så jättebra allihopa!
Oscar o Emil har vakat som hökar över valparna i en vecka, lagt till dom som varit lite mindre och puttat tillbaka någon som trillat över bia bäddens kant.
Bia bädd har vi alltid första veckan, pga klämrisken, det är så lätt att dom kläms ihjäl mot hårda golvet, det har vi bittert erfarit sen vi fött upp berner.

Tror att nästan alla valparna har fått hem, vi avvaktar tills vi ser mera men trycket är stort och det är jätteskoj! Att folk vill ha utav meriterade föräldrar och söker just det där lilla extra, det är otroligt skoj. Vi hoppas att vi får se många av dessa valpar och valpköpare på brukstävlingar, och annat i fortsättningen!

En tik efter Kissy vill vi ju gärna behålla, men situationen är ju så att det räcker gott o väl med 2 hundar att jobba med hemma, så en fodervärd med bruksintresse sökes till detta. Gärna med lite referenser om det är någon vi inte känner och...

Skrivet av doorkeepers, 2011-04-27

Visa hela (1 kommentar)

Inte en helt lätt uppgift att ta kort på dom små liven, redan nu märker man att det är mycket gry i dom och det bådar ju gått på bruksarenorna!!
Nu har vi numrerat dom men det är inte födelseordningen.

Blm tik hel svans

Blm tik stubb

Röd trf tik hel svans

Svart trf tik lång svans

Blm hane lång svans

Blm hane stubb

Röd trf hane lång svans

Svart trf hane lång svans

Svart trf hane halv svans

Svart trf hane halv svans

Svart trf hane stubb

Tja, detta är en liten titt hur dom ser ut, som marsvin kan man tycka.
I denna kullen är det...

Skrivet av doorkeepers, 2011-04-24

Visa hela (14 kommentarer)

Esther som egentligen heter Door keepers Nightshade Nanook har idag tillsammans med sin matte som Alice kallar Chilott blivit uppflyttade till Lägre klass spår och en tredje placering, enda hunden på tävlingen som fick 10 på spåret!!

Dessa är bästa kompisar! Ett kort säger mera än tusen ord!

Vi bugar o bockar till duktigt ekipage!!

Här är full i bus Esther!!

Korten ärligt snodda från Chilott!!

Lycka till i fortsättningen!

// Familjen Door-keepers

Skrivet av doorkeepers, 2011-04-23

Visa hela (6 kommentarer)

Jo, det är inte lätt att ta kort på dom små, dom är livliga när man tar i dom, annars ligger dom mest och sover o äter! Riktiga korvar är dom!
Här kommer dom!

Ettan

Tvåan

Trean

Fyran

Femman

I denna kullen kan man lätt hålla reda på dom i födelseordning, på Söndag lär det bli annorlunda med 1 veckas kortet för S kullen, då får det bli färgvis!
Idag har vi prövat att lägga till 3 blå ur Kissys kull till Dreamer, det är för att spara lite på Kissy. Lite skepsis nu i början men dom får äta och blir tvättade.

// Familjen Door-keepers

Skrivet av doorkeepers, 2011-04-22

Visa hela (7 kommentarer)

Japp!
Här kommer första kortet på Kissy med valpar

Och dom lite fetare 3 dygns gamla Dreamervalparna

Vad vi kan se och avgöra mår alla utmärkt.

Jag är så otroligt tacksam över Kissys otroliga sätt att valpa fram dessa 11 liven, tala om urmoder och det är ju lätt valpade linjer, vilket är jättevärdefullt!
Dreamer gick också väldigt lätt när den stora "korken" släppte.
När man fött upp otaliga kullar berner, snitt varannan tik då ledsnar man och uppskattar detta så mycket mera!!

// Familjen Door-keepers

Skrivet av doorkeepers, 2011-04-18

Visa hela (15 kommentarer)

Jo, Söndag lagom till middagen ( Dreamer började ju i Fredagsmiddagen) när vi hunnit till efter rätten och satt i solen och drack kaffe så kom Oscar utrusande, första valpen har kommit! Nu efteråt kan jag inte riktigt säga i vilken ordning dom kom men tikarna kom ialla fall bland dom första för min kommentar var nu är det tikdagen. När vi gick o lade oss i går kväll så hade det kommit 4 blm, 4 svarta och 2 röda, med långsvans , mellansvans och stubb. I natt vakade Emil över dom och slumrade till framåtsmåtimmarna, Oscar avlöste honom vid 6 i morse och när Johan rastade Kissy så räknade han, trött som han var.. 4 blå, 2 röda och 5!!! svarta! Han räknade o räknade jo, det låg en till svart hane!! 4 tikar o resten hanar, dvs 11 valpar! Så nu kan vi säkert tillgodose många bra valpköpare och det glädjer oss jättemycket. Hör gärna av er via mailen, vi sover i omgångar så dom närmaste dagarna är det bäst. Mina duktiga pojkar som hjälper till så bra!!
Kort kommer så...

Skrivet av doorkeepers, 2011-04-18

Visa hela (3 kommentarer)