En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

...men jag har stora problem med att få ur dom ur telefonen! Så jag gav upp.
Vi var på en långis längs sjön idag och tog några fina bilder av hundarna och deras växande magar. Nu börjar det synas rejält! Men studs upp och ner för fotostenen och högt o lågt över ängarna är inga problem, dom är i bra kondis!!
Igår har vi röjt i valprummet, om det skall in ev två lådor där så krävs lite omorganisering! Det är bra att röja för då hittar man mycket, bla många små ben som passar utmärkt till valparna!
I Lördags var det så underbart väder ute, hundarna låg utsträckta i hundgården efter promenaden i solen och torkade. Hundgården används nästan aldrig men är bra att ha vid sådana här tillfällen!
Även kattungarna har fått vårkänslor och är mera o mera ute. Zimba håller dom i tukt o förmaning men har även börjat leka igen med dom.

I Lördags var det div 3 hoppning, Oscar var inhoppad som reserv för Pontus är inte i form och Sweetie går i unghästklass...

Skrivet av doorkeepers, 2011-03-21

Visa hela (3 kommentarer)

Tja, inte i vinden ialla fall! Hua mej så kalla vindar det drar över nejden men i lä är det riktigt skönt!!
Förra veckan kom Kellie och Hedvig hit och hälsade på. Dom har onekligen vuxit och här ett kort tagit i farten, inte många sekunder stilla!!

Dom har ju vuxit lite sen sist men ack så trevliga hundar och hussar o mattar är nöjda o glada, om än kommit på att det är påhittiga små varelser!

Denna helgen har varit en solig helg, kan man minst sagt säga! Tok Pontus står hos hovslagaren som sällskap till hans Olga ( Ardenner) samt att han får ordning på sina fötter som inte var i så bra skick och fick gå barfota för att läka ut. Men nu i veckan kommer han hem igen och hoppasan vad det gick fort igår när jag red honom under tiden vi skodde Sweetie! Den som påstår att en fjording är en seg o trög varelse är välkommen att ta en ridtur!!
Det var första gången jag red i gummiflispaddock och det gjorde nog att det blev...

Skrivet av doorkeepers, 2011-03-06

Visa hela (5 kommentarer)

Nu måste vi få skryta!!
En aussie skall vara en allroundhund på alla vis, i vårat tycke så är det perfekt. Nu har vi haft hundar med på nästan alla mästerskap, Bruks SM, U-SM i Agility, Utsällnings Svenska vinnare och nu senast Drag SM!
Det senare är Per Mellqvist med Silva D-K Hot Gem Silver Drop!!! Silva är nyss fyllda 6 år och still going strong!
Här i full fart mot mål!

Detta gillar vi starkt!!
Grattis till Per o Silva, och matte Åsa som en gång var hemma hos oss och hämtade hem lilla Silverdroppen!

En annan duktig är Kusinen Elisabeth, som var på sin och Kellies första utställning, jag har lovat att hjälpa henne men just igår var vi på Gothenburg horse show och kunde inte. Men hon fixade det galant själv och blev slagen i bästa valp av Kellies kusin från Kaluah/Stumpen som vi givetvis gratulerar!
Här en bild från debuten igår!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2011-02-27

Visa hela (8 kommentarer)

Denna helgen har varit fantastiskt väder här på västkusten!! -15 på nätterna, och det kan man ju vara utan men på dagarna är det ett par minus och strålande sol!!

Idag var jag på promenad i trakterna där vi bodde innan vi byggde. Inte helt utan känslor för vi hade en fantastisk tid där!! Medan Emil var i kyrkan, han skall konfirmera sej till sommaren, så gick jag i skogarna och minns varje sten och väg. Tror nog vi skall rida ditåt när sommaren kommer och utforska stigarna.

Hittade faktiskt en grusväg som var nästan ren från snö och tog några kort på hundarna.

Fina fina hundar


Dreamer ser en cyklist!


Vad är det som råmar? Behöver ni hjälp??

