En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

doorkeepers' bloggis

Jo, nu är Sweetie, den gula Connemaran mätt. Till vår allas förvåning blev hon 147 cm!! Hon ser ju ut som en nordis i kroppen och känns som ett ånglok att rida men hon var inte högre. Både mätman och veterinären blev överraskade, dom trodde stenhårt att det var en häst som skulle mätas!
Detta var ju jätteskönt, nu kan Oscar tävla ponnyklasser ett år till. Om hon sen växer över tror vi inte.
Lilla ponnyn Sonette blev mätt till 105. Och mycket bra kritik av mätmannen som är Shettisuppfödare!

Annars är det mest jobb, är riktigt trött på kvällarna och idag har varit en lugnt vilodag. Tur att den finns, än så länge...
Alice och jag tog ponnyn och hundarna och gav oss iväg längs sjön, sen red jag den gula och galópperade över åkrarna.

Det är kallt i ostanvinden!! Jag fryser ihjäl!
Ikväll blir det lussekatts bak med barna!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-12-04

Visa hela (5 kommentarer)

Vilken helg, sömn har det varit dåligt me!! Först den sena pepparkaksfredagen och sent om sider kom man i säng, på Lördagen så var det full rulle som jag skrivit innan. Johan o Johan gjorde ju i ordnig vägen och middag intogs. Sen tittade vi på globen galan Alice o jag, därefter Dansbandskampen och sen kom Johan, Pa o Petra och vi satt o pratade långt in på småtimmarna. Sen vaknade jag halv 6 på morgonen, klarvaken och satte på tvn. Där var det en svensk film Maria Larssons eviga ögonblick, som var underbart bra!! Men därefter slumrade jag lite tills det var dags för frukost och ila iväg till Kyrkan. Oscar läser ju och skulle vara ljusbärare i advent. Så fint och vilken stämning!! Blåsinstrument och pukor!! Det är ju verkligen skillnad mot när en annan gick o läste för 1000 år sen...

Jag o Oscar red en sväng och klättrade, Maggie var helt ok idag och Sweetie tuffade på som vanligt. Vi plockade lite vit mossa på vägen.
Sen kom Annika o Crazy och vi gick en riktigt...

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-30

Visa hela (5 kommentarer)

Faktiskt nästan sant, jag har varit ute mest hela dagen och det har bara skvätt lite.
Vi började med att gå långpromenaden längs sjön med hundar, Alice, Johan och ponnyn. Ingen bra kroppdag så det tog en stund för mej. Men vi hade det skönt och det är så härligt med att kunna gå och Alice kan hänga med så bra. Små ponnier är bra att ha ibland!!
Sen fortsatte jag av bara farten när jag kom hem, Sweetie fick lite longering med halsförlängare och hon gick riktigt bra. Inte så lätt när man är stel och ingen kondis men vi tar det i lugn takt. Hon blev ett par cm lägre häromdagen när vi verkade henne. Himla mysig är hon ialla fall!
Sen var det Maggies tur, hon har spökerier för sej, vi kom nästan inte runt rundan men skam den som ger sej! En dust i paddocken och det gick riktigt bra, men jag skulle nog behöva någon kunnig mindre tjej el kille som kunde utbilda henne för mej, jag är för svag i benen och Oscar har fullt med att rida sin egen och sen är han också lite stor....

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-28

Visa hela (2 kommentarer)

Jo, igår hade vi detta i dubbel bemärkelse.
Först skiner solen nästan hela dagen, kändes nästan overkligt och det var nog lokalt efter vad en kompis sa som var o jobbade 2 mil härifrån där det ösregnade hela dagen!! På jobbet så är det mycket springande fram o tillbaka mellan arbetsplats och huvudkontor så då går det ju an när solen skiner, även en promenad på lunchen blev det.
När vi kom hem lite senare än vanligt så hade vi fått lampor på stolparna i paddocken!! Och ström i, visst har jag en bra make med arbetskamrater!
Det behövs nog lite starkare lampor i men det duger helt o gott för vad vi gör. Så nu blev det longering av Shettis och Alice red lite och visade farfar hur det skall gå till. Sen var det Sweeties tur med att få känna på underlaget lite och bli longerad. Oscar fixade detta bra. Idag blir det vilodag för henne.
Hundarna har fått sitt i form av träning inne. Kissy är så het på gröten att hon nästan kryper ur skinnet. Mycket apportträning för...

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-25

Visa hela (2 kommentarer)

Här kan vi presentera den "lilla" connemaran Sweetie!!
Hon är lånad utav en jättetrevlig familj i Nyköping som vill ha henne tillriden och det passar oss utmärkt!


Uppställd i ösregn!


Kompisarna!

Vi tog en tur Oscar o Jag, i Jurassicpark rundan, tog det lugnt och nu vet vi hur det är att rida på två unghästar som är uppspelta för dom inte gjort upp rangen ännu!! Men det gick bra och båda är ur kondis så efter backen blev det riktigt trevligt!

Nu har hela familjen varit i simhallen, det var nästan torrare där än ute!

// Tina

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-22

Visa hela (7 kommentarer)

Idag har vi haft uppfödarmöte med aussieklubben, tyvärr var inte intresset så stort så vi avbokade klubbstugan och tog det här hemma. Jag fixade fika och Marie på Chessplayers tog till lasangekonsten och vi blev mätta!! Och urgott!
Vi var 4 st och hade ett enligt mej mycket givande möte och kom fram till väldigt viktiga saker och var nöjda. Lite hyfs inför utställning visade jag, öron, tassar o svans och Anki var väldans nöjd med sin Siri när hon va färdig. Hyfs hjälper sa alltid min mormor! Det gäller på hundar också!
Om detta kan sprida sej och vi får ett väl fungerande samhälle inom aussieklubben skulle det verkligen gynna rasen! Vi kom fram till sunda saker och nu skall vi även rapportera in våra åsikter. Nytt möte inplanerat redan på Mivinnas hundcenter!

Sen kom hästen, Sweetie! Maggie blev nog lite sur att hon inte fick ha sin kompis för sej själv... Men Sweetie är en verkligen trevlig häst (jo hon är BIG, blir spännande att se mätningen...) och bor nu i...

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-21

Visa hela (4 kommentarer)

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-16

Visa hela (0 kommentarer)

Ja, alldeles för gammal!! I alla fall för att rida unghäst som har inte har gått på en månad!! Igår tänkte jag att jag skulle ge mej ut på Maggie efter vilan, hon är inte helt ok i sitt sår men inte halt och stel längre. Redan i stallet for hon runt som en furie, hon står alltid annars stilla som en staty! Upp kom jag ialla fall, började skritta ner över ängarna och kom till ekhagen, där var det tvärstopp! Ett badkar!! Hur farligt kan det vara, sen gick hon på tårna, och fick syn på en vassrugg, då gick det mera uppåt och åt sidan än framåt! Jag blev så arg, så rosenrasande arg. Tänk om Oscar suttig på henne, det kunde blivit rätt så farligt.... Jag talade om för henne med ett tonfall som kan få vem som helst att ge sej, men icke sa nicke, jag fick ta fram hela mitt livs ridning, dvs 35 år och tänka hur och vad man gör i såna tillfällen. Nu är ju inte min kropp längre så musklad för sådana här ritter, utan mera lite promenadridning! Jag gjorde allt, utom att...

Skrivet av doorkeepers, 2009-11-16

Visa hela (4 kommentarer)