En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Det finns jättemycket att titta tillbaka på 2009.
En stor sak på kenneln var ju kennelträffen! Den blev lyckad, vädrets makter var med oss och vi hoppas kunna göra om detta i år igen. Att våran Sunny var med och sa liksom adjö till alla var fantastiskt, hon dog 3 dagar efteråt.

Det var både gamla och nya valpar som kom, en som var extra skoj att se var Bosse och Zaiaz. Historien bakom dom är att husse o matte var på utlandssemester och var med om en olycka, matte avled tragiskt nog och husse var väldigt illa skadad. Men idag går husse 5 mil med Zaiaz och det är en hjälp i rehabiliteringen. Saknaden efter Lena var påtaglig och vi var väldigt rörda. Där ser man också vad en hund kan vara till hälp i livet. Att vi har kunnat erbjuda detta till familjen är underbart!
Vackre Prins Ollie kom och var glad som vanligt, det är inte så ofta vi ser honom, men han har en speciell plats också, han skadade sej som liten och sövdes 3 veckor gammal...

Skrivet av doorkeepers, 2010-01-07

Visa hela (7 kommentarer)

En vit jul är vi inte vana vid här på västkusten, men i år fick vi så vi teg, -15 grader många nätter! Kallt och härligt, hundarna älskar snön och hästarna blir pigga.

Här är lite kort från Julafton

Först gick vi en promenad till sjön och grillade och drack varm choklad o glögg. Båda hundarna och lilla ponnyn var med. Johan, Oscar, Micael ( Oscar o Emils pappa), Alice o Emil. Härligt och förväntan var stor inför kvällen!


Tomten kom och iår var inte Alice rädd längre, bara lite avvakande!


Herr o fru

På middagen så kom Linda o Jojje med lite julklapper, gissa om det värmer! Tusen tackar!!

Allt julstök o paket som vanligt, hundarna mitt uppe i detta. Katten leker med snören, ja precis som vanligt.
När nyåret närmade sej så var vi rätt trötta, varit lediga och jobbat mycket innan. Ben o Kim kom från Belgien och vi...

Skrivet av doorkeepers, 2010-01-03

Visa hela (4 kommentarer)

Det är alltid lite spännande med ett nytt år och samtidigt en vemodskänsla att det förra ligger bakom och är historia. Över nyåret får vi besök av Kim o Ben från Belgien, det blir riktigt skoj att träffas och prata i flera timmar, igen!
Jag kommer gå upp i arbetstid och det är ju lite pirrigt, om hjärnan orkar osv. Men man är ju envis så det går säkert bra. Hundarna och hästarna får väl ligga i lite dvala i början innan man blir van.
Året börjar ju med My dog show, det blir skoj, 50 hundar med ena dagen och 46 andra. Skoj att se lite nya förmågor äntra ringen och några gamla som hittat tillbaka kanske??

Här i skogarna är det jättehalt just nu, vägarna består av is och så har den smält lite och sen frusit igen. Vi har som tur e åkrarna att gå och rida på. Lite jobbigt att pulsa men hästarna går det riktigt bra med. Barnen åker snowracer efter 4 hjuling och hundarna skuttar hej vilt!

Annars är vi lediga och njuter. Har varit och träffat lite folk som man...

Skrivet av doorkeepers, 2009-12-28

Visa hela (8 kommentarer)


Julklapparna är inhandlade, köksgolvet nyskurat med såpa, skinkan står i ugnen, alla städar utom maken, som jobbar i snön!

Vi hoppas alla får en härlig jul och vila upp er ordentligt inför nästa år!

Här några kort från dagen!


Julkompisar!


Tjena kompis!


God jul önskar vi på Door-keepers kennel
Oscar, Emil, Alice, Johan och Tina
Kissy o Dreamer

Skrivet av doorkeepers, 2009-12-23

Visa hela (11 kommentarer)

...blir ju lite dåligt med den saken numera när vi inte är så aktiva inom hunderiet. Denna bloggen skapades ju när vi väntade valpar och har blivit lite efter när vi inte har detta.
Här har kommit lite snö, barnen och hundarna älskar detta. Jag kryper på vägarna trots 4 hjulsdrift och nya däck, jag är livrädd för att köra för fort, har nog blivit fegare med åren. Men våran Sätilaväg är lurig med alla feldoserade kurvor mm och då håller jag med i 50-60 km i timmen och blir omkörd!