Ha en trevlig söndag, själv skall jag på fotbolls träning med Emil, utomhus!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2011-02-20

Visa hela (2 kommentarer)

Jo, vårt koseliga besök från Norge har åkt hem. Det är service att få hanhunden hemkörd!! För att inte ta några risker om fel i beräkningen så fick Kissy åka till Micael och Balder i en vecka. Hon blev parad på 22,23 o 24 dygnet! Dvs efter Dreamer.
Nu blir det en spännande vår och faktiskt Påskveckan blir intressant värre, för då har det gått 9 veckor!

Idag har det varit så toppenväder, jag gick en långpromenad med hundarna längs med sjön i solen, satte mej på en klippa och lyssnde på isens brakande! Det är mäktigt!! Satt där med en varm o go hund på var sida. Dom mådde nog lika bra som jag!
Kattungarna blir slickade och putsade som värst, hundarna har blivit så kelna!

Idag var det tävling på vårt ridhus, en hundtävling. Hade tänkt att åka och titta men mådde faktiskt bättre ute i solen! Inget är ju så kallt som ett ridhus!! Rätt nöjd stannade jag hemma.

Det går inte att rida så mycket med detta hårda underlaget. Nu väntar jag på våren och...

Skrivet av doorkeepers, 2011-02-19

Visa hela (0 kommentarer)

Ja det får vi se om några veckor. Nu är Kissy och Dreamer parade och nu går vi in i en väntans tider.
Allt har gått bra, Kissy är väldigt sen i sitt löp, parad på 22 dygnet och Dreamer normal parad på 12-13 dygnet.
Kirsten kom ner med Stumpen så det har varit väldigt smidigt för oss denna gången. Kissy bodde hos Balder och Micael. Det är underbart att ha så bra vänner!!

I Lördags var jag på uppfödar möte hela dan i Alingsås hos Anki på Arelids kennel. Många intressanta samtal och vi var nog runt 10 st uppfödare och han hunds ägare där.
Vi försöker att jobba mot ett gemensamt mål och dessa möten gör väldigt mycket för oss som uppfödare och ett bra samarbete. I längden hoppas vi att vi skall kunna göra mycket för rasen!!

Som sagt i väntans tider...

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2011-02-16

Visa hela (6 kommentarer)

Jag och vi hoppas på valpar i mitten av April!

Lite ändrade planer när det gäller Dreamers kavaljer, tyvärr blir det inte Freddy denna gång pga olika omständigheter utan avvaktar till nästa kull istället.
Istället har vi fått den äran att använda Ki-ro-mas Foto Finish(alias Stumpen) från Norge istället.
Eftersom vi är nära vänner med hans Norska ägare så har vi följt honom och hans syskon och deras uppväxt.
Stumpens mamma är född hos oss och är Freddys syster Emmy!
Han är precis som sin mamma en otroligt bra spår och arbetshund. Han uppfyller alla våra krav om sundhet, rätt exteriört, otroligt bra arbetsvilja och en trevlig hund som fungerar med folk och andra djur.
Kissys syster hade i höstas en kull med honom som även den verkar jättelovande.

Nu blir det spännande värre och för den som är intresserad av dessa kombinationer så är ni välkommna att höra av er, om ni vill bli en i Door-keepers...

Skrivet av doorkeepers, 2011-02-03

Visa hela (6 kommentarer)

Jo nu har Kissy börjat löpa i förra veckan och Dreamer väntas hänga på vilken dag som helst!
Annars händer det inte mycket på en kennel som är omgärdad av is och snö! Än så länge kan man gående ta sej fram men någon vidare träning är det inte tal om!!
Detta gäller även hästarna, alla skorna är avtagna så nu ser dom inte ut som bambi på hal is längre. Jag avskyr skor på vintern, det är när det mejjar lite som det blir isigt över allt i skogen och några brodd åker på!

Igår kom Kellie från Kissy o Balders kull hem o hälsade på och vi gick en härlig promenad i en blev Januari sol! Mor och dotter är så lika trots olika färger, och Kellie påminner faktiskt en hel del om sin momor Silly.

En liten uppdatering om nästan ingenting, mera kommer!!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2011-01-31

Visa hela (2 kommentarer)