En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Japp, nu är första steget taget.
Det är ju inte en jättebravad, utan lagom poäng och en glad hund!
Jag anmälde alldeles för sent, hade inte tränat och fick bannor att jag var sent ute och hamnade på reservlistan.
I går kväll så ringde dom och sa att jag fick vara med pga återbud. Kände väl så där för detta, var på galamiddag och Hallandshunden tills sent i går kväll.
Nåväl, iväg kom vi i morse till "vårt" ridhus, lottningen skulle precis börja och vi kom med andan i halsen. Alice o Oscar var också med.
Lottnummer 3 drogs utav 17 starter. Det var kallt, otroligt kallt! Det var en dvärgpincher som inte la sej ( kan vara förståeligt med tanke på minusgraderna) och en Rhodesian ridgeback som ville leka med den! Så om läggning och lite stök.
Lite nos och 0,5 p avdrag på platsen.
Galant tandvisning 10
8,5 på linförheten, rätt fokuserad men släppte någon gång.
7 på läggandet, hon missade starten och la sej perfekt, nosade lite..
5 på inkallningen. Fattade...

Skrivet av doorkeepers, 2010-02-14

Visa hela (15 kommentarer)

Igår kom ett mail från en "gammal" valpköpare.
Det var Door-keepers Chocolate Indians matte som sände denna fina bilden av Indy snart 11 år. Visst är han fin!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2010-02-07

Visa hela (7 kommentarer)

Jo nu har jag fått ut kameran i snön. Vi är nog i behov av en ny kamera skulle jag tro, det var väldigt vad korten blev suddiga men håll till godo ialla fall!


På väg ut i snön, tänk det är gräsmattan som är bakom, där vi hade valpträff i somras....

Sonette o Alice på vägen

Knähög snö för en shettis är mycket! På ett ställe gick det till magen på henne!


Vi fick vänta i hagen...


Frusen Lygnern! Det är inte så ofta det händer!!


Utsikten från paddocken....


Åhej, Dreamer i paddocken


Kissy en solig...

Skrivet av doorkeepers, 2010-02-05

Visa hela (4 kommentarer)

Det är kallt nu, skarsnön är så den skär genom man går på den, både hästar o hundar. Stackars rådjuren i skogen, hararna klarar sej nog hyfsat...
Här är lite bilder från snöiga Fjärås!
Grannens "nygamla" ponny, Prinsen 20 år. Han är 115 cm lite skillnad mot Frank, stallkompisen som är 185 cm!


Vi älskar snön....

...inte jag! Jag vill bara vara inne.


Härlig vy


Kallt, se på himlen, det är - 10 och ostlig vind, säkert -25!!

Imorgon fyller min lille Prins 13 år, tänk vad tiden går....
För 13 år sen var det dis o dimma, regnfuktigt och 10 gr varmt. Svårt att tänka sej nu!

B// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2010-01-29

Visa hela (6 kommentarer)

Igår var det perfekt väder, lagom kallt, snön var inte hal. Lite blåsigt emellanåt.

Dagen börjades med en långpromenad med hundar, liten ponny,make och Alice. Härligt men när man var i skuggan fick Alice gå lite för att inte frysa för mycket. Hon är påbyltad som en michelingubbe men tårna och fingrar är det kallt om.
Väl hemma in och dricka varm choklad.
Ut igen och rida, jag tog en långis med Sweetie härliga fält att träna lagom travtakt och sen den underbart gungande galoppen!! Den är fantasisk och när jag galopperade upp för våra fält med solen lågt stående i ögonen så njuter jag!!
Jag tog även Maggie på en sväng och tränade lite sidvärtes rörelser, framdelsvändningar och smidighet. Dreamer sprang med och hon är ju pigg som vanligt.

Johan tog 4 hjulingen och körde med Kissy, Alice var inte sen med att följa med.. Hon älskar verkligen det åkdonet, men det var kallt !!

En lugn hemmakväll framför tvn. Såg på Stieg Larsson del 2, kanonbra den...

Skrivet av doorkeepers, 2010-01-24

Visa hela (3 kommentarer)

..kanske man inte skall säga när Januari precis passerat halva datum... Men jag ser ljuset och snart kan man träna både hästar o hundar som vanligt. Min barn blev väldigt inspirerade av Askhunden så hundarna lär sej nya saker var dag och jag älskar den krativiteten som barnen har så dom får hållas! Om dom sedan räcker vacker tass i en tandvisning eller på utställning må så vara!!!
Hästarna får faktiskt en hel del motion, vi har inga skor på hovarna utan klarar sej galant barfota. Jag hade en härlig galopp med Sweetie häromdagen i snön, skulle ikapp hundarn som fick upp ett rådjur och faktiskt kom jag ikapp! Rådjuret vände sej om och glodde på mej och gick sakta iväg, undra vad det trodde, en gul jätte med en vansinnig ryttare på! Men hundarna lydde och hästen var glad.
Nu rider Oscar henne ialla fall 4 dagar i veckan och träningen börjar igen när vi får upp transporten på vägen, den står på gårdsplanen insnöad och jag är rätt glad åt att det är lite stiltje...

Skrivet av doorkeepers, 2010-01-19

Visa hela (2 kommentarer)

Tusen tack för alla gratulationer, det värmer.
Men livet fortsätter i våran "vanliga" familj och jag har börjat jobba mera, det känns och märks kan jag tala om efter denna helgen! Men nu är veckan i hamn och jag o Alice skall vara hemma i morgon, rida liten ponny och vara ute i den härliga naturen.
Jag fick ett vackert smycke, en jätte och en mindre orkidée av mina arbetskamrater + 30st tulpaner av städerskan Asta på jobbet! Det gör att man känner sej uppskattad kan jag tala om.

En bebisgranne har anlänt, jätteskoj och vi gratulerar självklart P-A o Petra. Spännande att få se det lilla knytet, det blev en gosse för alla som inte har hört nyheten!

Vi hade kameran med på My dog, men blev inga bra kort så om någon annan har så tigger vi gärna till oss några... Gail i Usa är jättenyfiken på hur hennes små barn ser ut nu!

Ha det skönt i solen och vintern!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2010-01-14

Visa hela (1 kommentar)

Alltså, vi har underbara valpköpare! Så skoj vi har haft denna helgen och nu är vi trötta men glada! Nästan som på den gamla goda tiden!!

Vi hade många hundar med, ALLA fick kanonkritiker kan jag tala om, igår fick alla röda band och Tikkan slog till och vann ökl! Inte sämre med Harry som än en gång vann sin klass och nu med Tezze proffsig i snöret. Idag blev en rörig dag för mej, jag GLÖMDE att gå in i Bruksklassen med Kissy! Jag var så inne i att Alice skulle titta på Poliserna så jag var helt borta, tur att man har folk runt sej som hjälper till i alla lägen!! Jag är verkligen stolt över att gå i bruksklass och idag slog vi till med ett Ck också. Dreamer stod retligt 2 a bt båda dagarna men så är det ju.... Crazy blev bästa veteran båda dagarna och Freddy bim veteran. Funny o Silly var med idag och jag är verkligen stolt över våra veteraner!!
Unga hundarn gick också bra, Merlin fick 2 ettor, Penny o Pepita fick igår ettor och idag blå. Outvecklade, jasså, dom...

Skrivet av doorkeepers, 2010-01-10

Visa hela (17 kommentarer)