En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, då var My dog över för denna gången. Vi är mera än nöjda med resultaten!
Man får ett kvitto på att det man håller på med och lägger mycket tid på genererar i så mycket positivt!

Vi har några kort av "våran" proffs fotograf Linda!

Vi börjar med "gamla" Freddy, D-K Edington the Genius, lite drygt 9 år nu.
Vi har haft jättemycket skoj med han och hans underbara familj genom åren, vilken lyckträff det var att sälja hund till dom!! Än idag ställer dom upp och åker på utställning med denna supergoa hund!! En domare sade en gång om Freddy: Oh, I love this Rottweiler head! Hmmm det är en aussie....
Tyvärr inga kort nu på Nemo, Bim Torsdag, I BRUKSKLASS!! Grattis Pernilla och den mycket proffsiga handlern Tesse!
2 bh Torsdag var Harry ( D-K Officer) med cert då Nemo är fullcertad. Tyvärr inte kort ännu... Merlin hans brorsa var också med med en 2 a i resultat båda dagarna..
Unghundklassen blev Penny ( D-K Penelope...

Skrivet av doorkeepers, 2011-01-07

Visa hela (5 kommentarer)

Ja, det är många av mina Facebook vänner som redan vet men jag kan dra historien här med!

För två år sedan sålde jag min älskade vän Pontus, en Fjording jag haft i många år. Han är en sån häst som är en på miljonen. Att jag köpte honom var en slump och han var inkörd och sutten på men inget mera. Kunde inte gå på en volt utan nästan trilla. Idag är han en välutbildad, positiv och väldigt pigg herre på snart 17 år.
I två år har han bott hos en familj i Varberg och i somras fick vi reda på att deras tid tröt och han var till salu igen. Sen dess har jag önskat honom hit.
Dagen före julafton fick jag en bindel över ögonen och ledd ut på vägen, där stod jag och alla 4 barnen och då hördes ett gnägg, då visste jag, Sandra tog av ögonbindeln och där kom Johan springande med Pontus!!

Varsågod, han är din var ordet och mina tårar trillade, ett rött snöre runt hans hals blev alldeles blött!!
Eftersom vi...

Skrivet av doorkeepers, 2010-12-27

Visa hela (9 kommentarer)

Ja, nu närmar sej julen med stormsteg, även här har vi en vit jul och kallt.
I år har vi inte skickat några julkort, och det känns mycket konstigt. Men vi tackar för alla och hoppas vi kan få fixat detta till nästa jul.
Att få ett livstecken från valpköpare i dessa tider värmer jättemycket, idag fick vi ett på Wilson, en berner som nog är den enda i sin kull kvar. Det var våran sista bernerkull och ibland känns det vemodigt att tänka på. Men som sagt man blir jätteglad över sådana livstecken!

Vi vill önska alla vänner en God Jul och ett Gott Nytt år 2011, som vi ser fram emot!!

// Oscar, Emil, Alice, Johan och Tina med hundar, hästar och katter


Skrivet av doorkeepers, 2010-12-22

Visa hela (8 kommentarer)

Jo, den frågan får man ibland av icke hundägare och som hunduppfödare känns det som man borde kunna svara på den frågan helt naturligt. Men ibland är det svårt....
Själv har man ett kall, har alltid haft hund sedan man flyttade hemifrån och var djurgalen sen födseln. Tränat, tävlat, bara haft hund som en hund och uppfödning i både stor och liten skala. Haft hunden med i allt, i stallet, på semestrar, genom skilsmässa, småbarnsåren dvs hunden har alltid funnits med i olika former.
Ibland har man önskat i dom motigaste av världar när snöstorm och ösregn varit att man bara kunde gå en helt vanlig promenad utan att torka o bada hundar efteråt, bara njuta av den vackra naturen vid kallt väder...

Men när man ser glädjen i hundarna i snön i det samma kalla väder känner man att det är värt varenda minut!

Hur urfällda och tofsiga dom kan vara är dom allt vackra, hur man...

Skrivet av doorkeepers, 2010-12-12

Visa hela (9 kommentarer)

Ja, det skiljer sej inte så mycket från ett vanligt hem, det putsas fönser, upp med stakar och julgardiner.
Igår var vi på en sightseeing till Nol, där tre av våra hundar bor. Snygga, trevliga och har en jättepotensial i arbete, kan det bli bättre? En promenad i kylan med Nemo, Harry och Chili och stackars Chilimatte Tina fick springa och springa och springa så vi kunde se rörelserna.
Dom som var med på Sillys tid, vet hur en aussie skall röra sej, det gör Chili!! En otroligt bra front och lite längd i länden. Många aussies idag är korta i ryggen, vilket enligt standard är fel, dom skall vara 9 höga och 10 långa enligt standarden. Då får dom flytet och kan trava en hel dag.
Harry är som en berner, stor, go o glad, precis snart fylla två år, kan man bli mera tonåring? Herren Nemo tar allt med ro och älskar sin matte som få!

Här blir det mest kalla promenader, ett tag framigenom skall jag jobba lite mindre och få mera tid i skogen, det känns jättebra. Ladda batterier...

Skrivet av doorkeepers, 2010-11-28

Visa hela (5 kommentarer)

Ja, det kan man ju lugnt säga att det var sen vi bloggade.
Valparna är levererade och älskas högt utav sina nya ägare och funkar jättebra. Det är vi glada för.
Kissy har liksom vaknat ur sin förlossningskoma och vill jobba!! Det är ju så att när man jobbar och har ett liv så hinner man inte komma ut i skogen innan det är mörkt på denna årstiden så all ligger på is, långa promenader med pannlampa är konceptet just nu.
Idag kom ju snön och helt galet glada blev hundarna, inte lika mycket kattungarna, dom hade nog gärna sluppit denna upplevelsen..

Hästarna går på sparlåga, rids men inte mycket träning för instruktör just nu, Sweetie har vuxit ur sin hoppsadel, tack o lov har vi kunnat rida med en bomlös som en kanongranne lånade oss, och kan även rida i den superba dressyrsadeln.
Jag och Oscar red ut i snön idag, Sweetie bara drog mer o mer, jätteglad i snön, nu hade hon skor så det klampade sej mycket men dom skall av snarast. På vintrarna går dom oftast...

Skrivet av doorkeepers, 2010-11-20

Visa hela (5 kommentarer)

Min telefon och dator motarbetar mej..
MEN har man en norska i huset med egen laptop så fixar det mesta sej!

Se o njut, Pernilla, Oscar, Alice, Kirsten och jag hjälptes åt att få dessa vilda goa valpar stilla nog att ta några kort!


Mamma uppfostrar, typ en krokodil!


Söt eller...

Blicken säger mera än ord..

Stå fint!

Jamen du skall också stå!

Vilket uttryck...

Nyfiknast i stan!

Söta, men så svårt att vara stilla!!

Nydelig säger man på Norsk!

Söt säger...

Skrivet av doorkeepers, 2010-10-09

Visa hela (14 kommentarer)


Nu har vi på order av goa vänner tagit några kort på valparna. Det blev inte jättebra för dom är ju inte stilla precis!
Nu är dom döpta och vi är otroligt nöjda med valparna. Dom är modiga och riktigt nyfikna vilket vi uppskattar är en fördel hos alla aussies.
Här kommer suddbilderna!

Mamma Kissy börjar bli trött på dom!

D-K Queen of Gem

D-K Queenslands Kiss

Queenie igen.

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2010-10-08

Visa hela (4 kommentarer)