Igår var Oscar o Annikas son Erik ute med Connemarorna. Dom hade jätteskoj och Oscar fick rida Maggie som är den busigaste! Jag och Annika gick en långis i skogen där vi såg en skymt av Leo,Carina och Lena.

Annars händer inte så mycket, jobbar i massor, ni vet bokslutet närmar sej och jag skall vara ledig i mellandagarna. Köttbullarna är rullade och pepparkakorna är bakade för andra gången. Johan har haft vakten denna helgen och varit ute en del. Jag har jagat runt efter lite...

Skrivet av doorkeepers, 2009-12-21

Visa hela (5 kommentarer)

Denna helgen har ägnats åt lucia ala häst. Hundarna har fått sitt och igår var vi på en långis vid sjön och dom lekte glatt. Dreamer fick lära sej att gå fint utan koppel riktigt länge, jag var osäker på om dom jagade.
Efter detta så åkte vill till ett ridhus med ridskola mitt i skogen, har typ inte varit där på 30 år!! Våran Diamond skulle vara med i lussetåget med matte Sofia ( lillmatte till Crazy) och hennes bror Erik, dom ingick i tomteparaden. Mitt under detta så gick strömmen, ett par gånger och eftersom Johan är välkänd i dom trakterna var det många som ropade JOHAN, vad gör du!!
Allt avlöpte väl och Diamond mår så bra, han behandlas som en prins!!

Efter detta fick vi inspiration tills dagens lussehopp med Alice, vi fick även låna Diamonds tomteluva, som Crazys "mormor" snabbt sytt till! (Jag vill också ha en sån mormor!!)
Hem och klä träns o tyglar i gliter alla massor.
Lusse hoppet innebär...

Skrivet av doorkeepers, 2009-12-13

Visa hela (7 kommentarer)

Just nu händer inte jättemycket på hundfronten, jag skall inte till Stora Stockholm och hundarna har precis börjat pälsa i. Mycket motion men lite aktivering. Hästarna håller vi på med och den stora madamen börjar få upp flåset bra. Maggie är urpigg och vill helst takta hela vägen runt iskogen. Oscar rider henne jättebra i paddocken, det värmer en mammas hjärta verkligen.

Lilla Ponnyn och Alice skall vara pepparkakor på Söndag när det är tomtehopp på ridskolan. Hon får ha ledare med sej och bommarna är lovade ligga på marken. Gissa en som är stolt som en tupp!!
Vi skall även försöka ta oss upp och titta på Diamond i lussetåg. Sofia har fått äran att ta med honom på detta.

Annars är det jättemycket på jobbet, alla företag skall få betalt innan bokslut och kommunen vill också ha in sina pengar i tid. Hade lätt kunnat jobba dygnet runt!

Hoppas alla träningssugna står ut med att vänta på uppdateringar var dag, det kommer men inte nu!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-12-09

Visa hela (2 kommentarer)

Lusse katterna alltså!! Mmmm, om någon vill ha så får man komma hit o fika!!

Idag var Alice på barnkalas, barnet i fråga bjöd på buss (pappa är busschaufför) som det stod grattis 6 år på i rutan där bussnummret brukar stå, in till djungelrummet och på led in där. Johan var med på ett hörn också.

Jag har tömkört Sweetie och Sonette, gick kanonbra båda två. Shettisen är faktiskt en helt ok ponny att ha med o göra.
Oscar red Maggie och vi hade lite unghästlektion, nästan bättre atthan rider henne i dressyren, jag är nog lite tung ( hmpf) och nu gick hon kanon, trampade och var lätt imunnen.
Johan och jag gick en promenad på morgonen och sen körde jag en runda, först med Kissy och sen Dreamer. Kan inte ta båda på en gång för Dreamer blir så het att hon bara trippar och det hatar jag, det skall vara långa vägvinnande steg på en aussie! Stövarna hängde på staketet och ville nog gäran va mé!

Nu är det syster ysters kalas som gäller, skall bli skoj, hon...

Skrivet av doorkeepers, 2009-12-05

Visa hela (1 kommentar)